fbpx

Spaanse vibes tijdens een workation in Valencia

Alieke Ingerman
25 april 2024
5 minuten leestijd

Inmiddels ben ik de tel kwijt hoe vaak ik in Valencia ben geweest de afgelopen jaren. En dat terwijl ik er 3 jaar geleden pas voor het eerst heen ging. Maar na mijn eerste bezoek ben ik een beetje verliefd geworden op deze stad. Ik houd van de fijne vibes in deze Spaanse stad. Valencia is wat mij betreft een perfecte plek voor een workation. In deze blog vertel ik je precies waarom en geef ik je tips voor mijn favoriete plekjes.

Waarom je naar Valencia moet gaan

Ik houd van zon. En die schijnt gemiddeld in Valencia 300 dagen per jaar, 300! Dat alleen al is reden genoeg. Daarnaast houd ik ook enorm van de Spaanse sfeer; het buitenleven, het eten, het rustige tempo waarop iedereen functioneert. Het is slechts 2,5 uur vliegen en zelfs te doen met de trein als je het verdeelt over 2 dagen.

Onlangs is de stad uitgeroepen tot European Green Capital 2024. Dat is niet de eerste grote titel die de stad scoort. Met een prachtig strand vol watersportactiviteiten, varen bij l’Albufera, een uniek groot Turia Park dwars door de binnenstad en meerdere andere mooie parken in de stad snap ik die titel wel. Vergeleken met andere Spaanse steden kun je hier ook goed op de fiets op pad, omdat er relatief goede fietspaden zijn.

alieke aan het werk op haar laptop bij het strand paella workshop in Valencia

Vamos, ga Valencia ontdekken

Je kunt je prima vermaken in Valencia voor een leuke citytrip, workation of weekendje weg. Als je langer de tijd hebt is dat nog beter. Ik heb er 2 maanden gewoond en zelfs toen ontdekte ik nog continu nieuwe plekjes. Er is zoveel variatie, van hippe wijken tot traditionele architectuur. Van kleine lokale tapas tentjes tot paella workshops. Van hardlopen in het Turia Park tot suppen op zee. Nou je merkt het al, ik kan bezig blijven.

Hierbij een lijstje met mijn 10 favorieten:

  1. To do: fietstour door de hele stad
  2. Ontspanning: wandelen door het Turia Park
  3. Koffietentje: Dulche de Leche is de hemel voor zoetekauwen
  4. Mooiste uitzicht: vanaf Torres de Serrano
  5. Favoriete strandtent: de chiringuito op het strand van La Mas Bonita Patacona
  6. Werkplek: Flying Bean Coffee
  7. Favoriete wijk: El Cabanyal, vlakbij het strand en nog net iets minder toeristisch
  8. Restaurant: La Otra Parte Taberna
  9. Uitgaan: openluchtdiscotheek Umbracle
  10. Paella: Vaqueta Gastro Bar voor een leuke workshop of lekker diner

Remote werken in Valencia

Door de veelzijdigheid van de stad is het de ideale plek voor een workation. Overdag doe je je werk en daarna ontdek je de stad. Je kunt kiezen voor een eigen appartement, een hostel als je weinig budget hebt, een mooi hotel of coliving waar je andere digital nomads ontmoet. Als je de vrijheid hebt om wat langer op workation te gaan, dan zou ik zeker aanraden om minstens een week te gaan. En mocht je echt flexibel zijn dan is een enkele reis boeken mijn advies. Dan kun je zelf bepalen wanneer je weer terug gaat als je genoeg hebt gezien.

alieke loopt door het park in valencia met haar laptop palmbomen bij het strand in Valencia

De stad heeft inmiddels heel veel leuke workspaces. Je kunt hier voor een dag, week of maand een abonnement nemen en hebt dan een fijn bureau, bureaustoel en rustige omgeving met snelle wifi garantie. Er zijn ook genoeg leuke koffietentjes waar je fijn kunt werken.

De stad uit, het binnenland van Valencia in

Niet alleen de stad is een geweldige plek om remote te werken, ook het binnenland in de regio Valencia is geweldig. Ik ben as we speak in een klein dorpje op het platteland deze blog aan het schrijven. Hier kom je helemaal tot rust, geniet je van prachtige natuur en zie je het echte lokale Spaanse leven. Er is weinig toerisme in de binnenlanden en dus is het overal lekker rustig.

Gister hebben we een prachtige wandeling gemaakt hier in de regio, waarbij we niemand (!) tegen zijn gekomen. Dat is mij in Nederland bij een boswandeling nog nooit gebeurd. De zon scheen en het was 20 graden, echt genieten. Na je werkdag je laptop dicht klappen en dan in zo’n omgeving rondlopen is fantastisch. Je ademt frisse lucht, ruikt heerlijke geuren van allerlei planten en bomen, hoort de vogels fluiten en komt echt tot rust.

bos in het binnenland van Spanje aan het werk op de laptop in een groene omgeving

Absoluut een aanrader dus om de grote stad eens te verruilen voor het platteland. Naast minder toerisme en minder drukte is het ook financieel een goed idee. Doordat er weinig toerisme is betaal je de Spaanse lage prijzen. Om een voorbeeld te geven, een dagmenu voor de lunch van 3 gangen met een heerlijke lokale wijn is meestal maximaal € 20. En als je naar een Bodega gaat (daar zijn er hier heel veel van) voor een wijnproeverij met wat lekkere hapjes kost dat soms maar € 11.

In deze blog lees je alles over een workation in het binnenland van Valencia.

Speciaal project voor digital nomad gezinnen

Een van de redenen van mijn bezoek aan de Rural Area (platteland) is om een project te bezoeken wat is gericht op gezinnen die een tijdje in Spanje willen wonen. Ze willen mensen aantrekken naar de kleine dorpjes in het binnenland en met het Rural Life project kun je dat met je gezin voor een tijdje ervaren. Je kunt bijvoorbeeld 3 maanden of 1 jaar hier wonen, waarbij ze je overal bij helpen. Denk aan: de school voor je kinderen, huisvesting, lokale activiteiten ontdekken. Ze zetten kosteloos hun netwerk in om je te helpen met de juiste contacten. Je leest hier alles over wonen en werken in het binnenland van Valencia met je gezin.

Terug naar overzicht