fbpx

Werken en wonen vanuit de regio Valencia met je gezin

Daniëlle Bom
25 april 2024
5 minuten leestijd

We schetsen je een situatie:
’s Ochtends breng je in het zonnetje de kinderen naar school en wanneer je terugkomt loop je even langs de lokale Spaanse bakker voor een heerlijk vers brood voor bij de uitgebreide lunch straks. De dame achter de balie herkent je al en je kunt inmiddels een voorzichtig praatje in het Spaans met haar aanknopen. Bij de kinderen gaat het leren van de taal sneller, door hun Spaanse vriendjes die ze op school hebben leren kennen pikken ze binnen no time de taal op. Als je thuis komt is het tijd om de laptop open te klappen en aan het werk te gaan. Je Nederlandse werk welteverstaan, waaraan je dus gewoon kunt werken vanuit Spanje, waar je nu voor een tijdje woont. Wat een rijkdom om als Nederlands gezin een tijdje hier te wonen, het is nu al een onvergetelijke ervaring! En dan te bedenken dat jullie hier nog een aantal maanden gaan wonen.

Leven als een Spanjaard

De situatie die we schetsen is fictief, maar het zou zomaar de realiteit voor jou en je gezin kunnen zijn! Want werken en wonen in het buitenland is zeker niet alleen weggelegd voor vrijgezellen of koppels zonder kinderen. Ook mét kinderen kun je perfect voor korte of langere tijd vanuit het buitenland werken.

binnenland van spanje, regio valencia alieke aan het werk op de laptop op de camping in spanje
Sterker nog, in Spanje is er speciaal een project in het leven geroepen om internationale gezinnen naar de prachtige binnenlanden van Valencia te trekken: het Rural Life Project. Wij bezochten dit project dat Nederlandse gezinnen van A tot Z begeleidt bij hun (tijdelijke) verhuizing naar het Spaanse platteland. Wat ze voor je kunnen doen en de geweldige plekken die we bezochten lees je in deze blog!

Hoe het Rural Life Project werkt

Iedereen die wel eens nagedacht heeft over verhuizen naar Spanje heeft ook gelijk daar achteraan deze gedachte wel eens gehad: “Waar moet ik in hemelsnaam beginnen met regelen en hoe vind ik de weg naar verschillende instanties?” En precies dáármee helpen de mensen van het Rural Life Project je. Door hun grote netwerk in deze regio kunnen zij je dus overal bij helpen, of tenminste naar de juiste personen doorverwijzen. Ze hebben bijvoorbeeld contacten met makelaars in de regio en zoeken een perfecte huurwoning voor jouw gezin uit. Ze kennen de lokale scholen voor de kinderen. Hier kunnen je kinderen een aantal maanden onderwijs volgen. Dát hoef je in ieder geval niet zelf uit te zoeken dus!

Ook kunnen ze je helpen met het vinden van een docent die je kan helpen om de Spaanse taal te leren. Die oefeningen kun je meteen in de praktijk brengen in het dorpje waar je woont, door Spaans te praten met je buren, in de supermarkt, of waar je dan ook heen gaat. Je zult ervaren dat je het hierdoor ook veel sneller onder de knie hebt.

Over regio Valencia: Tierra Bobal

Het gebied dat deelneemt aan dit project is gelegen op ongeveer een uurtje rijden van Valencia en heet Tierra Bobal. Hier vind je nog écht het authentieke Spanje, zónder massa’s toeristen maar vol met sfeervolle pleintjes waar aubuelo’s en aubuela’s hele dagen zitten te keuvelen. De 7 dorpjes waarnaar je kunt verhuizen, zijn klein maar sfeervol. Je vindt er de voorzieningen die je nodig hebt. Veel gezinnen kiezen bewust voor deze omgeving om echt te genieten van het buitenleven. Waarvoor Spanje de perfecte temperatuur heeft.

alieke in het bos in spanje raften in de rivier in spanje

Binnen no time ben je in de prachtige natuur die de omgeving te bieden heeft. Hier heb je nog echt de ruimte om actief te genieten met je gezin. Mis je de stad? Dan rijd je binnen een uurtje naar Valencia voor een dagje in de drukte of het prachtige strand. Het groene binnenland van Spanje is de perfecte plek voor mooie wandelingen, rotsklimmen, kanoën of mountainbiken. Ook hiervoor heeft Rural Life vele connecties.

Unieke ervaring voor het hele gezin

Ongeacht wie je het vraagt; jong, oud, man of vrouw: het mooiste cadeau dat je kunt ontvangen of geven aan iemand is een ervaring. Een ervaring maakt namelijk iedereen rijker! En hoe mooi is het als je een ervaring als wonen in Spanje als gezin kunt beleven? Waarbij je weer even quality time hebt met je gezin.

Het project is trouwens niet zozeer voor mensen die permanent willen emigreren, maar juist voor families die voor een aantal maanden een onvergetelijk digital nomad avontuur aan willen gaan! Dat kan variëren tussen de 3 maanden tot ongeveer een jaar. Je kunt het zien als proef-wonen in Spanje.

Oriënteren op een leven als ditigal nomad family

Tijdens ons bezoek in deze regio kwamen we in contact met een gezin uit Berlijn dat kwam kijken of ze hier een half jaar wilden komen wonen. De vader is Duits, moeder Braziliaanse. Voor de vader was dit het perfecte moment om echt zijn Spaanse taal te verbeteren. Het gezin miste ademruimte in de drukke stad, en wil graag met hun zoon genieten van buitenactiviteiten, rust en ruimte. Nadat ze hun zoontje uit school halen willen ze lekker gaan wandelen in de natuur en genieten van een leven in een rustig tempo, zoals de Spanjaarden dat doen. Na 3 dagen oriënteren besloten ze om er voor te gaan en in september gaat hun digital nomad avontuurlijk beginnen, heel erg gaaf!

alieke in een klein spaanse dorpje wijnvelden in spanje valencia

Wij zijn in ieder geval fan van dit project. Rust, natuur, buitenleven, remote werken en als gezin dit unieke avontuur beleven is geweldig. Nieuwsgierig geworden en wil je meer weten over wat er allemaal te zien en beleven is in de buitengebieden van Valencia? Wij schreven er een aparte blog over die je via deze link kunt lezen. Meer informatie over het project lees je op de site van het Rural Life Project.

Terug naar overzicht