5 fijne werkcafés in Valencia

Alieke Ingerman
23 maart 2022
5 minuten leestijd

Valencia is een heerlijke bestemming voor remote workers. Steeds meer mensen weten deze stad te vinden en de gemeente ontvangt deze digital nomads met open armen. De zon schijnt er zo’n 300 dagen per jaar, wat het een aantrekkelijke workation bestemming maakt. Het is een erg populaire stad onder de Nederlanders.

Om op afstand te kunnen werken hebben veel mensen alleen een laptop en wifi nodig. Dat geeft veel mensen de gelegenheid om hun werk uit te voeren in het buitenland. Remote werken in een stad als Valencia is heerlijk. Er zijn ontzettend veel leuke en goede flexwerkplekken te vinden. Meer zelfs dan in bijvoorbeeld Utrecht. Waar het in Nederland soms niet is toegestaan of niet wordt gewaardeerd als je in een koffiebar met je laptop gaat zitten, vinden ze dat in Valencia zelden een probleem.

Remote werken in Valencia

Er zijn meerdere goede coworking spaces, waar je per dag, maand of langere periode een bureau kunt huren. Dan heb je een goede bureaustoel, een fijn bureau en een rustige werkomgeving. Net zoals je thuis of op kantoor in Nederland zou hebben. De meeste abonnementen zijn echter per maand, dus niet geschikt als je voor een dag een werkplek zoekt. Daarnaast zijn er veel koffiecafés waar je kunt flexwerken. Dat vind ik zelf een hele fijne sfeer en het is natuurlijk heerlijk om goede koffie en een lekkere lunch te kunnen bestellen.

Mijn voorkeur gaat uit naar werken in cafés en koffiebarretjes. Soms zit ik daar een hele dag, soms alleen een ochtend of middag. Als ik een belangrijke meeting heb die ik absoluut ongestoord wil kunnen doen dan kies ik er voor om deze in mijn appartement te doen en pas daarna naar een café te gaan. Het kan immers altijd gebeuren dat er net een groep luidruchtige spanjaarden aan de tafel naast je gaat zitten.

468*60

Mijn 5 favoriete werkplekken in Valencia

1. Flying Bean Coffee

Dit is absoluut mijn favoriet. Deze zit op 10 minuten lopen van het centrum. Het bestaat uit 2 gedeeltes. Het ene deel is het restaurant waar je aan bepaalde tafels mag werken met je laptop. Deze staan achterin en zijn aangegeven met een groene sticker met laptop-icoon. Direct aangrenzend is de kantoorruimte, waar je voor €10 per dag terecht kunt. Je hebt dan een bureau, bureaustoel, snelle wifi, een vergaderzaal en printer waar je gebruik van kunt maken. Er zit ook een kop heerlijke koffie bij de prijs inbegrepen.

Remote werken in Valencia

2. Dulce de Leche Ruzafa

Een mooie tweede plek is voor Dulce de Leche Ruzafa. Let wel op, er zijn namelijk 2 vestigingen. Die in het centrum is niet geschikt als werkplek, want daar is het altijd ontzettend druk en kan je niet rustig zitten. In Ruzafa is dat anders, daar zitten veel flexwerkers. Als je binnen stapt snap je direct waarom, Dulce de Leche is namelijk een beruchte bakkerij in Valencia. Je eet hier de lekkerste taartjes van de hele stad.

3. Cafe ArtySana

Dit knusse café zit ook in de wijk Ruzafa. Hier komen mensen vooral om koffie te drinken en te werken. Je kunt zonder problemen hier je laptop openklappen. Het is niet heel groot dus kom wat eerder op de dag, rond lunchtijd kan het vol zitten. De lunch is ook erg aan te raden, ze hebben heerlijke toast met avocado en bagels. Ik zwicht ook altijd voor wat lekkers in de middag, ik vond de cheesecake echt heerlijk.
Zelf vond ik het niet fijn om hier lang te bellen of veel videomeetings, omdat het wat kleiner is heb ik dan het gevoel dat ik anderen tot last ben.

4. Boa beach

Als je in de buurt van het strand zit dan is Boa Beach echt te gek. Het is wel wat toeristisch en je zult hier weinig spanjaarden aantreffen. Op de menukaart staat geen tapas, maar wraps, eggs bennie en noodles bijvoorbeeld. Heerlijk! De inrichting is fantastisch, daar ben ik altijd heel gevoelig voor. Het is een beach vibe, met veel hout, bamboe en leuke rieten lampen. Je loopt er zo voorbij, want de ingang is vrij smal, maar het is langwerpig en je kunt een heel eind doorlopen naar achter. Daar kun je relatief rustig zitten. De wifi is snel dus je kunt hier prima een dagje werken of dagdeel werken.

Remote werken in Valencia

5. La Mas Bonita Patacona

Onlangs ontdekte ik dit pareltje bij Playa Patacona. Dat is niet het mainstream stand waar iedereen heen gaat, maar een stukje verder van het centrum af. Voor de deur heb je een mooi strand en prachtige palmbomen. Ik kan daar heel blij van worden.

Je hebt een fijn terras aan de voorkant met uitzicht op de zee, maar ook een geweldige binnentuin.

Sowieso zijn er veel leuke tentjes aan het strand die mooie binnentuinen hebben, die zie je alleen niet dus moet je weten te vinden. Deze is heel kleurrijk met grote bananenplanten en andere tropische aankleding. Ook hier kun je weer heerlijke sandwiches en taartjes eten. Chocorgasmo is een aanrader voor de chocolade liefhebbers onder ons (zoals ik).

Tip: neem altijd je oortjes of noise cancelling koptelefoon mee, dat laatste is nog beter. Dan kun je ongestoord je werk doen.

Meer willen lezen over Valencia? Lees: De 5 leukste plekjes van Valencia volgens een local.

Terug naar overzicht

X