fbpx

Luister hier naar podcasts over remote werken

Wil je binnenkort remote gaan werken of op workation? Hier vind je al onze tips in de podcasts. Je hoort hoe je een workation goed kunt voorbereiden en krijgt tips voor het gesprek met je werkgever over remote werken.

YSE

Het maakt tegenwoordig steeds minder uit of je aan het zwembad in Portugal of op kantoor in Utrecht je werk uitvoert. Sterker nog, er zijn heel veel voordelen aan remote werken. Tegelijkertijd brengt deze nieuwe manier van werken ook uitdagingen met zich mee. Want is remote werken voor iedereen geschikt? En wat te doen als het bedrijf waar je werkt niet staat te springen om jouw workation? Alieke gaat in gesprek met YSE.

Naar de podcast

NRC / T-MOBILE

Voor NRC media en T-Mobile nam ik samen met Vivianne Bendermacher een podcast op over remote werken.
Even er tussenuit, en tegelijkertijd je werk gedaan krijgen. De zogenoemde Workation wint aan terrein. Vergaderen aan het zwembad klinkt als de droom. Maar hoe zorg je ervoor dat zo’n werkvakantie ook soepel verloopt? Wat zijn de voordelen en uitdagingen voor de werkgever?

Naar de podcast

Radio NPO 1 – EO

Voor de uitzending van De Nacht van EO sprak ik met NPO Radio 1 over mijn workations. Daar mocht ik 60.000 luisteraars vertellen waarom ik remote werk en wat daar nou zo fijn aan is. En ook, waarom ik dat anderen aanbeveel. Ook in loondienst is er veel vrijheid en flexibiliteit mogelijk om dit te kunnen doen.

Naar de uitzending

Remote werken zou een secundaire arbeidsvoorwaarde moeten zijn

Met vitaloog Margot van Hoijdonck spreek ik over de rol van remote werken in de vitaliteit op de werkvloer. We hebben het over onze ervaringen met werken op afstand, alle voor- en nadelen en ook de vooroordelen van workations. Hoe je de verleidingen weerstaat van zon, zee en strand terwijl je eigenlijk moet werken. En waarom je de mogelijkheid tot remote werken als werkgever zou moeten opnemen in je secundaire arbeidsvoorwaarden, om werkgeluk te vergroten⁣.

Naar de podcast

7DTV

Nog voordat ik goed en wel mijn workation bedrijf startte sprak ik met Ronnie Overgoor over het fenomeen workations voor zijn ondernemersplatform 7DTV. Ik werkte toen nog als eventmanager in loondienst, maar werkt regelmatig vanuit Spanje. Op workation. Wat betekent dat precies, hoe ga je het gesprek aan met je werkgever als je het ook wilt en wat moet je hier als ondernemer mee als je collega’s dit willen?

Naar het interview

Meer vrijheid en werkplezier ervaren? Dat kan met een workation!

Stel je voor, om 17.00 uur klap je je laptop dicht en je kan gaan zwemmen, tapas eten of een stadje bezichtigen. Hoe fijn zou het zijn om eens vanaf een mooie plek in de natuur of aan het strand te werken voor een week? Heerlijk toch? Een droom? Nee! Een workation! Samen met lifecoach Birgit Yegülalp bespreek ik hoe jij ook remote kunt werken en je dit goed kunt voorbereiden.

Naar de podcast