fbpx

5 hotspots voor digital nomads in Portugal

Alieke Ingerman
16 mei 2024
5 minuten leestijd

Portugal is een populaire bestemming voor digital nomads. Al jaren weten remote werkers deze Zuid Europese bestemming te vinden, waarbij vooral Lissabon favoriet is. De laatste tijd hoor je ook steeds meer mensen over het eiland Madeira. Wij gingen het zuiden van Portugal ontdekken voor een workation, namelijk de Algarve. In deze blog vind je mijn 5 favoriete hotspots die je echt gezien moet hebben.

Op workation in de Algarve

Voordat ik mijn tips met je deel, is het wellicht goed om eerst wat meer te vertellen over de Algarve. Zelf was ik voor het eerst in deze regio. Eerder heb ik al wel een roadtrip gedaan in Portugal, van Porto naar Lissabon. De Algarve is vooral bekend van de indrukwekkende rotspartijen langs de kust en wat mij betreft is dat ook zeker één van de hoogtepunten. Het is echt prachtig!

Samen met collega en reismaatje Daniëlle ging ik naar verschillende plekken: Lagos, Carvoeiro, Portimão en Monchique. We vlogen op Faro, waarvandaan deze plekken ongeveer een uurtje rijden zijn. Lagos is mijn favoriet. Het is kleinschalig, heeft een leuk strand en ontelbaar veel leuke cafés om te werken en gezellige barretjes om een drankje te drinken. Je komt er behoorlijk veel Nederlandse digital nomads tegen. Grappig genoeg werd ik zelfs herkend door iemand in één van de coworkspaces. It’s a small world 🙂

dorp in Portugal alieke loopt door Lagos met haar laptop

1. Wotels: de perfecte accommodatie voor digital nomads

Deze keten heeft meerdere accommodaties in Portugal en is hoofdzakelijk gericht op remote werkers en digital nomads. Ons hotel in Lagos had fijne hotelkamers en een enorme, gloednieuwe coworking ruimte. Ze organiseren ook gezamenlijke activiteiten om andere reizigers te leren kennen. In surf hotspot Ericeira hebben ze een coliving, in Lissabon een nomad hostel en op andere plekken hebben ze ook appartementen, lodges en surf houses.

2. Kayak tour bij Ponta da Piedade

Ponta da Piedade is de hotspot in de Algarve, ik kon dan ook niet wachten om hierheen te gaan. Het zijn enorme rotsen en grotten langs de kust. Deze kun je het beste vanaf het water bewonderen. Dat kan met een bootje, maar met een kayak is dit het leukste. Samen met een gids peddel je langs de kustlijn, dit is echt waanzinnig mooi en leuk om te doen! Wij deden een leuke tour bij Discover Tours.

Ben je op zoek naar tips voor fijne accommodaties en goede restaurants: zie deze blog

strand in de Algarve in portugal kayakken in de Algarve

3. Jeep safari in de heuvels van de Algarve

Niet alleen de kust is prachtig, ook het binnenland van de Algarve is een bezoek waard. Dat kun je zelf met de auto verkennen, maar met een 4×4 jeep is dat nog net wat leuker. Dan kun je ook offroad gaan en kleine landweggetjes ontdekken. Onderweg stop je op verschillende leuke plekken, zoals bij een traditionele manden maker, bij een ouderwetse likeurstokerij en bij een schattig klein bakkertje met de allerlekkerste Pastel de Nata. Die moet je natuurlijk eten als je in Portugal bent.

Wist je dat een mand maken op de traditionele handgemaakte manier wel 2 tot 3 dagen kan duren?! En dat terwijl een hoed of mand maar € 20 kost.

Het leuke van een georganiseerde jeep tour, wij gingen met Extremo Ambiente, is dat een gids je ontzettend veel kan vertellen over de omgeving. Feitjes die je anders nooit zou weten. Zo ontdekten wij dat er in de Algarve veel kurk van de bomen wordt gebruikt voor export over de hele wereld. De schors van de bomen die hiervoor wordt gebruikt, wordt gemarkeerd met nummers, waardoor je kunt zien wanneer de schors eraf gehaald kan worden. Ik vroeg me al af waarom veel bomen hier nummers hadden haha.

4. Het strand van Praia da Marinha

Als groot strandliefhebber heb ik heel wat strandjes bezocht in de Algarve en is Praia da Marinha absoluut mijn favoriet. Hier zie je het typische plaatje met grote rotsen en grotten wat je vaak ziet van de Algarve. Je kunt er een mooie wandeling maken langs de kustlijn door de natuur en natuurlijk ook heerlijk op het strand liggen.

Mijn tip: ga eind van de middag hierheen. Dan is de temperatuur aangenaam voor een wandeling en kun je daarna de zonsondergang hier bekijken. Je kunt natuurlijk zelf bepalen hoe ver je wilt lopen, maar ik deed een stuk van circa 5 kilometer, een mooie afstand wat mij betreft.

alieke aan het werk op haar laptop met uitzicht digital nomad meetup in portimao

5. Ontmoet gelijkgestemden bij een Digital nomad meetup

Ik vind het altijd erg leuk om andere mensen te ontmoeten die ook remote werken in het buitenland. Zeker als je alleen reist is dit echt een perfecte manier om nieuwe mensen te leren kennen. Hiervoor worden op allerlei plekken in de wereld digital nomad meetups georganiseerd. Soms door een coliving of vanuit een coworking.

Deze meetup was van Portimão Digital Nomads. Je kunt je hier gratis voor aanmelden en ontmoet dan andere reizigers. Om 17.30 uur hadden zich zo’n 50 digital nomads verzameld bij een lokaal restaurantje voor een drankje. Zoals vaak het geval is, gingen we daarna met een leuke club mensen uit eten en sommigen gingen nog tot in de vroege uurtjes door.

Mijn clubje met nieuwe digital nomad vrienden bestond uit iemand uit Estland, Mexico, Canada, Finland, Noorwegen, Oekraïne, Brazilië, een lokale Portugees en nog 1 andere Nederlander. Het is zo tof om hun verhalen te horen, over wat ze voor werk doen (de een in loondienst, de ander is freelancer of ondernemer), waar ze vandaan komen, welke reis ze maken. Absoluut een aanrader dus om op deze manier andere mensen te leren kennen, of je nou kort of lang op een bepaalde plek bent.

 

Enthousiast geworden over de Algarve en wil je met je team op workation naar Portugal? Wij werken samen met meerdere accommodaties in Portugal. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden voor jouw bedrijfsworkation.

Terug naar overzicht