fbpx

Remote werken vanuit Thessaloniki – onze coworking tips!

Daniëlle Bom
30 augustus 2023
5 minuten leestijd

Thessaloniki is een heerlijke hotspot om tijdelijk te wonen en werken. Ik bedoel: what’s not to like? Een levendige stad aan zee, de heerlijke Griekse keuken én genoeg leuke coworkings die remote werken vanuit deze stad echt een topervaring maken. Alieke en ik werkten een aantal dagen vanuit deze heerlijke Griekse stad in het Zuiden van Europa en checkten uiteraard een aantal coworkings waar we ons werk konden doen!

Over Thessaloniki

Ken jij deze levendige stad in het noorden van Griekenland al? Thessaloniki is na Athene de grootste stad van het land. Er wonen veel studenten waardoor er een hoop leven is in de stad. Je vindt er veel leuke barretjes en clubs. Daarnaast staat het bekend om de food cultuur, wat zelfs op de Unesco lijst staat! Wij gingen onderzoeken of je goed remote kunt werken in Thessaloniki.

In juni gingen Alieke en ik hier samen op workation. Overdag waren we aan het werk en in de avond en het weekend gingen we de stad en omgeving ontdekken. Er is zowel in de stad zelf als in de omgeving genoeg te doen, zoals naar de Agora Modiano foodhall in het centrum, de natuur in bij Mount Olympus of naar de prachtige stranden van Chalkidiki. Hier vindt je meer tips over Thessaloniki.

I4gPro coworking

Vlakbij de Universiteit van Thessaloniki ligt Coworking I4gPro. Tijdens onze werkdag daar werden we super vriendelijk ontvangen en rondgeleid langs de verschillende werkplek opties die ze er hebben. Uiteraard heb je er gewone flexplekken waar je je laptop open kunt klappen; in een grotere ruimte zodat je makkelijk contact maakt met andere coworkers. Een telefoontje doen waar je collega’s voor de dag niets van hoeven te horen? Geen probleem, er zijn ook zogenaamde phone booths waar je in alle rust dat werktelefoontje kunt plegen.

De kantine is klein maar voorzien van alles wat je nodig hebt tijdens een dagje remote werken; een koelkast om je lunch in te bewaren en uiteraard een koffiemachine! En wat maakt het uit dat de kantine wat kleiner is wanneer je ook buiten kunt zitten of binnen 12 minuten naar de boulevard loopt? Talking about the best lunchbreak? Tot slot: nachtbraker of vroege vogel; je kunt hier 24 uur per dag terecht, dus je hoeft je niet aan openingstijden te houden.

Coho coworking

Coho Coworking heeft twee vestigingen in Thessaloniki: the city en the coworking home. Wij bezochten die laatste locatie en voelden ons er direct thuis. De coworking is kleinschalig opgezet en over verschillende verdiepingen vind je werkplekken, zowel hot desks als vaste desks. Werk je voor een kortere periode vanuit Thessaloniki of ben je van plan om langer te blijven: er is hier zeker een desk die bij jouw werkbehoefte past. Doordat de community zo kleinschalig is voel je je al snel vertrouwd in deze coworking en je leert er makkelijk je coworkers kennen. Ook hier heb je uiteraard een kantine tot je beschikking én een dakterras waar je even met je gezicht in de heerlijke Zuid-Europese zon kunt zitten. Even de benen strekken? Ook deze coworking ligt op loopafstand van de boulevard waar je in je pauze een fijne wandeling kunt maken.

The Caravan coworking

Soms kom je een coworking tegen die zo’n unieke uitstraling heeft dat je er eigenlijk iedere dag wel wilt werken. The Caravan in Thessaloniki is zo’n coworking! Het interieur is heerlijk eigenzinnig en uniek, er valt veel licht binnen in de werkruimte en het voelt dan ook meer als een rustig café dan als een coworking. Je kunt hier je laptop openklappen op verschillende plekken: aan een grote tafel, een los bureau of in de gezellige zithoekjes. The Caravan is trouwens ook een B&B en aan de andere kant van de straat heeft dit concept ook een restaurantje waar je naast een heerlijke caffè freddo ook een top brunch kunt eten. Je vindt hier super veel lekkere gerechtjes én veel vega opties. Alleen daarom al is deze coworking er een die we heel erg aanbevelen.

Koffietentjes om te werken in Thessaloniki

Werken en koffie go together like, nou ja, werken en koffie. De een kan vaak niet zonder de ander! Naast werken in een coworking is het dan ook altijd een goed idee om een keer een uurtje neer te strijken in een koffietentje om wat werk te verrichten. Voor degenen die koffie zeer serieus nemen is The Blue Cup een echte aanrader. Verwacht hier geen ordinair bakkie zwart, hoewel je die vast kunt krijgen, maar laat je vooral eens verrassen door de creatieve kopjes koffie die ze hier schenken. Een andere fijne koffiebar is het Urban Café. Dit café ademt een vintage sfeer uit en de koffie stelt ook hier zeker niet teleur, absoluut een aanrader!

Onze laatste Thessaloniki Tip

Praat met de locals! Zij weten beter dan wie dan ook waar je de beste spots kunt vinden om te werken, of je nu een coworking of koffietentje zoekt. Het is wat ons betreft ook de snelste, makkelijkste én leukste manier om een stad te leren kennen en je er thuis te voelen. En dat gaat zeker gebeuren tijdens je werkavontuur in Thessaloniki!

Meer over werken vanuit Griekenland
Dit zijn ze; onze tips voor remote werkplekken in Thessaloniki. Enthousiast geworden en wil je meer lezen over hoe het is om te werken vanuit Griekenland? Lees dan zeker onze blog waarin we meer vertellen over onze ervaring van tijdelijk wonen en werken in deze mooie Griekse stad. Wij zijn in ieder geval erg enthousiast over remote werken in Thessaloniki!

300*252

Terug naar overzicht