Remote werken vanuit het mooie Malaga

Alieke Ingerman
22 februari 2022
5 minuten leestijd

In januari 2022 begon mijn jaar goed, in het mooie Malaga. Het was onderdeel van mijn 3 maanden remote werken in Spanje. Een hele lange workation. Hier voor was ik in Valencia. Vanuit daar nam ik de hogesnelheidstrein naar Malaga. Helaas is er geen directe verbinding en moet je via Madrid. De tickets zijn niet goedkoop, dus boek die zo vroeg mogelijk, dat scheelt aanzienlijk. Met dik 300 km per uur raasde ik door het prachtige Spaanse landschap, een heerlijke manier om te reizen.

Het was ongeveer 17 graden in Malaga. Toen ik net aan kwam regende het een klein beetje. “Oh nee toch, het zal toch niet waar zijn”. Maar no worries, dat waren ook de enige regendruppels die ik in 3 weken tijd daar heb gezien. Verder was het vooral zonnig. Soms nog wat bewolkt in de ochtend, maar dat trok vaak weg.

Favoriete plek

Het fijne aan Malaga is dat het niet enorm groot is. Alles is lekker op loopafstand van elkaar. Ik ben groot fan van het strand en word er heel blij van als ik daar in een kwartiertje naar toe kan lopen. Die wandeling naar Playa de La Malagueta heb ik vaak gedaan en was heerlijk. Langs de boulevard, door het park. In het centrum staan prachtige gebouwen en door de vele cafés en winkeltjes is het heel sfeervol. Heel leuk hier is dat er niet alleen maar straatjes vol met leuke restaurants zijn, maar ook verschillende pleinen. Dat heeft toch altijd iets gezelligs om daar wat te drinken.

Wat ook fantastisch was, was de fietstour langs de kust. Het was niet nodig om een fietstour door de stad te doen, dat kan prima lopend. Dus ging ik een fietsroute langs de kust doen. Een van de leukste die ik ooit heb gedaan! Het is een veilige en mooie tocht waar je echt pal naast de zee fietst. Je volgt de kust vanuit de stad naar Playa del Palo en komt ook langs Playa Pedregalejo, beide ontzettend schattige vissersplaatsen.

Ik ga niet verklappen hoe je daar je vis eet, maar het is geweldig om daar te lunchen, trust me!

Je kunt ook nog verder doorfietsen naar iconisch Playa Peñon del Cuervo of daar naar Platja Rincón de la Victoria als je zin hebt in een sportief dagje.

Waar ik verbleef

Mijn eerste appartement zat aan Plaza de la Merced, heel centraal gelegen. Je liep zo de stad in, al dwalend door de gezellige kleine straatjes. Ik was dit keer samen met een vriendin, die ook remote kan werken. We hadden samen een ruim en hip appartement. Ik vind sowieso dat er in Malaga veel trendy appartementen te vinden zijn, die heel sfeervol zijn ingericht. Toen zij weer weg was ging ik naar een hostel. Ik wilde per se iets met een dakterras, want door veel hoge gebouwen is een plekje in de zon vinden soms lastig. Het lag in het historisch centrum, vlakbij de hippe buurt Soho.

Dat hostel was geen succes, de lobby was niet zo groot als het op de foto’s leek en te onrustig, dus verplaatste ik snel naar een eigen kamer in het naastgelegen hotel. Dat was The Lights City Rooms en dat was geweldig. De kamer was basic maar prima. Het keek uit op Mercado Central de Atarazanas, de grote markt in Malaga. Ik had daar mijn eigen bureau dus hoefde ik niet naar een flexplek, maar Brunchit España was te leuk om niet heen te gaan. Heerlijk rustig, gezellig sfeertje en overheerlijke lunch en koffie!

De bucketlist

Als je in Malaga bent dan kan je niet om Alcazaba en Castillo de Gibralfaro heen. Beiden ligeen letterlijk midden in de stad. Alcazaba is een middeleeuwse vesting op een heuvel in Moorse stijl en Castillo de Gibralfaro is een kasteelruïne. Beiden hebben een spectaculair uitzicht over de stad en de zee. Geweldig om doorheen te lopen en te genieten van het uitzicht.

Niet alleen de stad zelf, maar ook de omgeving Andalusië is een bezoekje waard.
Je kunt het beste een auto huren en daarmee naar plaatsen als Ronda en Caminito del Rey gaan. Die laatste plek ben ik niet heen gegaan, want ik was bang dat het te toeristisch zou zijn, maar had ik achteraf een beetje spijt van. Ronda is wel echt een pareltje. Als je zoekt op Google dan zie je al geweldige beelden. In het echt is het minstens net zo indrukwekkend!

Ook gingen we naar Setenil de las Bodegas, een van de mooiste dorpjes van Spanje zegt men. Het staat bekend om de rots-woningen. We hebben lekker door het dorp geslenterd en koffie gedronken in een cafe dat half in een rots was gebouwd. Heel bijzonder om te zien!

Hasta pronto

Op een schaal van 1 tot 10 krijgt Malaga van mij een dikke 8,5. Lekker weer, goede sfeer, prachtige gebouwen en straatjes. Het is vrij modern en hip en je hebt overal leuke restaurants. Het is dat ik ook erg houd van authentiek Spanje, dus niet zo hip maar lekker basic Spaans, anders scoorde het hoger.

Oja als je houdt van een feestje zit je hier ook goed. Enorm veel bars en clubs, ook allemaal vlak naast elkaar. Ik moet nog bijkomen.

Benieuwd naar een workation in de winter? Leestip: Op workation in Barcelona in de winter

300*252

Terug naar overzicht

X