Waarom je echt op workation naar Sevilla wil

Alieke Ingerman
2 maart 2022
4 minuten leestijd

De winter is niet mijn favoriete seizoen. Al jaren maak ik in de winter een verre reis, op naar de zon. Altijd naar een andere bestemming, dat vind ik leuk want ik wil zo veel mogelijk van de wereld zien. Tot nu toe dacht ik dat het alleen in de tropen echt lekker weer was in de winter, maar nu heb ik me toch een dikke tip voor jullie: Sevilla! Ik wist niet dat het zo dicht bij huis in januari ook zo heerlijk kon zijn. Ik kwam opeens volop in zomerweer terecht.

Het was zo’n 20 graden gemiddeld, met uitschieters naar 23 graden. En als dan ook nog eens het zonnetje schijnt dan loop je dus in een korte broek. Hoe heerlijk is dat! In de avond is het wel nog fris, maar alle restaurants hebben heaters, dus koud zul je het niet krijgen.

Favoriete plek

Ik was een week in Sevilla. Zo had ik lekker de tijd om op mijn gemakje de stad te ontdekken. Natuurlijk wil ik alle highlights gezien hebben, maar ik wilde daar vooral de tijd voor nemen en niet gehaast rondlopen. Mijn ultieme, misschien zelf wel favoriete plek van heel Spanje, is Plaza España. Dit is zo mooi en zo puur.

Er rijdt paard en wagen, het gebouw is adembenemend en het is gigantisch groot en ruimtelijk. Maar bovenal, er is flamenco.

Midden in het gebouw is het een komen en gaan van locals die de flamenco opvoeren. Dames in prachtige jurken, stoere mannen, authentieke zangers en geweldige gitaristen. Pure passie. Ik heb hier zeker 2 uur gezeten en ultiem genoten van al het moois. Kippenvel werkelijk!

Waar ik verbleef

Na een drukke werkweek wilde ik ergens verblijven waar ik ook fijn kon werken. Dat geeft toch net iets meer rust dan op pad gaan naar een flexwerkplek. Ik had een sociaal hostel uitgekozen in het centrum voor de eerste paar dagen, Oasis Backpackers’ Sevilla Palace (let op, er zijn er 2 in de stad, dit is de beste). Hiervoor had ik een eigen appartement en was ik vooral op mezelf, nu wilde ik wat gezelligheid. Belangrijkste was daarom een fijne lobby om te werken en liefst ook een chill dakterras. Het is niet echt handig om lang in de zon te zitten met je laptop, maar eventjes kan wel. Er waren ontzettend veel mensen aan het werk en ik vroeg me soms af of dat jaren geleden ook al zo was, of dat er nog veel meer remote workers zijn door corona nu. Ik vermoed het laatste.

De laatste dagen had ik wat minder gedaan en dus ook minder geld uitgegeven. Zodoende trakteerde ik mezelf op een dagje flexwerken bij La Mala Brunch met een overheerlijke lunch. En dat op een geweldige plek, onder Metropole Parasol, het iconische ‘paddenstoelen kunstwerk’.

Ook heb ik 4 nachten in het fijne Casa del Maestro Boutique Hotel overnacht. Daar had ik een eigen kamer, met een schattig balkon en dakterras, dubbel feest. Overdag werkte ik op mijn eigen terrasje, wat mijn collega’s in een meeting wel was opgevallen gezien het zonnetje op de achtergrond. En aan het einde van de dag ging ik even een uurtje ‘bakken’ op een ligbed op het dakterras. Wat een leven.

De bucketlist

Zelden doe ik een wandeltour, omdat ik liever zelf ga rondlopen, maar besloot het toch een keer te proberen. Dat was een goede keuze. De tour vanuit het hostel was gratis! Je moet alleen wat fooi geven. Een onwijs enthousiaste gids vertelde me meer over de historie van deze prachtige stad. Ik ontmoette ook gelijk een leuke Duitse meid en een Franse jongen, waarmee ik later nog wat ging drinken in de stad.

Door de stad stroomt een rivier en daaromheen is een hoop leven. Mensen zitten in een park naast het water, restaurants met prachtig uitzicht, veel sporters. Het bruist er! Dus neem een kleedje mee, ga lekker aan de kade zitten en geniet van alles wat er om je heen gebeurt.

Zoals vrijwel elke Spaanse stad barst ook Sevilla van de leuke straatjes en sfeervolle pleinen.
Overal kun je heerlijk eten en dat heb ik dan ook zeker gedaan. Zelf koken zat er deze week niet in, ik was elke dag op een terras te vinden. De ene keer op een groot druk plein, lekker mensen kijken onder het genot van een glas rode wijn. De andere keer ging ik naar een klein straatje en zat ik lekker bij een heater met mijn boek en overheerlijke tapas.

Leestip: Tips voor een workation in Valencia

Terug naar overzicht

X