fbpx

5 leuke werkplekken in bruisend Barcelona

Marta Rubio
13 april 2022
5 minuten leestijd

Barcelona is weliswaar een welbekende bestemming voor een stedentrip, maar wist je dat de stad ook een prima plek is om remote te werken? Naast het milde klimaat en de ligging bij de zee, kent Barcelona nog vele voordelen voor wie vanuit daar wil werken. Barcelona is een moderne stad van wereldformaat: je kunt er inspiratie opdoen, nieuwe trends ontdekken en veel ondernemen. Barcelona trekt bovendien veel expats en digital nomads, waardoor je je niet in je eentje zal voelen. Een ideale plek voor een zonnige workation.

Ik was zelf eind 2021 in deze stad en vond het erg leuk. Als iemand de stad echt goed kent is het wel Marta Rubio. Zij is geboren en getogen in Barcelona. Ze is online marketeer en je kent haar misschien wel van Barcelona met Marta. In deze gastblog heeft ze haar tips op een rijtje gezet, zodat jij de leukste werkplekken in de stad weet je vinden.

Werken vanuit Barcelona

Barcelona is een geweldige plek voor een stedentrip, maar ook heel geschikt voor workations. Dan zal je meer ervaren hoe het is om in Barcelona te wonen. Als remote werker kan je zelf bepalen waar en wanneer je aan de slag gaat, waardoor je praktisch overal aan de slag kunt. Van een gezellige co-working space tot aan een hippe koffiezaak.

Voor zelfstandige ondernemers en remote werkers bestaan er talloze co-working ruimtes waar je een ruimte of bureau kunt huren. Sommige zijn “members only”, terwijl anderen een abonnement op maandbasis bieden.

Ook zijn er flexplekken die je op dag-basis kunt gebruiken, wat zeer handig is als je nergens aan vast wilt zitten.

Het voordeel van zo’n co-working space is dat je daar veel nieuwe mensen en gelijkgestemden kunt ontmoeten. Daar kun je allerlei workshops en evenementen meedoen als je dat leuk vindt. Je kunt ook in de bibliotheek terecht, waar je in alle rust en stilte je goed kunt concentreren op je werk. Naast professionele werkplekken zijn er ook veel cafés in Barcelona waaruit je kunt werken, onder het genot van een lekkere kop koffie. Hierbij een aantal tips voor fijne werkplekken!

1. Cal Tip

In hartje Gràcia, een van de leukste en meest inspirerende wijken in Barcelona, vind je Cal Tip. Een prettige co-working space waar je gebruik van kunt maken op dag- of maandbasis. Met goed uitgeruste vergaderruimtes, die ideaal zijn voor meetings en zakelijke bijeenkomsten, werkbureaus, een terras en een café. Cal Tip biedt daarnaast ondersteuning aan (startende) ondernemers, door allerlei kennis en tips met ze te delen tijdens een coachingsessie, de workshops en evenementen die er regelmatig georganiseerd worden.

300*252

2. Federal Café

Werk je liever vanuit een koffiezaak, dan is Federal Café een goede optie. Hier kun je, behalve tijdens de weekenden, lekker achter de laptop werken terwijl je van een lekkere kop koffie geniet met wat lekkers. Federal Café staat onder meer bekend om zijn lekkere brunches, het mooie interieur en de relaxte sfeer die er heerst. Geen wonder dat dit een geliefde plek is onder flexwerkers! Fijn om te weten is dat Federal Café over meerdere vestigingen is de stad beschikt: in de Gotische wijk Sant Antoni en Poblenou.

3. Coco Coffice

Een café dat echt gemaakt is voor flexwerkers en digital nomads is Coco Coffice. Voor slechts €15 per dag kun je hier al werken en gebruik maken van al hun faciliteiten, genieten van onbeperkt koffie, thee en snacks. Binnen heerst er een hele fijne sfeer en indien gewenst kun je ook nog eens een heerlijke healthy bowl als lunch bestellen. Het ligt in Sant Antoni, in de wijk Eixample. Absoluut een aanrader wat mij betreft.

4. WeWork

Een flexplek die je misschien al kent uit Amsterdam is WeWork. Dit internationale bedrijf biedt flexwerkplekken overal ter wereld. In Barcelona beschikt WeWork over meerdere kantoorruimtes, zowel voor zelfstandige ondernemers en digital nomads, als (kleine) bedrijven en start-ups. Je kunt er per dag een bureau of vergaderruimte huren of een abonnement afsluiten als je denkt er vaker naartoe te willen gaan. De moderne en hippe inrichting van deze kantoorruimtes, naast de internationale sfeer die er heerst, maken het een leuke en inspirerende plek om te werken.

5. Biblioteca de la Ciutadella

Voor wie zich op een taak moet concentreren en niet gestoord wil worden tijdens het werken, is werken vanuit de bibliotheek vaak een goed alternatief. Zo ook in de bieb bij Universitat Pompeu Fabra in Barcelona. Je mag er niet bellen of koffie bestellen. Je zit er tussen de studenten en slimme koppen die hier aan het werk zijn. Een van mijn favoriete bibliotheken om te werken is die van de universiteit Pompeu Fabra in het Campus de la Ciutadella, dat gevestigd is in een oud waterreservoir. Een gave originele werkplek.

Wil je meer weten over wonen en werken in Barcelona als digital nomad, check dan de website van Barcelona met Marta voor meer tips.

Leestip: Op workation in Barcelona in de winter. 

Terug naar overzicht