fbpx

Hoe je reizen en werken het beste combineert

Joy Hadders
16 oktober 2023
4 minuten leestijd

Tegenwoordig zijn we niet meer beperkt tot het kantoor als enige werkplek. Remote werken is niet alleen meer voor digital nomads weggelegd. Met de mogelijkheden van nu wordt het steeds meer geaccepteerd om (tijdelijk) vanuit het buitenland te werken. Maar hoe kun je werken en reizen combineren? Wij delen een aantal tips in dit artikel. 

Hoe zorg je voor de juiste balans?

Reizen en werken klinkt ideaal, maar het is wel belangrijk om vooraf een plan te hebben. Hoe pak je het aan? En hoe zorg je voor de juiste balans?

  • Kies de juiste bestemming: Zoek naar bestemmingen met een goede internetverbinding en een geschikte werkomgeving, zoals co-working spaces of cafés met wifi. Denk aan plekken zoals Valencia, Lissabon, Barcelona, Berlijn & meer.
  • Regel je werkplek: Zorg ervoor dat je de benodigde apparatuur en tools hebt om efficiënt te werken, zoals een betrouwbare laptop, internetverbinding en toegang tot je bedrijfssystemen.
  • Communiceer met je werkgever: Praat met je werkgever over je plannen en zorg voor duidelijke verwachtingen en verantwoordelijkheden. Stel een duidelijke werkagenda op.
  • Beheer je tijd: Wees disciplinair met je tijdbeheer. Creëer een dagelijkse routine die werkt voor zowel je werkverplichtingen als je reisavonturen. Begin bijvoorbeeld wat vroeger, zodat je ‘s middags eerder je laptop dicht kunt klappen.
  • Geniet van je vakantie: Vergeet niet om te genieten van je tijd weg van je werk. Verken de bestemming vooraf al via Tripadvisor, maak nieuwe contacten en maak nieuwe herinneringen.

Combinatie van werken en reizen

Het succes is sterk afhankelijk van je vermogen om effectief op afstand te werken. Remote werken stelt je in staat om je carrière voort te zetten terwijl je de wereld verkent. Een aantal zaken om rekening mee te houden: 

  • Stel duidelijke grenzen: Zorg ervoor dat je duidelijke grenzen stelt tussen werk- en vrije tijd.
  • Investeer in technologie: Zorg voor de juiste technologie en tools om je werk zonder problemen te kunnen doen. 
  • Blijf in contact: Communiceer regelmatig met je team en werkgever om betrokken te blijven en eventuele problemen snel op te lossen.
  • Zorg voor jezelf: Zorg voor een gezonde levensstijl, voldoende beweging en de juiste voeding, waar je ook bent. Op vakantie ben je misschien geneigd om dat helemaal los te laten, maar ook nu gaat het om de juiste balans. 

Ga op workation

Naast tijdelijk remote werken, is een workation ook een interessante oplossing voor de combinatie van reizen en werken. Een vakantie waarbij je je werk integreert met je reisplannen. Deze hybride aanpak stelt je in staat om je werk uit te voeren terwijl je ook kunt genieten van nieuwe bestemmingen en culturen. Het is een flexibele manier om de voordelen van zowel werk als vakantie te ervaren. 

Nog even een aantal voordelen van een workation op een rij:

  • Verhoogde productiviteit: Veel mensen ontdekken dat ze productiever zijn als ze in een nieuwe, inspirerende omgeving werken. Dit kan leiden tot meer gedaan krijgen in minder tijd. 
  • Werk-privé-balans: Door werk en reizen te combineren, kun je je leven meer in evenwicht houden. Dat heeft vooral een positief effect voor je mentale gezondheid.
  • Geen vakantiedagen: Je ontdekt een nieuwe bestemming, zonder dat het je extra vakantiedagen kost. Lees hier meer over hoe je reist zonder dat het je vakantiedagen kost.

Het combineren van werk en reizen is dus mogelijk en lonend. Je kunt zelf op pad gaan en tijdelijk remote werken vanuit het buitenland, of natuurlijk op een andere plek vanuit eigen land. Door goed te plannen, effectief op afstand te werken en van je reistijd te genieten, kun je het volledig benutten.

Workations bieden ook een interessante mogelijkheid. Wist je dat wij ook workations organiseren? Voor zowel bedrijven als individuen. Bekijk hier alle mogelijkheden.

Terug naar overzicht