fbpx

5 leuke werkplekken in Athene

Alieke Ingerman
25 juli 2023
5 minuten leestijd

Gek genoeg was ik nog niet eerder in Athene geweest, dus keek ik er heel erg naar uit om hier op workation te gaan. Sowieso vind ik Griekenland een prachtig land, dus in juni was het zover en ging ik samen met Daniëlle remote werken vanuit wereldstad Athene. De stad die bekend staat om de rijke historie, heerlijk eten en vriendelijke Grieken.

Meer over historische stad Athene

De stad ligt in het zuiden van Griekenland en telt in de stad bijna 700.000 inwoners, daar omheen kom je over de 3 miljoen uit. Het is dan ook het economische hart van het land. Het is net als de Griekse eilanden een populaire plaats voor toeristen van overal ter wereld. Ik moet zeggen dat ik heel weinig Nederlanders tegen ben gekomen, wat ik zelf altijd wel fijn vind.

Wat te doen in de hoofdstad?

Een workation is een combinatie van work en vacation, dus overdag waren we aan het werk en in de avond of het weekend hingen we de toerist uit. Wij waren 5 dagen in Athene, wat op zich heel leuk was, maar ik had zo nog een week langer kunnen blijven. Er is ontzettend veel in de stad en in de omgeving te doen. Wij gingen uiteraard naar Akropolis, heel wat heerlijke restaurants en bezochten een paar eilandjes vlakbij de hoofdstad. Meer weten over wat er allemaal te doen is? Lees dan tips voor to do’s in Athene.

Leuke werkplekken in Athene

Als ik vanaf een andere plek werkt vind ik het altijd wel leuk om op verschillende plekken te werken. Als ik echt moet concentreren kies ik voor een coworkspace of blijf ik in mijn eigen accommodatie. Maar soms is het ook fijn om tussen andere digital nomads te zitten of werkende locals of om onderdeel te zijn van een community. En lekkere koffie bestellen of heerlijk lunchen is ook geen straf als je in een leuk café zit.

Wij gingen op 5 verschillende plekken werken en delen graag onze tips:

Stone Soup coworkspace
Deze workspace ligt aan de rand van de stad en wordt gerund door enthousiaste ondernemende grieken. Er zitten workspaces en veel kleine bedrijven gevestigd. Ze hechten veel waarde aan hun community en organiseren activiteiten en stimuleren het uitwisselen van kennis. Het dakterras, met schaduwdoek, is ook een fijne werkplek. Met uitzicht op Akropolis. Voor alle smaken is een passend tarief, ook als je er één dag wil werken.

Impact Hub Athens coworkspace
Midden in het centrum in een web van schattige straatjes vind je Impact Hub Athens. Je wordt er met open armen ontvangen en kunt een fijne werkplek kiezen. Ook zijn er verschillende kleine en grote vergaderzalen. Het is er heerlijk rustig werken, tussen digital nomads en Grieken. Per dag betaal je € 15.

Selina Athene
Als je op zoek bent naar een fijne coliving in Athene dan zit je hier goed. Je kunt hier niet alleen fijn werken in de workspace, maar ook overnachten. Ze hebben privekamers en slaapzalen. Je hebt ook een gezamenlijke keuken, bioscoopje, restaurant en een geweldig dakterras. Dat dakterras heeft een prachtig uitzicht over de stad en Het Akropolis, waar je eerst heerlijk kunt werken in de schaduw en dan gezellig een drankje kunt drinken.

Anana Coffee | Food
In het centrum vind je Anana, waar je lekker kunt lunchen en ondertussen wat werk kunt doen. Zowel binnen als buiten kun je erg leuk zitten. Ik at er heerlijke toast met eieren en feta en dronk heerlijke koffie. Als vegan of vegetariër zit je hier helemaal goed.

Minu
In de sfeervolle wijk Psirri vind je de urban jungle Minu. Je drinkt er heerlijke organic koffie en kunt er ook goed lunchen. Het is een combinatie van café, winkel, planten en werken. Overal zijn kleine hoekjes waar je lekker rustig kunt zitten. En mocht je de stoel waar je op zit mooi vinden, dan kun je deze dus ook kopen.

Als digital nomad naar Athene

Of je nou als citytrip van een paar dagen of als digital nomad een lange tijd weg wil, dan is Athene de perfecte plek. Misschien zijn de zomermaanden niet ideaal, gezien het dan heel erg warm is. Maar ik zou graag nog een keer terug gaan rond oktober of mei. Ik ben nog lang niet uitgekeken in deze prachtige stad. Er is een fijne sfeer, de Grieken zijn ontzettend aardig, je kunt er heerlijk en betaalbaar eten en je vindt er meer dan genoeg fijne werkplekjes.

Wil jij met je team naar Athene? Check dan hier de geweldige accommodatie waar wij mee samenwerken.

<a href=”https://tp.media/click?shmarker=506593.Suvelfabryk&promo_id=2058&source_type=banner&type=click&campaign_id=84&trs=286097″ target=”_blank”> <img src=”https://c84.travelpayouts.com/content?promo_id=2058&shmarker=506593.Suvelfabryk&type=init&trs=286097″ width=”300″ height=”252″ alt=”300*252″> </a>

Terug naar overzicht