fbpx

Workation = next level teamuitje

Imane Baza
25 april 2023
4 minuten leestijd

Het traditionele teamuitje is vaak een dagje weg of een avondje uit, waarbij het doel is om het teamgevoel te versterken en de band tussen collega’s te verbeteren. Maar wat als je dat gevoel van teambuilding zou kunnen versterken door een workation te organiseren? Een workation is een mix van werken en vakantie vieren op een mooie locatie. Het is een next level teamuitje dat het beste van beide werelden combineert.

Met collega’s op reis

Tijdens een bedrijfsworkation gaan collega’s samen op reis naar een inspirerende omgeving waar ze de mogelijkheid hebben om te werken en te ontspannen. Vaak wordt er voor een workation gekozen voor een mooie locatie in het buitenland, bijvoorbeeld een zonnige plek aan de kust of een inspirerende stad. De mooie omgeving en de ongedwongen sfeer dragen bij aan een productieve werksfeer en een gezellige tijd met je team.

Zeker nu er meer vrijheid is in je werkplek, is het leuk om met je collega’s samen te gaan ontdekken hoe het is om te werken vanaf een andere plek. Overdag met elkaar aan het werk en daarna spring je het zwembad in en steek je de barbecue aan. Een feestje hoort er ook zeker bij, net als we gewend zijn van incentive reizen, alleen is het bij een workation nog zo veel meer dan alleen maar dat feestje. 

Workation zorgt voor inspiratie

Een workation is meer dan alleen maar werken op een andere locatie. Het biedt de kans om collega’s op een andere manier te leren kennen, elkaar beter te begrijpen en samen te werken aan projecten en doelen. Daarnaast biedt het de mogelijkheid om nieuwe ideeën op te doen en de creativiteit te stimuleren. Zo vaak hoor je dat de beste business ideeën zijn ontstaan op een moment waarop je het niet had verwacht. Een workation versterkt dus niet alleen de band tussen collega’s, maar verbetert ook de productiviteit en innovatie binnen je team. 

Nieuwe uitdagingen

Een ander voordeel van een workation is dat het een perfecte manier is om te ontsnappen aan de dagelijkse sleur op het werk. Het geeft collega’s de kans om uit hun comfortzone te stappen en zich te concentreren op nieuwe uitdagingen en projecten. Dit geeft een frisse kijk op het werk en biedt nieuwe inzichten die thuis of op kantoor soms moeilijk te verkrijgen zijn. Het is het ultieme moment voor een brainstormsessie, strategische meeting of met elkaar uitzoomen en werken aan je bedrijf met het hele team.

Werk en privé combineren

Als organisator van een workation is het belangrijk om rekening te houden met de individuele behoeften en wensen van de collega’s. Zo moet er genoeg ruimte zijn voor ontspanning en plezier, naast de werkzaamheden die moeten worden verricht. Iedereen gaat daar anders mee om. Pols daarom tijdens de voorbereidingen welke behoeften er zijn en houdt daar rekening mee. Door onze ervaringen met veel andere bedrijfsworkations kunnen wij je hier goed over adviseren. 

Naast voldoen aan de behoeften moeten er goede faciliteiten beschikbaar zijn om comfortabel te werken en te leven op de locatie. Denk hierbij aan slaapkamers met aparte bedden, verschillende werkruimtes zodat iedereen een rustig plekje kan vinden en een rustige omgeving. Als er net een verbouwing is bij de buren dan baal je flink als je dacht daar een weekje rustig te kunnen werken met je team.

Een bedrijfsworkation iets voor jullie?

Een workation is dus een uitstekend alternatief voor het traditionele teamuitje of een incentive. Het biedt de mogelijkheid om te werken, te ontspannen en de band tussen collega’s te versterken op een inspirerende locatie. De change of scenery zorgt vaak voor veel creativiteit en nieuwe ideeën. Door te kiezen voor een workation als teamuitje, investeer je niet alleen in teambuilding, maar ook in de productiviteit en innovatie binnen je bedrijf. Wij helpen je graag een memorabele workation voor jouw team te organiseren, kijk hier voor meer inspiratie. 

Terug naar overzicht