fbpx

Met je bedrijfsuitje op reis, dit levert een bedrijfsworkation je op

Alieke Ingerman
28 april 2024
4 minuten leestijd

Een bedrijfsuitje is een geweldige manier om je collega’s bij elkaar te brengen en je team een ervaring te bieden buiten de dagelijkse werkplek. Het maken van een reis met je team kan vele voordelen bieden, niet alleen op persoonlijk maar ook op professioneel vlak. Zeker als je er een bedrijfsworkation van maakt, waarbij je enkele dagen werkt vanaf een andere plek. Hier zijn vijf redenen waarom je als bedrijfsuitje met je team op reis zou moeten gaan:

1. Teambuilding tijdens een reis in het buitenland

Reizen met je team biedt een unieke gelegenheid om relaties op te bouwen en het onderlinge vertrouwen te versterken. Tijdens de reis leren teamleden elkaar beter kennen, in een ontspannen sfeer. Dit helpt bij het verbeteren van de samenwerking en communicatie tussen collega’s. Bovendien kunnen uitdagende activiteiten tijdens de reis, zoals avontuurlijke spellen of sportieve evenementen, teamspirit opwekken en het probleemoplossend vermogen van het team bevorderen.

Lees wat een bedrijfsworkation andere teams heeft opgeleverd.

raften met een groep op de rivier in Spanje bedrijfsworkation in Valencia

2. Strategische sessies tijdens je teamuitje

Een bedrijfsreis/workation biedt de ideale setting voor strategische sessies en deepdive-discussies en brainstormsessies. Juist in een informele setting komen de beste gesprekken tot stand. Weg van de dagelijkse afleidingen kunnen teams zich concentreren op het bespreken van bedrijfsdoelen, strategieën en plannen voor de toekomst. Dit kan leiden tot nieuwe inzichten en frisse ideeën die het bedrijf ten goede komen. Het is een kans om out-of-the-box te denken en innovatieve oplossingen te vinden.

3. Boosten van imago met workations

Een goed geplande bedrijfsreis kan bijdragen aan het imago van het bedrijf, zowel intern als extern. Het laat zien dat het bedrijf waarde hecht aan het welzijn en de groei van zijn werknemers. Dit leidt tot een positief bedrijfsimago, wat op zijn beurt kan helpen bij het aantrekken van nieuw talent en het behouden van ervaren werknemers.

Benieuwd naar een geschikte locatie voor jullie bedrijfsworkation? Bekijk dan alvast een greep uit onze accommodaties, waar je met je team een geweldig bedrijfsuitje zult ervaren.

witte villa in Valencia met mooie zwembad workshops paella maken met een groep

4. Een bedrijfsworkation als incentive / beloning

Een reis met het team kan fungeren als een beloning voor hard werken en toewijding. Het kan de motivatie van werknemers verhogen, wat leidt tot hogere productiviteit en betrokkenheid op het werk. Bovendien voelen werknemers zich gewaardeerd en erkend voor hun inspanningen, wat kan leiden tot een betere werksfeer.

Je kunt er zelfs voor kiezen om de bedrijfsworkation als beloning te geven als bepaalde targets zijn gehaald. Er zijn zelfs teams die aan het begin van het jaar al te horen krijgen dat de beloning voor behaalde doelen is om met elkaar zo’n uniek bedrijfsuitje in het buitenland te doen.

5. Vier een jubileum met een uniek bedrijfsuitje

Een bedrijfsreis kan ook een perfecte manier zijn om speciale gelegenheden te vieren, zoals een jubileum van het bedrijf of een belangrijke mijlpaal. Dit geeft het team de kans om samen te reflecteren op de prestaties van het bedrijf en trots te zijn op wat ze hebben bereikt. Het creëert een gevoel van gemeenschap en saamhorigheid, wat essentieel is voor een positieve bedrijfscultuur.

Zeker als je op een bijzondere plek in het buitenland bent kun je een jubileum goed vieren. Dit maakt absoluut indruk op je collega’s. Huur een mooie villa en trek aan het zwembad een fles champagne open, of regel een mooi diner op een indrukwekkende plek. Dat zal zeker een ervaring zijn die mensen nog lang na blijft.

Hulp nodig met de organisatie van jouw unieke bedrijfsuitje in het buitenland? Wij regelen graag een indrukwekkende en zorgeloze bedrijfsworkation voor jouw team.

accommodatie voor groepen in Spanje kayakken met een groep in Spanje

Review van IT Efficiency, CEO – Marieke van Gent
“Alieke heeft ons super geholpen bij het samenstellen van onze reis. Ze heeft ervoor gezorgd dat wij een super gevarieerd programma en een top accommodatie aangeboden kregen. Een workation is echt een waardevolle ervaring geweest voor ons team en wij raden het dan ook enorm aan om te doen. De combinatie van halve dagen werken en halve dagen activiteiten en aan teambuilding werken is ons echt zo goed bevallen. Een andere omgeving, elkaar in een ander daglicht zien en een paar dagen echt samen zijn als team heeft onze band versterkt. Dank je wel Alieke, voor het ontzorgen en alles tot in de puntjes regelen!”

Een bedrijfsworkation met je team is dus veel meer dan alleen een leuk bedrijfsuitje. Het is een investering in de groei en het welzijn van je team en bedrijf. Het verbetert de teamdynamiek, bevordert strategische plannen en versterkt de band tussen teamleden, wat uiteindelijk leidt tot succesvollere resultaten voor het bedrijf.

Terug naar overzicht