fbpx

5 bestemmingen voor je winter workation in de zon

Joy Hadders
2 oktober 2023
3 minuten leestijd

In de winter wordt het eerder donker en vooral tijdens de overgang van zomer naar winter moet ons lichaam daaraan wennen. Met de groeiende trend van remote werken, kun je een deel van deze koude maanden omzetten in een zonnig werkavontuur. Want ook in deze maanden kun je de voordelen van remote werken benutten, zoals je eigen werkschema bepalen, je werkomgeving aanpassen en je creativiteit en motivatie een boost geven. In deze blog delen we vijf geschikte bestemmingen in Europa waar je kunt genieten van de zon, terwijl je remote werkt. 

1. Barcelona, Spanje

De hoofdstad van Catalonië is een geweldige plek voor een winter workation. Het milde mediterrane klimaat zorgt voor aangename temperatuur, zelfs in de wintermaanden.

Er zijn genoeg hippe co-working spaces, zoals Betahaus of OneCoWork. Bekijk hier nog 5 andere leuke werkplekken. Na een dag werken, klap je je laptop dicht en kun je de stad ontdekken, naar het strand en/of genieten van de Spaanse keuken.

2. Lissabon, Portugal

Een bekende plek voor een leuke stedentrip, maar ook een fijne werkplek: Lissabon. De hoofdstad van Portugal heeft veel te bieden. Het wordt niet voor niets de ‘Digital Nomad Capital of Europe’ genoemd. Naast natuurlijk een prachtige kustlijn, kun je na je werk genieten van oude wijken als Alfama en Bairro Alto.

Leuke werkplekken zijn: Selina Secret Garden, Outsite Principe Real of Outsite Cais do Sodre. Wil je echt naar co-working space? Outsite work café of Second home Lisbon zijn aanraders.

3. Dubrovnik, Kroatië

Een winter workation aan de Adriatische Zee? Hoe klinkt dat? Deze historische stad heeft niet alleen een rijke geschiedenis, maar biedt ook genoeg mogelijkheden om vanuit hier remote te werken. In de zomer is deze stad erg populair onder de Game of Thrones-fans, in de winter is het een stuk rustiger. Deze bestemming is vooral geschikt vanuit een eigen Airbnb, omdat er nog weinig co-working/living plekken zijn. Lees hier meer over mijn eerste workation in Kroatië.

4. Tenerife, Canarische Eilanden

Als je echt op zoek bent naar een fijne plek om te overwinteren, dan zijn de Canarische Eilanden een top keuze. Tenerife, het grootste eiland, biedt het hele jaar door een aangename temperatuur.

Ook hier groeit de remote werken community en zijn er veel plekken waar je kunt werken. Kies voor een coliving, een comfortabel appartement of natuurlijk een fijne Airbnb. Ontdek in je vrije tijd de vulkaan Teide, ga naar het strand en ontdek nog meer moois op dit eiland. Meer weten over Tenerife als geschikte werkbestemming? Lees onze blog.

5. Athene, Griekenland

Athene, de bakermat van de westerse beschaving, is een geweldige plek om te werken en te genieten van de zon. Bezoek de oude monumenten, zoals de Akropolis, in je vrije tijd en geniet van de Griekse gastvrijheid. Co-working spaces zoals The Cube Athens bieden moderne faciliteiten voor remote werkers. Bekijk hier 5 leuke werkplekken in Athene.

Of je nu op zoek bent naar een zonnige ontsnapping in de winter of gewoon de voordelen van remote werken wilt benutten, in Europa zijn er genoeg plekken waar je de zon kunt opzoeken. Deze vijf plekken bieden niet alleen een geweldige werkomgeving, maar ook tal van mogelijkheden om te ontspannen en te genieten van de lokale cultuur. Ook erg goed voor de werk-privé-balans.

728*90

Terug naar overzicht