fbpx

Mijn eerste workation, die was in Kroatië

Alieke Ingerman
5 januari 2022
3 minuten leestijd

April 2019 ging ik op mijn eerste workation. Dit keer niet alleen, maar met 2 collega’s. De bestemming: Kroatië. Ik ben hier al eerder geweest in Istrië en vind het een prachtig land. Ik ga nooit graag naar dezelfde bestemming, dus deze keer werd het omgeving Zadar. Een havenstad met zo’n 90.000 inwoners. Het zou rond de 17 graden moeten zijn in deze tijd van het jaar. Met een lekker zonnetje erbij is dat prima!

Favoriete plek
We gingen 8 dagen en hadden een volle planning. Zadar voor 3 dagen, dan 3 dagen naar een van de vele eilanden en 2 dagen om richting Plitvice watervallen te gaan. Die watervallen zijn echt ge-wel-dig, zooo mooi! Als je in de buurt bent dan moet je daar echt heen gaan. Het is een zeer indrukwekkend stukje natuur. Mijn favoriete plek is echter Dugi Otok. Een klein eiland waar we (buiten het seizoen) weinig toeristen tegen kwamen. We huurden een scooter en gingen op het gemakje touren. Je kunt met gemak in 1 dag het hele eiland verkennen, en tussendoor ook lekker de tijd nemen om te genieten van het uitzicht.

Waar ik verbleef
In Zadar hadden we een fijn appartement met een ruime tafel om aan te werken, alleen was er weinig daglicht. Maar ik vind het ook leuk om een flex-werkplek te zoeken en vlakbij zat een mooie harbour club waar we in alle rust konden werken, zowel binnen als buiten in het zonnetje. Met prachtig uitzicht op het water. Wat wil een mens nog meer.

728*90

In Dugi Otok hadden we een Airbnb in een piepklein dorpje, Zman. Het heeft welgeteld 1 restaurant en 1 klein supermarktje, en een hoop vissers. Ons appartement lag idyllisch mooi, aan het water. Vanaf het dakterras kon je genieten van het uitzicht en de rust. Helemaal leuk.

De bucketlist
Kroatië bestaat uit meer dan 1000 eilanden. Dus als je hier heen gaat moet je wat mij betreft echt gaan eilandhoppen! De natuur is prachtig en op sommige plekken vind je nog verborgen pareltjes. Maar daarnaast zijn de Plitvice watervallen en het bijbehorende nationale park ook wel een must see. Ook steden als Split en Dubrovnik schijnen heel leuk te zijn, daar wil ik graag nog een keer heen.

Pozdrav (doei)
Een workation is geweldig. De combinatie van werken en vakantie is erg goed bevallen. Door de fijne omgeving ben ik een stuk minder gestresst en geniet ik volop. Ik ben nog lang niet uitgekeken en hoop snel nog een keer dit mooie en veelzijdige land: Kroatië te bezoeken.

Workation in Kroatië

Terug naar overzicht