fbpx

2 weken remote werken vanuit Mallorca

Alieke Ingerman
5 april 2022
5 minuten leestijd

Als er een plek hoog op mijn bucketlist stond was het wel Mallorca. Ik zag daar altijd zulke mooie beelden van voorbij komen dat het hoog tijd was om er zelf heen te gaan. In maart 2022 was het zo ver en ging ik een bezoek brengen aan dit eiland. Officieel onderdeel van de Balearen, net als Ibiza, Menorca en Formentera. Ibiza ben ik al wel eerder geweest en vond ik erg leuk. Als was ik toen wel heel erg in de partysfeer en heb ik eigenlijk veel te weinig van het eiland gezien. Bij Mallorca ga ik juist echt voor de natuur en de rust.

Precies toen ik er was, was het uitzonderlijk slecht weer voor Spaanse begrippen. Dikke vette pech. Het was 2 weken lang bewolkt met soms een dag met heel veel regen. De zon heb ik helaas veel te weinig gezien en het was rond de 15 graden. Ook de locals waren in shock, normaal is het altijd zonnig in deze periode van het jaar.

Favoriete plek

Het beeld wat ik bij Mallorca had bestond vooral uit ontelbaar veel idyllische baaitjes. Dat beeld klopte precies! Het is er prachtig. Het eiland is erg divers en je kunt er zowel terecht voor mooie strandjes als een prachtige wandeling in de bergen. Het is erg geliefd bij fietsers, want door de bergen fietsen is er heel erg mooi.

Ik begin mijn workation in Palma, de hoofdstad. Misschien was ik daarvan minder onder de indruk omdat ik niet kwam voor een drukke stad, maar meer de kleine dorpjes. Wat wel absoluut geweldig is daar is de kathedraal. Nu denk je misschien, die heb je toch overal? Wat natuurlijk zeker het geval is in de grote steden, maar de ligging, grootte en het ontwerp maakt deze echt heel speciaal. Zeker de moeite waard om te gaan kijken, dan zal je zien wat ik bedoel.

Remote werken vanuit Mallorca

Daarna ging ik naar een dorpje in het binnenland, Esporles. Ik deed daar mee met een gezamenlijke workation bij Casa Rosa. Een parel van een villa midden in de natuur, van eigenaren Dorien en Hugo. Een fantastisch duo die het sfeervol heeft ingericht, voorzien van alle gemakken. Het heeft ook een eigen zwembad, maar dat was nog iets te koud om een duik in te nemen.

’s Morgens wakker worden van vogeltjes maakte het plaatje compleet.

We gingen met elkaar naar het chique Porte Portals om veel te dure bootjes te kijken, naar afgelegen baai Portal Nous en naar het schattige plaatsje Port de Soller. Die laatste is mijn favoriet. Overal gezellige barretjes, bootjes en pal aan de zee. Zeker een aanrader om naar toe te gaan als je in Mallorca bent.

Waar ik verbleef

Na mijn workation week in het binnenland wilde ik per se naar de kust. Ik had drukke werkdagen dus wilde niet te veel heen en weer reizen en heb daarom 1 plek gekozen. Het werd de oostkust. Ook al schijnt het noorden ook geweldig te zijn, in het oosten zitten de meeste mooie baaitjes dicht bij elkaar. Ik koos voor Portocolom, vanuit waar ik een aantal plekken ging opzoeken. Het had ook net zo goed Cala D’or kunnen zijn, maar ik wilde per se een appartement met uitzicht op een baai. In maart er is nog veel dicht en dus heb je weinig keuze voor een accommodatie. Zeker als je het een beetje betaalbaar wil houden. Dus werd het een Airbnb in Portocolom, een schattig dorpje met wederom veel bootjes en baaitjes. Binnen zag het uit zoals bij de gemiddelde bejaarde, maar het uitzicht en geluid van de golven die op de rotsen slaan was geweldig.

Remote werken vanuit Mallorca

Ik ben ook een paar dagen in Palma geweest. Eerst een hostel, Josemite Youth Hostel. Dat was helemaal niks. Veel te krappe kamers, slecht sanitair, geen chille gezamenlijke ruimte, maar alleen een bar waar de muziek zelfs in de ochtend al knetter hard aan stond. Geen succes. Daarna heb ik een privékamer geboekt bij iemand thuis. Werkelijk iedereen in Spanje verhuurd wel een slaapkamer om zo wat bij te verdienen.

Ik zocht er een met goede recensies (check dit altijd) en een centrale ligging.

Ik ben vrij makkelijk met mijn verblijfplaats, dus vindt het niet erg om bij iemand in huis te zitten. Ik vond het zelf wel leuk om wat Spaans te oefenen, ze sprak namelijk geen woord Engels, en om wat tips van een local te krijgen.

De bucketlist

Ik keek al weken uit naar mijn favoriete activiteit der activiteiten: een dagje scooteren. ‘Leuk’ weetje is dat ik vroeger een scooterongeluk heb gehad en toen doodsbang ben geworden en zwoor er nooit meer op te stappen. Dat heb ik 14 jaar lang ook niet meer gedaan, tot ik naar Azië ging. Daar overwon ik mijn angst en sjees sindsdien weer overal heen met de scooter. Met alle mooie baaitjes die Mallorca rijk is keek ik onwijs uit naar mijn scootertocht. Dat was echt ge-wel-dig!! Muy bonita. Ik ben naar 5 plekjes geweest: Cala Marsal, Cala D’or, Portopetro, Parc natural de Mondragó en de allermooiste was Cala Llombards, vlakbij Santanyi. Ook over de kleine landweggetjes rijden is te gek, zo heerlijk rustig door de natuur.

Remote werken vanuit Mallorca

Adios amigos

Ik heb al veel gezien van dit heerlijke eiland, maar kom er graag nog een keer terug. Zeker om dan een tweede poging te wagen op een zonnetje. Als de zon schijnt is het nog leuker om naar alle strandjes te gaan! Er zijn zo ontzettend veel idyllische plekjes met bootjes, standjes en baaien dat een tweede bezoek mij ongetwijfeld weer op allemaal nieuwe plekken zal brengen.

Bekijk deze prachtige villa, midden in de natuur en met een heerlijk zwembad in Mallorca voor een workation met jouw team. Of kijk op Booking.com voor een fijne accommodatie voor jezelf.

468*60

Terug naar overzicht