fbpx

Wie gaan er op groepsworkation?

Daniëlle Bom
14 maart 2024
5 minuten leestijd

Een weekje naar de Kaapverdische zon, waar je met ruisende palmbomen op de achtergrond en je blik op de zee nipt van een heerlijke cocktail na een productieve werkdag. Klinkt best goed toch? En het klinkt als iets wat iedereen wel zou willen? Wij kunnen zeggen dat dat ook aardig klopt! Een groepsworkation, zoals het combineren van werken met vakantie officieel heet, is zeker niet alleen voor jongeren en schoolverlaters zoals soms nog wordt gedacht. Het is echt voor iedereen! Onlangs gingen we op werkvakantie naar het eiland Sal in Kaapverdië en in deze blog vertellen we je wat meer over de mensen die met ons mee gingen.

Reizen zonder je partner

Als organisatie zorgen we dat we zelf uiteraard altijd als eerste op de bestemming zijn zodat we de workation deelnemers kunnen verwelkomen. De eerste persoon die in Kaapverdië arriveert is Nancy en zij is het bewijs dat je ook best alleen kunt reizen als je een relatie hebt. Ze is in haar early fabulous forties en werkt als HR professional, verhuurt een woning in Spanje en is actief met beleggen, werk dat ze overal ter wereld kan doen.

groepsworkation in Kaapverdië bij de zoutvlaktes van Sal zwembad in Sal met palmbomen

Waarom ze dan nu meegaat op workation? Nancy: “Het is voor mij uit mijn comfortzone om iets alleen te doen en juist daarom vind ik het heel leuk! Ik reis super graag met mijn partner, maar richt me deze week ook heel graag even op mijzelf. Daarnaast gebruik ik deze week om me full focus op mijn bedrijfsplannen te richten.” Zelf vond ik het ook erg leuk om het samen over business plannen te hebben, want daar ben ik zelf ook veel mee bezig. We zaten bij het zwembad en hadden opeens complete brainstorm sessie, zo leuk!

De genieter van het goede leven

Een workation is uiteraard perfect om je te focussen op je werk, maar genieten is zeker zo belangrijk! Wie zich daar deze week in Kaapverdië helemaal in kan vinden is Patrick! We merken het direct wanneer hij arriveert: dit is een gangmaker in de groep. Met volwassen kinderen en een bloeiende carrière als zelfstandig ondernemer voor een gemeente barst hij van de verhalen die wij met de rest van de groep maar wat graag aanhoren. Patrick (55): “Ik ging zonder verwachtingen mee op workation. Ik volg Working Remotely al een tijdje op LinkedIn en dacht waarom niet? Lekker eten en drinken op een prachtig eiland aan het eind van de werkdag klonk me als muziek in de oren!” Uiteraard kunnen wij het daar alleen maar mee eens zijn.

workspace in Kaapverdië groepsworkation in Kaapverdië bij het zoutmeer in Sal

Voor iemand met volwassen kinderen is het dus ook hartstikke goed te doen om mee te gaan op workation! Iets wat voor mensen met jonge kinderen niet weggelegd is, die zijn gebonden aan Nederland. Toch? Of niet? Absoluut niet zelfs!

Moeder van jonge kinderen

Workation deelnemer Sharoni bewijst dat als geen ander! Ze is gek op haar dochtertje van 5, maar dat weerhoudt haar er niet van om haar eigen passies achterna te jagen. Reizen is er een van en dus was de keuze om mee te gaan op workation naar Kaapverdië een hele logische voor haar. Sharoni: “Vorig jaar heb ik met mijn dochtertje door Thailand gereisd, dat was al zo’n gave ervaring! Nu ben ik alleen op pad om zo ook even wat tijd voor mezelf te hebben. Daarnaast laat ik mijn dochter zo ook zien dat je altijd je dromen mag volgen, in welke fase van je leven je ook bevindt. Ik vind het concept van de workation heel tof: overdag lekker werken en ’s avonds met de groep leuke dingen ondernemen. Het is echt een heerlijke week!”

Santa Maria Kaapverdië strandwandeling op de groepsworkation in Kaapverdië

De sceptische solo reiziger

De drie mensen die we hierboven beschreven zijn al niet de meest “cliché” deelnemers die je misschien zou verwachten bij een workation, maar er is nog een “type” dat we vaker meemaken op workation: de soloreiziger. Een categorie waarin ik als schrijfster van dit stuk zelf val. Ik ben Daniëlle, 36, marketeer & copywriter en gewend om alleen te reizen. Dat houdt in dat ik tijdens mijn reizen uitsluitend doe wat ik wil: heerlijk! Maar het houdt ook in dat ik zelf accommodaties vooruit moet bellen om te checken of de wifi betrouwbaar is, dat ik zelf op zoek moet naar coworkings en mijn eigen activiteiten moet plannen.

Ik liet me toch overhalen tot een workation naar Kaapverdië en deze sceptische soloreiziger moet toegeven: het is me heel goed bevallen! Al op het vliegveld van Eindhoven overviel me het gevoel van rust: ik hoef niets te regelen, ik stap in het vliegtuig en aan het eind van de rit wacht me niet alleen een tropische bestemming maar ook stabiele wifi, een goede werkplek én toffe activiteiten met een leuke groep mensen. Want ook dat laatste vond ik spannend; ineens met een groep weg i.p.v. alleen. Maar echt, na mijn groepsworkation in Kaapverdië kan ik alleen maar zeggen: probeer het zelf, het is een ervaring om nooit te vergeten.

fatbike tour tijdens de groepsworkation in Sal workspace in Kaapverdië tijdens de groepsworkation

Zoals je leest is een workation écht voor iedereen. En dat maakt zo’n werkvakantie ook altijd een succes! Want naast de prachtige palmbomen en de activiteiten zijn het vooral de deelnemers die de workation echt laten slagen. Die in Kaapverdië was in ieder geval een groot succes!

Ben je overtuigd geraakt na het lezen van dit verhaal dat een workation ook iets voor jou is en wil jij dit ook? Bekijk dan hier de volgende groepsworkation naar Spanje in april. Er zijn nog plekjes vrij!

 

 

Terug naar overzicht