fbpx

Waarom Sandra op workation ging in Valencia

Sandra Boon
25 juli 2022
4 minuten leestijd

Zoals je wellicht weet organiseerde Working Remotely in maart 2022 de eerste workation in Valencia. Na zelf al jaren regelmatig remote te werken besloot ik om een werkvakantie in Valencia te organiseren. Zolang je werk had dat je op afstand kon doen, kon je meedoen aan de workation. Of je nou in loondienst bent of freelancer. Ik organiseerde een leuke week waarbij we de stad gingen ontdekken en geweldige nieuwe mensen leerde kennen. Sandra nam deel en vertelt je precies wat het haar heeft opgeleverd.

“Begin dit jaar zag ik op Instagram een oproepje van Working Remotely voorbijkomen over een workation in Valencia. Op dat moment reisde ik al zo’n 4 maanden rond met mijn hondje in een oud Volkswagenbusje en we waren toevallig al in Spanje. Hoewel ik eigenlijk al lekker op reis was en al remote werkte als blogger en webdesigner, besloot ik tóch om mee te doen aan de workation in Valencia. En dat heeft mij aardig wat opgeleverd! Natuurlijk kijk je bij het boeken van een workation ook naar de kosten – en daar kan Alieke van Working Remotely je alles over vertellen – maar wat eigenlijk veel interessanter is, is wat je ervoor terugkrijgt. Daarom deel ik in deze blog graag 3 dingen die de workation mij heeft opgeleverd.

1. Inspiratie & spontaan sparren

Als ik vertel dat de groep van afgelopen maart zéér gevarieerd was, dan is dat nog zwak uitgedrukt. 😉 De groep bestond namelijk uit werknemers, ondernemers uit verschillende branches, mensen die parttime voor zichzelf werken en parttime in loondienst, een student en iemand die tussen twee carrières in zat. Het waren 9 compleet verschillende individuen, die al snel een gezellige groep vormden.

Normaal gesproken spar ik vooral met mensen die in hetzelfde vakgebied werkzaam zijn en juist daarom was het heel waardevol om te sparren met mijn reisgenoten. Doordat zij andere kennis en ervaringen hebben, konden ze hele andere meningen en inzichten met mij delen. Dit heeft mij absoluut op weg geholpen om vervolgstappen te zetten in mijn carrière. Nu – 4 maanden later – heb ik verschillende knopen doorgehakt en staat de website voor mijn nieuwe onderneming live. De workation heeft dit in gang gezet en gaf mij ook de motivatie om door te zetten. Je kunt dus wel stellen dat de spontane sessies erg waardevol voor mij zijn geweest!

2. De mooiste ervaringen in Valencia

Natuurlijk kun je ook zelf naar Valencia gaan, de stad ontdekken en/of een gids boeken. Toch zie je meestal nooit écht het authentieke karakter van zo’n stad wanneer je zelf op pad gaat. Want wat zijn nou echt de leukste plekjes om te ontdekken? Tijdens onze workation liet Alieke, die Valencia heel goed kent, haar favoriete ‘delen’ van de stad zien. Zoals de leukste pleintjes en haar favoriete tapas restaurant waar ook flamenco werd gedanst. Dit leuke tentje zou ik zelf nooit hebben gespot. Door een workation te boeken krijg je dus een hele andere reiservaring dan wanneer je zelf op reis gaat. Je kunt Alieke ook continu om tips vragen, dan helpt ze je op weg als je even zelf op pad wil gaan.

3. Nieuwe vriendschappen met gelijkgestemden

Last, but not least: de workation heeft mij een stel superleuke vriendinnen opgeleverd. Het is altijd fijn om gelijkgestemden te ontmoeten en dat was bij de workation absoluut het geval! Ondanks dat we allemaal totaal verschillende achtergronden en carrières hebben, hebben we ook allemaal iets gemeen: reizen en genieten van het leven. En genieten hebben we zeker gedaan.

Een workation is absoluut een aanrader!

Het heeft mijn carrière een flinke boost gegeven, ik heb Valencia van een authentieke kant kunnen zien én ik heb er een stel nieuwe vriendinnen bij. Onbetaalbaar, als je het mij vraagt. 😉 Overweeg je een workation te boeken, maar twijfel je nog? Gewoon doen!!!”

Lijkt zo’n workation in Valencia jou ook wel wat? Lees dan hier de info voor de workation van 9 t/m 15 oktober 2022 en schrijf je snel in (er zijn nog maar een paar plekken vrij).

Wil je meer weten over Valencia? Lees dan ook > 2 maanden wonen en werken in Valencia.

Terug naar overzicht