Tips voor een workation in Valencia

Alieke Ingerman
12 januari 2022
3 minuten leestijd

In december 2021 ging ik op workation naar Valencia. Dit was onderdeel van mijn workation XL van 3 maanden in Spanje. Ik kon niet wachten om naar deze stad te gaan. Palmbomen, zon, tapas en de fijne Spaanse cultuur. Het is hier in de winter rond de 17 graden en meestal schijnt de zon. Overdag zit je dan heerlijk in een t-shirt. ’s Avonds koelt het wel flink af en heb je een dikke trui of jas nodig. Ik heb zelfs prachtige dagen van 23 graden gehad, lucky me. Een korte broek en hemdje in de winter had ik niet verwacht, maar je hoort mij niet klagen.

Favoriete plek
Ik houd van het strand. Dus niet gek dat mijn favoriete wijk El Cabanyal is, bij de haven en het strand. Deze van oorsprong oude vissersbuurt ademt een en al karakter. Vol met gekleurde huisjes en een zeebriesje voel ik me daar helemaal thuis. Het is ook wat minder toeristisch en je kunt er veel leuke kleine Spaanse restaurantjes vinden waar veel locals zijn.

workation doen in valencia spanje

Waar ik verbleef
Omdat ik hier 5 weken was heb ik verschillende accommodaties gehad. Zowel eigen appartementen als hostels. Soms wilde ik rust en soms vond ik het leuk om andere mensen te ontmoeten. Ruzafa en El Carmen zijn daarvoor mijn favoriete wijken. Ruzafa is hip en knus, in de kleine straatjes zit letterlijk op elke hoek van de straat een restaurantje. El carmen is het oude centrum, dat is prachtig en vol met leven. Genoeg barretjes en koffietentjes te vinden in beide wijken.

Ruzafa oogt nog wat meer authentiek dus die heeft bij mij een streepje voor. Cantagua Hostel is hier een aanrader, kleinschalig, heel chill en nog meer werkende dertigers (nee, je bent nooit te oud voor een hostel!). In El Cabanyal zijn de appartementen van La Mas Bonita een aanrader om te verblijven. Vlakbij het strand en super sfeervol ingericht.

Over het algemeen waren mijn hostels rustig genoeg om te kunnen werken, maar ik vind de sfeer in flex-werkplekken gewoon heel fijn en ging daarom regelmatig naar Flying Bean. Voor €10 per dag huur je een bureau en krijg je er een heerlijke kop koffie bij. Je kunt dan ook een vergaderzaal gebruiken voor je (online) meetings. Je kunt ook gewoon in een rustig café gaan werken, daarvan zijn er ontelbaar veel in Valencia.

De bucketlist
Naast de bruisende stad ontdekken vind ik het ook heerlijk om de rust op te zoeken in de natuur. Het is bijna zonde om niet het Spaanse binnenland in te gaan, want het is zoooo mooi! Zeker buiten het seizoen, want dan zijn er weinig toeristen. Zo ging ik hiken in Chulilla, een soort mini Grand Canyon wat echt adembenemend mooi is. Het is bekend bij rotsklimmers, maar ik bleef lekker met beide beentjes op de grond. Ook ging ik wandelen in Serra Calderona, een immens mooi natuurpark op slechts een klein uurtje van de stad. Ook prima met het OV te bereiken voor een dagtocht.

Hasta la vista
Ik ben echt verliefd op Valencia en weet zeker dat ik hier weer terug zal komen. Ik kan een boek vol met tips schrijven met leuke barretjes, fijne werkplekken, dingen die je echt moet doen of zien. Wil je iets weten, stuur dan gerust een berichtje!

Wil jij ook op workation in Valencia? Bekijk deze villa. 

  728*90

Terug naar overzicht

X