fbpx

Remote werken op een unieke plek als Granada

Alieke Ingerman
14 maart 2022
6 minuten leestijd

In januari 2022 was ik in Granada. Waar de meeste zullen zeggen dat je dit in een paar dagen gezien hebt en misschien 2 dagen al genoeg is, nam ik lekker de tijd. Tranquilo! Dat is het voordeel van remote werken. Ik heb geen gehaast schema vanwege beperkte vakantiedagen, maar neem de tijd om een nieuwe plek te ontdekken.

Granada ligt hoog en dus is het hier een stuk kouder dan bijvoorbeeld Malaga of Sevilla. Overdag is zo’n 15 graden. Gelukkig schijnt het zonnetje vaak waardoor het alsnog erg lekker is overdag, maar ‘s avonds was het tegen het vriespunt aan. Hierdoor ging ik wat minder snel op een terras eten en dook ik de kroeg in voor lekkere tapas. Ook niet echt een straf haha.

Favoriete plek

Het is officieel een stad, maar voelt als een dorp. Als je door de stad gaat slenteren dan zul je merken dat dit vooral veel kleine straatjes en steegjes zijn. Zeker in de Arabische wijk Albaicín is het erg smal. Maar wel heel knus! In Granada vind je veel arabische invloeden, waterpijpen, Tagines en arabische specerijen in overvloed. Een enigszins goede conditie is hier wel fijn, want de leukste plekken zijn op een heuvel. Goed voor de bilspieren. Ik vind het zelf altijd zonde om een taxi of bus te nemen, omdat je door te lopen al zo veel leuks ziet.

Er is een ding waar Granada bekend om staat: Alhambra. Een wereldberoemd eeuwenoud fort.

Vooraf zei iemand tegen mij: “het is de mooiste plek die ik ooit heb gezien”. Kritisch als ik ben dacht ik ‘het zal mij benieuwen, want ik heb al heel wat moois gezien op de wereld’. Maar het was magisch! Zowel het Alcazaba, Generalife en Palacios Nazaríes als de tuinen en paden er omheen waren indrukwekkend. Je wordt er echt even stil van. Koop wel vooraf je kaartje, zodat je lange rijen kunt vermijden.

Wat je als remote worker ook echt moet doen (dit wil je!) is naar viewpoint Mirador de San Nicolás.

Daar geniet je van een prachtig uitzicht op het Alhambra. Probeer wel de weekenden te vermijden, dan is het mega druk met toeristen. Zonsondergang is helemaal mooi hier, maar ik ging bijvoorbeeld op dinsdag om 17.00 uur, toen was het prima te doen en kon ik ook echt genieten van het uitzicht in plaats van door een horde met toeristen worstelen voor het leukste kiekje.

Maar nu komt het, niet alleen dat viewpoint is mooi, maar daar vlak onder zitten een aantal restaurants. En dat zijn de echte pareltjes. Toen ik daar zat je werken, met zicht op Alhambra, voelde ik me oprecht zo intens gelukkig. En bevoorrecht. Dat vrijheid in je werkplek kan zorgen voor zo’n gelukzalig gevoel maakte mij bijna emotioneel. Kleine sidenote is wel dat ze daar niet doen aan wifi, zoals op veel plekken in Granada niet, dus zorg een goede hotspot of doe op dat moment werk wat offline kan, zoals teksten schrijven.

Waar ik verbleef

Een bekende hostel-keten in Spanje is TOC Hostel. Het ziet eruit als een fancy hotel en voelt totaal niet als hostel. Tuurlijk, je deelt een kamer, maar ook die kamer en de badkamer is chique! Er verblijven ontzettend veel remote workers en digital nomads. Juist omdat het een geweldige werkplek is.

Als je wel eens in hostels verblijft dan ben je vast bekend met de gezamenlijke gratis maaltijden. Vaak mag je dan een avond in de week aanschuiven voor pasta, paella of andere vrij basic maaltijd. Maar holy moly, dat was hier wel even anders. Bij het inchecken vroeg de dame of ik zaterdagavond het gratis diner wilde, waar ik wel oren naar had. Dat bleek een 3 gangen diner in het bijbehorende restaurant, inclusief wijn. Samen met een Argentijn, Duister en Engelse hebben we enorm genoten van deze (gratis!) luxe. No spon, maar ik vind dit top!

De bucketlist

Granada staat ook bekend om de flamenco. De traditionele Spaanse dans, vol vuur en passie. In de wijk Sacromonte, bekend als de zigeunerwijk, vind je regelmatig dansers op straat. Mensen komen ’s avonds naar deze plek in de heuvels van Granada voor muziek en dans. De plek heeft iets magisch. Het is authentiek en prachtig om door de kleine straatjes te lopen en een glimp op te vangen van het echte Spaanse leven daar.

Wil je genieten van goedkope tapas dan is Granda the place to be. Daar worden wij Hollanders vaak toch wel blij van. Ze hebben hier bij veel restaurants namelijk het fantastische concept dat je een gratis tapas gerecht krijgt bij je wijntje. Dus voor €10 ben je tipsy en is je buik gevuld, geweldig toch! De leukste kroeg is hier toch wel echt Bodegas Castañeda. Super sfeervol en de biertjes, wijntjes en tapas zijn heeeerlijk! Kom wel op tijd, want anders is het vol. Normaal ga je in Spanje pas rond 21.00 uur wat eten, hier kan dat gerust al rond 19.00 uur.

Ciao

Granada kun je met de auto, bus of trein heen, maar ik koos voor Blablacar. In Nederland minder bekend, maar in het buitenland wordt dit veel gebruikt. Ik kwam uit Malaga, wat met de auto 1,5 uur is. Daarna ging ik naar Sevilla. Toen had ik een super snelle chauffeur en was ik er in iets meer dan 2 uur. Ik let altijd wel op bij wie ik een rit boek. Ik kies alleen chauffeurs met reviews en liefst ook alleen ritten met ook andere passagiers. Dan voel ik me als vrouw toch net iets veiliger. Je maakt simpelweg een gratis account en betaald veilig via de app met je creditcard. Super goedkope en fijne manier van reizen als je het mij vraagt.

Of ik hier nog terug kom weet ik niet. Ik denk dat ik alles wel gezien heb en de sfeer heb kunnen proeven. Maar als je er nog niet bent geweest dan is het zeker de moeite waard! Je kunt het ook combineren met skiën trouwens, want het is vlakbij skigebied Sierra Nevada.

Lees ook de blog waarom je echt op workation naar Sevilla wil.

Terug naar overzicht