fbpx

Remote werken in São Vicente, Kaapverdië

Alieke Ingerman
21 februari 2024
4 minuten leestijd

De populairste eilanden in Kaapverdië (Afrika) zijn Boa Vista en Sal. Dat is al behoorlijk ontdekt door toeristen en zijn eilanden waar de meeste mensen op vakantie heen gaan. São Vicente is een van de wat minder bekende eilanden. Vaak wordt een bezoek aan dit eiland door reizigers gecombineerd met wandelen op het naastgelegen eiland Santo Antão.

Het Kaapverdische eiland Sao Vicente

Mindelo is de hoofdstad van São Vicente. Dit eiland is het culturele hart van de Kaapverdische eilanden. In Mindelo vind je het meeste leven op het eiland, maar je kunt ook een auto huren en de omgeving gaan verkennen. Vanaf São Vicente pakken veel mensen de ferry naar Santo Antão, wat de enige manier is om op dat eiland te komen. Die overtocht duurt ongeveer een uurtje.

São Vicente is nog niet overspoeld met toerisme. Wat ik iets goeds vind. De lokale bevolking verwelkomt toeristen met open armen, maar er blijft wel meer over van de authentieke cultuur als er geen massatoerisme is.

Ik ging naar São Vicente toen het carnaval was, dat was geen toeval. Dit eiland is de beste plek van de Kaapverdische eilanden om het feest te vieren en dat wilde ik een keer meemaken. Mijn ervaring met carnaval in Mindelo vind je hier.

straat oversteken in Mindelo drankje op dakterras in Mindelo

Leuke werkplekken in Mindelo

Mindelo is nog geen hotspot voor digital nomads, maar er zijn wel een aantal leuke plekjes te vinden die goede wifi hebben en een leuke sfeer om te werken.

 1. Kafe Djan Djan
  Dit is mijn favoriet. Het is een piepklein tentje, maar enorm sfeervol. De wifi is er inderdaad goed en je ziet dan ook relatief veel mensen hier op hun laptop werken. Het eten is ook echt heerlijk! Mijn persoonlijke favoriet was de wafel met banaan en caramel, jammie!
 2. Café Verde
  Ook een hele leuke plek om even te gaan werken en wat lekkers te bestellen. Het zit een beetje verstopt in de markthal, dus het is even zoeken.
 3. Don Paco Hotel
  Ik moet eerlijk bekennen dan ik vanwege tijdgebrek hier niet geweest ben, maar deze tip kreeg van een local als fijne plek om te werken. Het zag er op de afbeeldingen ook wel prima uit.

Favoriete restaurants in Mindelo

Lekker eten vinden Kaapverdianen heel belangrijk. En ik ook! Ik vind het altijd heel leuk om lekkere restaurantjes te ontdekken en lokale gerechten te proberen. Het gerecht van Kaapverdië is cachupa (spreek je uit als: katjoepa). Een mix van groente, bonen, aardappel en vaak vis, met een gebakken eitje erop. Of in de vorm van een stevige soep. Dat hangt er vanaf waar en op welk moment van de dag je het bestelt, het is namelijk ontbijt, lunch en diner.

wafel met banaan in Mindelo uitzicht vanaf het dakterras in Mindelo

In het centrum van Mindelo vind je een aantal restaurants waar je andere reizigers zult tegenkomen. Dat vinden de meeste mensen denk ik iets ‘veiliger’ eten dan in de lokale tentjes die er vaak wat primitief uitzien. Wat overigens niks zegt over de kwaliteit. Vaak eet je daar zelfs nog lekkerder.

 • Metalo Restaurant
  Dit is gelijk mijn favoriete restaurant. Hier is namelijk elke avond live muziek. En die is erg goed kan ik je vertellen. Het eten is ook heerlijk en het is heel betaalbaar. Wij hebben er een avond uitgebreid gegeten en wijn gedronken voor € 17,50 p.p.
 • Kalimba Beach Club
  Aan het stadsstrand van Mindelo heb je een beachbar zitten. Voor de goede service hoef je het niet te doen, maar het sfeertje is wel leuk en je kunt tussendoor een duik in de zee nemen.
 • U Sabor
  Toen een local ons hierheen stuurde had ik mijn twijfels over een soort van Italiaans restaurant, maar ze serveren van alles en het eten is lekker. En het is vrij goedkoop, we blijven toch Nederlanders. Hier zit een mix van toeristen en locals te eten.
 • Terra Lodge
  Ik ben gek op rooftop bars en deze is erg leuk. Je hebt mooi uitzicht over de stad en kunt er heerlijke cocktails drinken. Mijn mojito was € 4. Enige nadeel is dat er geen parasols zijn en dus bloedheet overdag. Met sunset is een beter moment.

Benieuwd hoe het lokale transport werkt op deze eilanden? Lees dan deze blog meer over het vervoer. Wil je een bezoek combineren met het groene eiland Santo Antão? Kijk dan hier voor meer inspiratie over Santo Antão.

300*252

Terug naar overzicht