In Kijkduin op workation

Alieke Ingerman
27 maart 2022
3 minuten leestijd

Vanwege iets met een c had ik nog weinig vakantieplannen. Dus ging ik in maart 2021 weer op ontdekking in eigen land tijdens een workation. Ik houd van het strand, liefst wel in bikini, maar frisse zeelucht doet een mens altijd wel goed. Last minute besloot ik om een weekje naar Kijkduin te gaan. Ik heb niet een specifieke voorkeur voor deze plaats, maar zocht simpelweg naar iets betaalbaars aan de kust, en dit is het geworden.

Favoriete plek

Mijn favoriete plek is altijd overal het strand. Ik had me voorgenomen om elke dag een flinke strandwandeling te maken in Kijkduin. Op dit moment was vrijwel alles gesloten vanwege oplopende besmettingen, dus heel veel meer had ik toch niet te doen. Waar ik hoopte op een lekker kopje koffie bij de open haard van een strandtent werd dat een koffie to go, maar dat mocht de pret niet drukken.

In een winters zonnetje met uitzicht op wat kitesurfers had ik niks te klagen.

Nouja, behalve dan dat ik echt een dikkere jas mee had moeten nemen want het was koud. Oja, ik was in Nederland.

Waar ik verbleef

Ik had voor Kijkduin gekozen omdat ik het daar in de zomer ook altijd leuk vind. Het heeft een breed stand, leuke strandtenten en je kunt er nog gratis parkeren. Het was nu buiten het seizoen dus zo goed als uitgestorven, maar ik kwam voor rust dus dat was prima. Ik had een klein huisje op een vakantiepark, maar dat viel tegen. Het park was verouderd en sfeerloos, misschien ook door de stilte. Naast ons zaten 6 Poolse bouwvakkers, ook niet echt sfeerverhogend.
Maar na een werkdag ’s avonds met een zak chips en reep chocola op de bank films kijken op mijn laptop vond ik meer dan prima. Kaarsje erbij, niks meer aan doen.

468*60

De bucketlist

Deze bucketlist is nogal een deceptie. Ik ging voor kneuterig koffiedrinken bij een open haard, dat ging al mis. Het regende 2 dagen met keiharde wind, wat niet echt lekker is met een strandwandeling. Toen besloot ik voor het eerst haring te gaan eten, maar waren alle viskramen dicht. Desalniettemin (duur woord) vond ik het een heerlijke weekje daar bij de duinen en de zee. Ik heb genoten van kleine geluksmomentjes en ging met een stuk minder stress naar huis dan dat ik er heen ging.

Hier aan de kust

Het is zeker niet mijn laatste workation aan de kust. Ik zie vaak van die schattige kleine strandhuisjes pal op het strand voorbij komen, dat lijkt me echt fantastisch om een keer te doen. Als je dan ’s morgens wakker wordt dan zie je gelijk de zee, dat lijkt me geweldig. Ik ga wel vast beginnen met sparen, want goedkoop is het niet.

Benieuwd naar meer bestemmingen in eigen land? Lees deze blog.

Terug naar overzicht

X