fbpx

Workation in eigen land, op de Veluwe

Alieke Ingerman
24 januari 2022
3 minuten leestijd

In oktober 2020 had ik echt even een change of scenery nodig. Door de corona maatregelen zat ik veel alleen thuis en had ik ernstig behoefte om even weg te gaan. Echt lang weg gaan ging niet i.v.m. een aankomend event dat ik organiseerde voor werk. Een mooi moment om Nederland, op de Veluwe wat beter te ontdekken en dicht bij huis te blijven.

Ik besloot om samen met een vriendin een week naar de Veluwe te gaan. Beide werkend op afstand.

Favoriete plek
Ik word altijd heel blij van mooie natuur. Die rust heb ik af en toe echt nodig. Nederland heeft op dat gebied best wat moois te bieden, zowel bossen als stranden. De Veluwe ben ik wel eens geweest voor 1 of 2 dagen, maar langer eigenlijk niet. Het is een prachtig natuurgebied in het midden van het land en is een mooie combinatie van bossen en duinen. En vanaf mijn huis in Utrecht ben ik er zo.

Waar ik verbleef
We hadden een simpel chalet geboekt op een vakantiepark om het een beetje betaalbaar te houden. Ook hadden we vooraf zelf boodschappen gedaan, lekker low budget. Wij verbleven op Droompark de Hooge Veluwe, no spon ;).

Je hebt daar van die prachtige tiny houses, maar daarvoor betaal je de hoofdprijs en daar had ik geen zin in.
Vanuit het park loop je zo Nationaal Park de Hoge Veluwe in. Het was die week een hele drukke werkweek dus na afloop van de werkdag even een frisse neus halen in het bos was super fijn.

De bucketlist
We kwamen voor rust en even een andere omgeving, dus heel veel hebben we niet gedaan. Maar natuurlijk zijn we wel lekker gaan wandelen en fietsen. Op de Veluwe loopt wild rond, dus ik had goede hoop op een hert of wildzwijn. Maar dan moet je of met zonsopkomst, of laat op de dag er zijn en dat ging ‘m niet worden. Vroeg is bij mij nooit een optie en in het donker vond ik een beetje creepy. Dus helaas. Maar we hebben een flink stuk door de bossen en de duinen gefietst en dat was heerlijk. Terug bij ons chalet hadden we de warme chocomel met slagroom wel verdiend.

Tot snel
Bijgekomen en opgeladen gingen we na een weekje weer huiswaarts. Vastbesloten dat ik dit echt vaker ging doen. Het hoeft niet veel geld te kosten om er even uit te zijn. Zeker als je met iemand samen gaat die ook op afstand kan werken. En Nederland heeft zo veel moois te bieden!

 
728*90

Terug naar overzicht