fbpx

Op workation in Barcelona in de winter

Alieke Ingerman
22 januari 2022
3 minuten leestijd

In november 2021 was ik 2 weken in Barcelona op workation. Het was het begin van mijn ruim 3 maanden werken vanuit Spanje. Ik wilde graag dicht bij het strand zitten en vond het niet erg om af en toe een stukje te moeten lopen naar het centrum. Dat is qua afstand allemaal wel te overzien en kan je lopen. Of met de bus of metro. In deze tijd van het jaar was het ongeveer 14 graden, wat wel fris is, maar het zonnetje maakt een hoop goed.

Favoriete plek
De wijk Barri Gotic is mijn favoriet. Het barst van de leuke straatjes, gezellige barretjes en mooie gebouwen. Dat laatste vind ik sowieso leuk aan Spanje, de historische gebouwen hebben zo veel karakter. Op de tweede plek staat het strand, maar dat is bij mij bij veel steden een top 3 positie haha. Met een drankje in je hand naar de zee staren word ik zo gelukkig van. Barcelona heeft meerdere mooie grote stranden.

Waar ik verbleef
Aangezien ik deels werk heb ik gezocht naar een rustig hostel. Ik vond het leuk om mensen te leren kennen, dus is een hostel het meest geschikt. Nadeel is wel dat je kamergenoten je nachtrust nogal eens kunnen verstoren. Unite Hostel Barcelona paste bij mijn wensen, vlakbij het strand, netjes, een dakterras (yasss), grote lounge ruimte en beschikt over een eigen kantoorruimte met fijne werkplekken waar je gratis gebruik van mag maken. Oja, en alcohol is niet toegestaan, dus dat stoot een bepaald publiek af. Wat ik erg fijn vind.

De bucketlist
Natuurlijk kan je niet in Barcelona zijn zonder een paar klassiekers te bezoeken. De hop on hop off bus gaat mij echt te ver, die laat ik over aan de diehard toeristen. Ik huur liever een fiets of pak de lokale bus om de stad te zien. Ik ging naar Parc Guell, hoog op de heuvel een park vol Gaudi kunst en prachtig uitzicht over de stad. Hier moet je echt geweest zijn als je naar Barcelona gaat. Wandelde over La Rambla, again, niet mijn ding, TE toeristisch en als ik naar de Zara wil dan doe ik dat thuis wel. Maar overslaan vond ik ook zowat.

Door de kleine straatjes lopen en cathedraals bewonderen is meer mijn ding.

Uiteraard ging ik ook naar het bekende La Sagrada Familia, en gezien het miezerde ging ik zelfs ook naar binnen. Compleet anders dan verwacht, maar indrukwekkend is het zeker. Koop hiervoor vooraf een kaartje, zodat je niet lang in de rij hoeft te staan.

Workation in Barcelona in de winter

Ciao
Ik sloot Barcelona af met een kan sangria en tapas met een groep nieuwe vrienden uit het hostel. Daarna ging ik met de trein naar Valencia, wat een ge-wel-dig mooie tocht langs het strand en de bergen is, echt een aanrader!

Meer weten over Barcelona? Lees ook: 5 leuke werkplekken in bruisend Barcelona.

728*90

Terug naar overzicht