fbpx

Duurzaam reizen op workation 

Imane Baza
19 mei 2023
4 minuten leestijd

Duurzaamheid, een trend die niet meer weg te denken is. Steeds meer mensen zijn zich bewust van de impact van reizen op het milieu en willen daarom op een duurzame manier naar hun bestemming. In deze blog bespreken we wat duurzaam reizen precies inhoudt en welke bestemmingen daar geschikt voor zijn. 

Wat is duurzaam reizen?

Duurzaam reizen houdt in dat je zo min mogelijk negatieve impact hebt op het milieu en de lokale bevolking tijdens je reis. Dit kan bijvoorbeeld door te kiezen voor een bestemming dichterbij huis, te reizen per trein of ander openbaar vervoer in plaats van het vliegtuig. Het is ook beter om lokale producten te kopen, daarmee steun je lokale ondernemers en voorkom je dat er transport nodig is, wat vervuilend is. Ook kun je ervoor kiezen om te verblijven in een duurzame accommodatie. Ecoresort, groene parken en zelfvoorzienende accommodaties worden steeds populairder. Ook het verminderen van afval en het vermijden van het gebruik van plastic is belangrijk bij duurzaam reizen.

Trend van duurzaam reizen

Duurzaam reizen is geen nieuw begrip, maar wel een trend die aan populariteit wint. Mensen worden zich bewuster van de impact van hun reisgedrag op het milieu en willen op een duurzame manier naar een andere bestemming reizen. We worden steeds iets zuiniger op onze planeet. Wat een hele positieve ontwikkeling is. De trend van duurzaam reizen blijft groeien, omdat steeds meer mensen de waarde ervan inzien. Reizigers willen niet alleen genieten van prachtige bestemmingen, maar ook bijdragen aan het behoud ervan. 

Duurzaam op workation in Nederland

In Nederland zijn er genoeg duurzame bestemmingen te vinden. Werken vanaf een andere plek tijdens een workation hoeft niet altijd vanuit het buitenland te zijn. Nederland heeft ook genoeg moois te bieden. Wij bieden verschillende duurzame accommodaties aan in eigen land, zoals een strandlocatie in IJmuiden en een creatieve hotspot in Gorinchem. Leuke plekken die perfect aansluiten bij een duurzame bestemming. 

 

Treinreizen vanuit Nederland

Een treinreis zorgt voor avontuur en biedt de ideale mogelijkheid om ontspannen op je bestemming aan te komen. Een treinreis biedt veel voordelen, zoals het vermijden van lange wachtrijen op het vliegveld en geen stress bij de douane. En heel praktische, je kunt makkelijk even naar toilet of in internationale treinen wat lekkers te eten en drinken halen. Een treinreis biedt de mogelijkheid om te relaxen en te genieten van het landschap. Bovendien hoef je niet door de veiligheidscontroles te gaan, wat vaak een tijdrovend proces is op het vliegveld. Een aantal van de workationlocaties die wij aanbieden zijn goed te bereizen met de trein. Hier wat voorbeelden ter inspiratie:

  • Treinreis naar Girona in Spanje

Een treinreis naar Girona is een goede keuze voor diegenen die een workation willen beleven zonder zich zorgen te maken over de negatieve impact op het milieu. Daar moet je wel wat voor over hebben, want het is een lange treinreis. Vanaf 2024 of 2025 komen er nachtreinen naar Barcelona, vanaf daar ben je snel op de locatie. 

Duurzaam reizen naar de Costa Brava is niet alleen goed voor het milieu, maar het biedt ook de mogelijkheid om te genieten van de omgeving. Aan de Costa Brava bieden wij een fantastische accommodatie, voorzien van alle gemakken. Slechts 30 minuten van Girona en 75 minuten van Barcelona. Je kan de prachtige omgeving ontdekken met fijne werkplekken naast het zwembad. Een mooie plek en een duurzame reis! 

  • Treinreis naar Zwitserland

Zwitserland is een prachtig land om per trein te verkennen en om met de trein naar bestemming te gaan. Het landschap is adembenemend en de treinen daar zijn modern en comfortabel. Je kunt dus zowel vanuit Nederland met de trein naar Zwitserland als in Zwitserland zelf rondreizen. Werken in de trein is ideaal en je kunt tegelijk genieten van het uitzicht onderweg. Hoe fijn is het dat je niet lang vooraf aanwezig hoeft te zijn voor het inchecken? Dit scheelt een heleboel tijd. 

Bij aankomst bieden wij een fantastische accommodatie, verscholen in de Zwitserse Alpen. Ontdek de prachtige omgeving en geniet van een fijne werkplek met uitzicht op de bergen. 

  • Treinreis naar Berlijn

Reizen met de trein naar Berlijn is niet alleen een comfortabele en ontspannen manier om te reizen, maar het is ook een van de meest duurzame opties die er zijn om op je bestemming te komen. Je hoeft je geen zorgen te maken over files of de impact van je reis op het milieu. Naast dat de reis naar Berlijn duurzaam is, is het ook de perfecte plek voor een workation met je team. De accommodatie die wij aanbieden is geschikt voor zowel kleine als grote groepen, heeft fijne werkplekken en een heerlijk dakterras. 

Wil jij met jouw team naar één van deze geweldige accommodaties? Bekijk al onze locaties en ga met je team duurzaam op workation! 

EN - 970x250

Terug naar overzicht