Een bedrijfsworkation bijvoorbeeld in Valencia

Alieke Ingerman
22 juni 2023
5 minuten leestijd

Stel je voor: je wil met je bedrijf op workation/bedrijfsreis. Maar waar ga je heen, wanneer, hoe ziet zo’n programma er uit, wat kost het, wie regelt het? Er komt het nodige werk kijken bij een bedrijfsworkation organiseren voor je team. Hierbij een voorbeeld van een gemiddelde workation van een bedrijf. 

Hoe fijn is het als jouw team zich volledig richt op het benutten van de voordelen van een workation, zonder zich zorgen te maken over de voorbereidingen? Zij kunnen zich focussen op het versterken van de teamspirit, het stimuleren van creativiteit en het behalen van doelen, terwijl wij alles achter de schermen regelen.

Alieke Ingerman tijdens haar workation in ValenciaUnieke straat in Valencia

Ervaring van Working Remotely

Working Remotely heeft al 15 jaar ervaring met zakelijke events en reizen. Wij weten precies wat er nodig is om een succesvolle workation voor een team te organiseren. We hebben wereldwijd een groot netwerk opgebouwd en veel tijd geïnvesteerd in het opbouwen van langdurige samenwerkingen. Dit betekent dat we alles voor je kunnen regelen. Het boeken bij Working Remotely biedt daarom een uniek voordeel. 

Het grootste voordeel is de tijdsbesparing, er zitten namelijk veel uren om alles goed te regelen. Wij weten precies welke accommodatie het beste past bij de behoeften van elk team. Wij beschikken over informatie zoals de beschikbaarheid, faciliteiten, locaties, omgeving, lokale experts en veel meer. Dit houdt ook in dat bedrijven die boeken bij ons kunnen genieten van de scherpste prijzen, of het nu gaat om een groep van 10 of 100 personen.

Hoe ziet een bedrijfsworkation eruit?

Het idee van een workation is om een verandering van omgeving te bieden, het team te inspireren en de teamgeest te versterken. Veel bedrijven hebben nog geen goed beeld van hoe een werkvakantie eruitziet voor hun personeel. Ze zijn zich vaak niet bewust van de hoeveelheid werk die bij de voorbereiding komt kijken. Dit zorgt voor uitdagingen tijdens de voorbereidingen en onaangename verrassingen tijdens de workation. 

Er zijn verschillende aspecten waar bedrijven rekening mee moeten houden. Allereerst moeten ze een geschikte bestemming hebben, die voldoet aan zowel de werkbehoeften als de vakantie-ervaring. Dit houdt in dat er accommodatie moet worden geboekt die voldoende werkruimte biedt, soms ook met vergaderzalen of co-workingruimtes. Daarnaast moeten bedrijven nadenken over de logistiek, zoals vliegtickets, treinreizen en lokaal transport. Tot slot moet je stilstaan bij de gewenste catering en passende groepsactiviteiten. Het regelen van vervoer van en naar de bestemming, evenals het plannen van teambuilding-activiteiten kost veel tijd. Dit kunnen wij allemaal uit handen nemen en regelen.

Workation in ValenciaFinca met zwembad in Valencia

Balans tussen werk en vrije tijd

Het is belangrijk om balans te vinden tussen werk en vrije tijd tijdens een workation. Hoewel het doel van een workation is om te werken en ontspanning te combineren, is het lastig om de juiste balans te vinden. Bedrijven moeten ervoor zorgen dat er voldoende tijd is voor productief werk, maar ook voor ontspanning en teambuilding-activiteiten. Het plannen van een evenwichtig schema is uitdagend, vooral als er een groot aantal mensen bij betrokken is. 

Het is belangrijk om rekening te houden met individuele behoeften en voorkeuren van teamleden. Sommige mensen kunnen goed in een drukke omgeving werken, terwijl anderen meer behoefte hebben aan rust en stilte om zich te kunnen concentreren. Het is belangrijk om flexibiliteit te bieden en ervoor te zorgen dat iedereen zich comfortabel en ondersteund voelt tijdens de workation.

8 redenen voor een bedrijfsworkation

  1. Beloning voor hard werk of het behalen van doelen
  2. Een geweldige manier om een bedrijfsjubileum te vieren.
  3. Een workation helpt bij het behouden van je medewerkers.
  4. Het is een uitstekende gelegenheid voor teambuilding.
  5. Een workation is een aantrekkelijke factor bij het werven van nieuw talent.
  6. Het draagt bij aan het versterken van het werkgeversmerk en employer branding.
  7. Een workation biedt de mogelijkheid om een unieke reiservaring te creëren voor het hele team.
  8. Als het bedrijf een internationaal team heeft, kan een workation een geweldige gelegenheid zijn om alle teamleden op één locatie samen te brengen.

Benieuwd naar een geschikte locatie voor jullie bedrijfsworkation? Bekijk dan alvast een greep uit onze accommodaties, waar je met je team een geweldig bedrijfsuitje zult ervaren.

Een bedrijfsreis in Valencia

Nu ben je vast benieuwd hoe een workation er in de praktijk uitziet. Valencia is een populaire bestemming, dus die gebruiken we als voorbeeld. In dit geval ging een team van 20 personen op workation in Spanje. Bij het plannen van een workation zijn er een aantal belangrijke overwegingen. Ten eerste is het van belang om de juiste accommodatie te kiezen en te beslissen welk land de bestemming zal zijn. Daarnaast moet je bedenken hoe lang de workation zal duren en wanneer het uitkomt in de planning. 

Je kunt de gelegenheid gebruiken om samen met je collega’s te brainstormen, strategische overleggen te voeren en bedrijfsplannen te maken voor het komende jaar. Dit is dé perfecte kans om deze belangrijke onderwerpen met elkaar te bespreken in een ongedwongen setting. Het programma is niet alleen gericht op werk, maar biedt ook leuke activiteiten voor teambuilding. Denk bijvoorbeeld aan een sportieve hike onder begeleiding van een lokale gids, een heerlijk tapas diner en een adembenemende zeiltocht in Valencia. Er is vanalles te beleven. Daarnaast heb je ook ruim vrije tijd om zelf op verkenning te gaan en je eigen avonturen te beleven.

Straat in ValenciaWorkation in Valencia

Kortom, een bedrijfsworkation met het team is een geweldige ervaring, maar het vergt meer voorbereiding dan bedrijven aanvankelijk denken. Door zorgvuldig te plannen kunnen wij een succesvolle workation organiseren die zowel productief als plezierig is voor het hele team. Mocht je het toch wel zelf willen regelen en alleen een geschikte accommodatie willen, dan kunnen wij je voorzien van contactgegevens. Stuur ons dan een berichtje

Hulp nodig met de organisatie van jouw unieke bedrijfsuitje in het buitenland? Wij regelen graag een indrukwekkende en zorgeloze bedrijfsworkation voor jouw team.

Terug naar overzicht

X