Ilham doet haar afstudeerstage remote vanuit Barcelona

Ilham Aboukaid
7 maart 2024
4 minuten leestijd

Remote stage lopen, dat is toch wel vrij uniek en gebeurt nog heel weinig. Begin dit jaar kreeg ik een heel enthousiaste sollicitatie binnen van Ilham, zij ging in Barcelona wonen voor een half jaar en wilde graag remote stage lopen. Haar profiel en opleiding was een goede match met onze stage vacature en dus gaat ze nu haar afstudeerstage bij Working Remotely. In deze blog deelt ze haar verhaal.

Mijn afstudeerstage bij Working Remotely begon in februari 2024, en het beste gedeelte? Dat gebeurt allemaal vanuit het geweldige Barcelona. Ik stel mijzelf eerst voor. Mijn naam is Ilham Aboukaid, een 24-jarige Rotterdammer die de opleiding ‘Commerciële Economie: Creative Marketing & Sales’ volgt aan de Hogeschool Rotterdam. De mogelijkheid om mijn minor in het buitenland te volgen deed zich voor tijdens mijn studie, en uiteraard heb ik die kans met beide handen gegrepen!

 

Lijkt het je ook leuk om voor een korte of lange periode te studeren in het buitenland? Kijk dan hier naar de mogelijkheden van de Hogeschool Rotterdam.

Een half jaar in Parijs studeren

Van jongs af aan was het voor mij een zekerheid dat ik ooit in het buitenland zou gaan wonen, alleen wist ik nog niet waar en wanneer dat zou zijn. Het afgelopen halfjaar heb ik de minor ‘International Business Programme’ in Parijs gevolgd. Mijn keuze voor de stad Parijs was ingegeven door de wens om naar het buitenland te verhuizen zonder het gevoel te hebben dat ik te ver van huis was. Bovendien ben ik echt dol op Parijs; de straten, de architectuur, de schattige boetiekjes en de musea hebben mijn hart veroverd. Het leven in het buitenland heeft niet alleen bijgedragen aan mijn liefde voor de stad, maar ook aan mijn persoonlijke ontwikkeling. Daarom zou ik iedereen aanraden om op een bepaald moment in hun leven een vergelijkbare beslissing te nemen, of dat nu over een paar maanden of enkele jaren is.

Zoektocht naar een remote stage in Spanje

Na een half jaar in Parijs te hebben gewoond, bekroop me de gedachte: waarom niet doorgaan met dit waanzinnige avontuur? Dus, zonder aarzelen, begon ik mijn zoektocht naar bedrijven in het zonnige Spanje. Hoewel Parijs een speciaal plekje in mijn hart heeft veroverd, verlangde ik echt naar wat aangenamer weer. Daarom maakte ik de sprong naar het prachtige Barcelona.

Op dinsdag 5 december, slechts één dag voor mijn vertrek, boekte ik een ticket naar Barcelona. Nog nooit eerder had ik zo impulsief een vliegtuig ingestapt, maar één ding is zeker: ik heb er geen spijt van gehad! Ik gaf mezelf vijf dagen de tijd om in contact te komen met mogelijke afstudeerbedrijven en de stad te verkennen. Barcelona overtrof mijn verwachtingen direct; de warme mensen, het weer en de activiteiten maakten me op slag verliefd.

Benieuwd naar de leukste werkplekjes in deze stad? Lees dan de blog van local Marta, die haar favoriete (werk)plekken in Barcelona deelt.

Mijn interesse in remote werken

Tijdens mijn korte trip naar Barcelona ben ik in aanraking gekomen met een digital nomad en zij vertelde hoe zij al een aantal jaar in Spanje woont en remote werkt. Toen ging er bij mij een belletje rinkelen en ben ik ook gaan kijken naar remote bedrijven die afstudeerders zochten. Op die manier ben ik terechtgekomen bij Working Remotely. Ik was meteen enthousiast! Ik was zelf niet heel bekend met de term ‘workation’ maar na een aantal uur op de website te hebben gescrold, nam ik het besluit om mijn CV en motivatiebrief op te sturen. Na een leuk sollicitatiegesprek en een kennismaking met Alieke, begon ik met de voorbereidingen.

Voor mijn afstudeerperiode ga ik aan de slag met een commercieel vraagstuk. Mijn doel bij Working Remotely is waarde creëren; ik zal niet alleen onderzoek doen naar een uitdaging of probleem, maar ook een concreet plan realiseren. Ondertussen werk ik mee in het bedrijf en ga ik content creëren voor de website en social media.

Remote werken na het afstuderen

Dit avontuur geeft me niet alleen de kans om mezelf te ontwikkelen, maar ook om te genieten van een compleet nieuwe omgeving. Zeker nu ik bijna klaar ben met studeren en de ‘echte wereld’ in moet duiken. Op deze manier kan ik mooi uitvogelen of remote werken wel mijn ding is. Want hoe het er nu naar uitziet… blijf ik nog wel een tijdje in het buitenland.
Dus, ik zeg altijd: kijk verder dan je neus lang is en durf een nieuwe uitdaging aan te gaan! Wie weet wat voor vette avonturen er op je liggen te wachten.

Wil jij ook een remote baan? Kijk dan snel op deze pagina met vacatures of er iets voor jou bij zit.

Terug naar overzicht

X