Hoe behoud je personeel met workations

Alieke Ingerman
19 juni 2023
4 minuten leestijd

Het aantrekken en behouden van talentvolle medewerkers is een uitdaging voor veel bedrijven. Werknemers zijn op zoek naar meer dan alleen een aantrekkelijk salaris en secundaire arbeidsvoorwaarden. Ze willen een goede balans tussen werk en privéleven, professionele ontwikkeling en een positieve werkcultuur. Een manier om aan deze behoeften te voldoen, is door middel van workations, een combinatie van werk en vakantie. Ook wel werkvakanties genoemd. In deze blog vertellen we hoe deze bedrijfsreis kan helpen bij het behouden van personeel en hoe bedrijven hiervan kunnen profiteren.

 

Werk en privé balans 

Workations en remote werken bieden werknemers de mogelijkheid om te werken vanaf een andere locatie dan op kantoor of thuis, vaak in een aantrekkelijke omgeving. Meestal zelfs in het buitenland. Door medewerkers de vrijheid te geven om te werken op locaties die hen inspireren, zullen ze hun werk-privébalans verbeteren en meer genieten van hun werk. Het creëren van een flexibele werkomgeving leidt tot een hogere tevredenheid bij je personeel.

Verhoogde motivatie en productiviteit tijdens je workation

Een nieuwe omgeving zorgt voor meer motivatie en hoge productiviteit van werknemers. Het doorbreken van de dagelijkse routine en het werken in een inspirerende omgeving stimuleert daarnaast ook meer creativiteit en nieuwe ideeën. Werknemers zullen gemotiveerder zijn om hun taken af te ronden en zullen meer betrokkenheid tonen bij hun werk omdat ze zich bevinden op een andere locatie. Dit verhoogt niet alleen de productiviteit, maar zorgt ook voor een positieve werksfeer.

 

Teamwork en verbinding versterken tijdens een werkvakantie

Je kunt ook met je hele bedrijf of met je team op workation gaan! Workations bieden de mogelijkheid om teambuilding activiteiten te organiseren en de onderlinge band tussen collega’s te versterken. Zo’n werkvakantie is vaak in een fijne zonnige omgeving. Je kunt met elkaar een uniek werkavontuur aangaan. Working Remotely helpt je graag met de organisatie hiervan.

Door samen te werken in een ontspannen omgeving, leren werknemers elkaar beter kennen en bouwen ze een sterkere band op. Dit verbetert de communicatie, samenwerking en het gevoel van saamhorigheid binnen het team. Werknemers voelen zich meer verbonden met het bedrijf en zijn daardoor minder geneigd om naar andere werkgevers over te stappen. Zeker in deze tijd, waarbij de concurrentie ze met open armen zal ontvangen. 

Persoonlijke en professionele ontwikkeling

Naast het bieden van ontspanning en plezier, zorgt een werkvakantie ook voor persoonlijke en professionele ontwikkeling. Een uniek remote werkavontuur is een boost voor je zelfvertrouwen. 

Ga je met je bedrijf dan kun je een workation gebruiken om workshops, trainingen of presentaties te organiseren. 

Zo kun je de vaardigheden en kennis van je werknemers vergroten, in combinatie met een tof avontuur. Dit laat zien dat het bedrijf investeert in het werkgeluk en de groei van zijn medewerkers, wat hun betrokkenheid en loyaliteit vergroot.

 

Positieve impact op het employer brand

Het aanbieden van werkvakanties als een personeelsvoordeel zorgt voor een positieve impact op het employer brand van een bedrijf. Het toont potentiële werknemers dat het bedrijf waarde hecht aan het welzijn en de ontwikkeling van zijn medewerkers. Dit kan een concurrentievoordeel zijn bij het aantrekken van nieuw talent en het behouden van bestaand personeel.

Het behouden van personeel is een uitdaging waar veel bedrijven mee te maken hebben. Workations zorgen voor een effectieve manier om werknemers tevreden te houden. Door het verbeteren van de werk-privébalans, het verhogen van de motivatie en productiviteit, het versterken van teamwork en verbinding, het zorgen voor meer professionele ontwikkeling en het versterken van de employer brand, kunnen bedrijven het welzijn van personeel verbeteren. 

Workations zijn een win-winsituatie, waarbij werknemers kunnen genieten van de combinatie van werk en vakantie, terwijl bedrijven profiteren van een gemotiveerd en loyaal personeelsbestand. Het is een ultiem bedrijfsuitje, met inhoud. Lees ook de blog over workation inzetten voor employer branding. Working Remotely heeft een groot netwerk met accommodaties die perfect zijn voor jouw bedrijfsreis, stuur ons een berichtje voor meer informatie.

Terug naar overzicht

X