Duurzaam op workation, kies voor de Ardennen

Alieke Ingerman
5 december 2023
4 minuten leestijd

Niet al te ver van Nederland en toch in een andere wereld: de Belgische Ardennen. Een ideale bestemming voor een workation en ook nog eens duurzaam. In slechts een paar uurtjes rijden ben je er al. Het is vooral bekend van de vele outdoor activiteiten die je er kunt doen. Wij gingen een paar dagen op pad om deze bestemming te onderzoeken voor een workation. Zeker voor groepen is het een interessante bestemming. 

Duurzaam op workation

Na een flinke zoektocht had ik de perfecte accommodatie gevonden in de Ardennen waar je met een grote groep terecht kunt voor een workation. Deze gloednieuwe villa is net gerenoveerd en van alle gemakken voorzien. Er is geen vliegreis nodig, wat dit een duurzame bestemming maakt. Zeker als je vanuit Nederland met elkaar kunt carpoolen naar de bestemming. In dit geval deed ik dat ook op de heenweg. Op de terugweg ging ik met de trein, wat ook goed te doen is. 

Te doen in de Belgische Ardennen

Zoals ik hierboven al zei denk ik bij de Ardennen gelijk aan outdoor activiteiten. Ik ben er al heel erg vaak geweest en dan merk ik dat ik vooral veel buiten ben. Of het nou zomer of winter is. De frisse buitenlucht doet een mens goed. Maar er is nog veel meer dan dat. Na een werkdag is het de ideale plek om te ontspannen en plezier te maken. Hierbij mijn tips op een rij:

  • Bierbrouwerij

Wist je dat België wel 400 brouwerijen heeft, bizar! Dus een Belgisch biertje drinken is wel zo leuk als je hier bent. Het leukste is om dat te combineren met het bezoek aan een brouwerij. Ik ging naar Peak Beer, wat prachtig ligt en goed smaakte. 🙂 Een andere bekende is La Chouffe. 

  • Wandelen en mountainbiken

Er zijn ontelbaar veel wandel- en fietsroutes in de Ardennen, dus er is er altijd wel één in de buurt. Je kunt zelf bepalen hoe lang je wilt lopen of fietsen en welke route je kiest. Onderweg kom je vaak langs mooie uitkijkpunten.

  • Klimbos

Heb je zin in actie en een adrenaline rush dan is een klimbos leuk om te doen, dat kan in de buurt bijvoorbeeld bij Coo Adventures. Kies er een die bij jouw niveau past en ga de uitdaging aan. Zeker met een team of vrienden is dit erg leuk om te doen. 

  • Wildlife spotten

Eén van de leukste dingen om te doen midden in de natuur is het spotten van wildlife. Je hebt geen garanties, maar hebt wel kans om herten, wilde zwijnen, dassen of vossen tegen te komen. Vooral vroeg in de ochtend of in de avond nadat het gaat schemeren. 

De perfecte accommodatie in de Ardennen

Als je een accommodatie zoekt voor grote groepen is er genoeg keuze in de Ardennen, maar de kans is groot dat je in een jeugdherberg beland, wat niet is wat ik zoek. Ik vind iets meer comfort belangrijk. Deze grote villa is geschikt voor groepen tot 47 personen, met allemaal aparte bedden. Je kunt er zelf boodschappen doen en koken, of kiezen voor het gemak van een cateraar.

De villa ligt midden in de natuur, met een prachtig uitzicht. Op het ruime buitenterras kun je hier heerlijk genieten van het uitzicht en zie je regelmatig roofvogels voor je neus vliegen. Geen verkeerde werkplek! Je loopt vanaf het erf direct het bos en in de weilanden in de omgeving lopen paarden rond. Ik had zelf de mazzel om bij het openen van de gordijnen van mijn slaapkamer in de ochtend vossen te zien spelen in de achtertuin. Dat was super bijzonder!

Het heeft een groot privéterrein buiten voor allerlei activiteiten zoals een volleybalveld, een voetbalveldje en barbecue. Er is een binnenzwembad, sauna, mini bioscoop, grote speelruimte met bar (tafelvoetbal, biljart, pingpongtafel). Vlakbij de villa kun je ook naar een klimbos, kayakken, paintballen, paardrijden en mountainbiken. En, wat ik mega tof vind, je kunt een dropping doen in het bos met een helikopter! 

Met je collega’s naar de Ardennen

Als je met je team een leuk uitje wilt, maar niet te ver weg, dan is de Ardennen de ideale bestemming. Zeker als je in deze grote villa verblijft, hoef je verder weinig meer te regelen. Doordat er in en om het huis genoeg te doen is kun je ook kosten besparen op dure activiteiten op een andere locatie. Daarnaast kun je ook zelf koken en de barbecue aansteken. Meer weten of informatie over deze workation locatie ontvangen? Stuur ons dan een bericht

Terug naar overzicht

X