fbpx

Als gezin op workation in Valencia voor 2 maanden

Eros Beijer-Basut
23 mei 2023
7 minuten leestijd

Regelmatig delen wij verhalen van mensen die op workation zijn geweest. Dit keer het geweldige verhaal van Eros Beijer-Basut, moeder, in loondienst en op avontuur geweest voor maarliefst 2 maanden tijdens een workation in Valencia met haar gezin. Ze is CDD Analist bij de Rabobank. Hieronder vind je haar inspirerende workation verhaal.

Van 1 april tot 29 mei 2023 zijn wij (mijn man Jeffrey, ik en onze tweeling van 4) op workation in Valencia. Twee maanden lang combineren wij (remote) werken en vakantie in Spanje.

Hoe kwamen we op het idee van een workation?

De drang om vanuit een andere locatie te werken en op avontuur te gaan, kwam niet zomaar uit de lucht vallen. We speelden al eerder met het idee om vanuit het buitenland te werken. Afgelopen zomer, tijdens onze vakantie, begonnen we weer te dromen om vanuit het buitenland te werken. Toen we eenmaal terug in Nederland waren en ik die maandag na terugkomst weer aan het werk ging en mijn mail opende, viel één e-mail bericht mij meteen op: tijdelijk werken vanuit het buitenland. Ik dacht… dit kan geen toeval meer zijn! Ik opende meteen het artikel en las dat het bij mijn werkgever mogelijk is om tijdelijk vanuit het buitenland te werken. Uiteraard heb ik dit meteen gedeeld met mijn man en hebben we samen de knoop doorgehakt: wij gaan dit avontuur aan! Het leven is te kort en we leven immers maar één keer! Mijn man werkt ook veel vanuit huis en kan zijn werkzaamheden ook in het buitenland uitvoeren. 

Workation in Valencia it is! 🇪🇸

Toen we eenmaal besloten hadden dat we dit avontuur wilden aangaan, heb ik onze plannen eerst met mijn teamleider(s) besproken en na akkoord van mijn TL konden we langzaamaan onze plannen concreter maken. We zijn eerst begonnen met het kiezen van een bestemming en dan de periode. Na lang verschillende opties naast elkaar te hebben gehouden, hebben we een beslissing gemaakt: We gaan op workation in Valencia als het lente is! Periode 1 april t/m 29 mei 2023. In deze periode is het niet alleen erg zonnig daar, maar is het qua temperatuur ook ideaal, ca. 22 à 25 graden, niet te warm en ook zeker niet te koud. Daarnaast zijn er ook veel feestdagen in deze periode waardoor we extra dagen vrij zijn.

De afstand is prima af te leggen met de auto en is er genoeg ruimte qua bagage, vooral met 2 kleuters van 4. Nadat we het land en periode beslist hadden moest er officieel nog een verzoek ingediend worden bij HR. Diezelfde dag nog kreeg ik vanuit HR akkoord en hebben we via Airbnb een appartementje weten te regelen met 2 thuiswerkplekken en goede WiFi in een rustige, kindvriendelijke buurt en dichtbij het bekende Turia Park.

“Hoe regelen jullie dat met de kinderen?”

De meest gestelde vraag! Onze kinderen zijn op moment van vertrek 4 jaar en hierdoor niet leerplichtig. We konden eenvoudig afspraken maken met hun school zonder tussenkomst van een leerplichtambtenaar. Ze wilden graag met ons meedenken, door bijvoorbeeld veel schoolwerkjes mee te geven. Wekelijks hebben de kinderen een Teams-meeting met de klas. Zo behouden ze nog enige connectie met hun juffen en klasgenootjes én kunnen ze mee met de werkjes vanuit school. 

“En hoe regelen jullie de opvang tijdens jullie workation in Valencia?” Werken en tegelijk ook zorgen voor 2 kleuters van 4 is geen wenselijke situatie en zorgt vooral voor veel stress. Dat hebben we wel gemerkt tijdens de Corona lockdown. Het liefst wilden we ze inschrijven op een internationale school of een kinderdagverblijf in Valencia, maar dit was vrijwel onmogelijk voor ons. Of de locatie van de school was te ver, of we hadden te maken met een lange wachtlijst en schooluniformen, of ze vonden de periode (2 maanden) tekort etc. etc.. M.a.w. het is ons niet gelukt om een school te regelen.

Uiteindelijk ben ik via Instagram in contact gekomen met een Nederlandse expat in Valencia. Zij bevestigde dat (internationale) scholen heel moeilijk te regelen zijn in Valencia. Gezien hun leeftijd adviseerde ze mij om een “nanny” te regelen voor onze tweeling. Via een besloten facebook community zijn we in contact gekomen met een Engelstalige 26-jarige studente met veel ervaring waar we een goed gevoel bij hadden door de vele facetime gesprekken. Ze komt vier ochtenden in de week bij ons als oppas. Tot op heden zijn we erg blij met haar. Ze leert de kinderen spelenderwijs de Engelse taal en regelt alle schoolwerkjes, super handig 😉 .

Inmiddels ruim een maand in Valencia. Hoe bevalt het ons?

Toen het eenmaal zover was, begon ik het wel erg spannend te vinden. Twee maanden lang naar het buitenland met 2 kleine kinderen is volledig uit onze comfort zone. Eenmaal in Spanje vinden we het heerlijk om even op een totaal andere plek te werken waar tot op heden elke dag de zon schijnt. De omgeving werkt enorm inspirerend, de zon geeft veel energie en ik merk dat ik daardoor productiever van word. Op een gegeven moment ben ik zelfs gaan sporten, 5 dagen in de week. En dat terwijl ik in Nederland met moeite 2 keer in de week ga sporten.

Mijn werkzaamheden voor werk heb ik zo efficiënt mogelijk ingedeeld, waardoor ik prima 2 middagen in de week in bijzijn van mijn kinderen kan werken tijdens deze workation in Valencia. Even een ochtendje van 07:00 tot 12:00 uur flink knallen achter de laptop om vervolgens in de middag een heerlijke wandeling door het park te maken samen met de kinderen of naar een speeltuin waar ze hun energie kwijt kunnen.

Mocht ik mijn werk niet af hebben die dag, dan werk ik in de avonden op balkon even bij. Op vrijdagen zijn Jeffrey en ik allebei vrij. De lange weekenden voelen echt aan als een mini- vakantie. We hangen dan de toerist uit; beetje terrassen, shoppen, tapassen, musea bezoeken, fietsen huren en als de temperatuur meezit, gaan we een dagje naar het strand. Omdat de kinderen hier pas rond 09:00 uur wakker worden, gaan ze ook laat naar bed en is uit eten gaan ook geen issue, aangezien de meeste restaurants pas na 19:00 uur weer open gaan. Op de siësta’s na hebben we de Spaanse manier van leven een beetje overgenomen 😃.

Missen we Nederland?

Ja, er zijn zeker momenten dat we Nederland missen. We missen het spontaan afspreken met familie en vrienden. En ondanks dat de kinderen (bijna) elke dag een ijsje mogen, missen ze hun vriendjes en vriendinnetjes. Gelukkig leven we in een digitale wereld waarbij we regelmatig face-timen met het thuisfront. De kinderen vinden het geweldig om kaartjes te schrijven en op te sturen naar hun vriendjes en vriendinnetjes in Nederland. En af en toe hebben we visite uit Nederland waardoor het gemis een stuk minder wordt. Ook hebben we Koningsdag in Valencia gevierd, dat was super gezellig! 🇾🇪 👑 

Het is een geweldige ervaring om even quality-time te hebben met z’n vieren in het buitenland waar de zon schijnt. Het geeft echt veel positieve energie. We genieten er volop van en maken herinneringen voor altijd. We zijn super dankbaar dat we deze workation in Valencia als gezin kunnen en mogen doen. Terwijl we hier nog even zitten, fantaseren we stiekem al over onze 2e workation.

Maandag 29 mei rijden wij weer terug richting Nederland en als afsluiter gaan we nog op bezoek bij Mickey en Minnie Mouse in Disneyland Paris. 

Wil je Eros en haar gezin volgen op haar workation avontuur in Valencia, volg haar dan op Instagram: @er0sje. Meer tips over een workation in deze geweldige stad vind je in deze blog over Valencia

Terug naar overzicht