Top 5 winterzon bestemmingen voor een workation

Alieke Ingerman
21 oktober 2024
6 minuten leestijd

De dagen worden korter, de temperaturen dalen en je verlanglijstje naar zonnige bestemmingen wordt langer. Gelukkig zijn er mogelijkheden om te ontsnappen aan de winter in Nederland en je grauwe werkplek. Met de flexibiliteit van remote werken ligt de wereld voor je open. En wat is er nou beter dan je laptop openklappen in een warme zonnige omgeving? Hier zijn de top 5 winterzon bestemmingen voor een heerlijke workation!

1. Op workation naar Gran Canaria, Spanje

Gran Canaria, onderdeel van de Canarische Eilanden, heeft een ideaal klimaat voor de winter. Met temperaturen die variëren tussen de 20 en 25 graden en een overvloed aan zon, kun je hier prima werken terwijl je tussendoor van het strand geniet. Er zijn veel digital nomads die er overwinteren, goede wifi en betaalbare accommodatie maken het eiland een populaire keuze voor remote workers.

Ik ga er zelf denk ik ook heen deze winter. Het is alweer een tijdje geleden dat ik naar Gran Canaria ben geweest en ik ben wel benieuwd hoe het daar nu is. Vorig jaar ging ik naar Tenerife, ook echt een aanrader voor een workation. Blijf wel ver weg van Playa de las Américas, tenzij je houdt van hordes toeristen en neonverlichting. Juist de kleinere plaatsen zijn heel leuk! En het eiland is ook heel leuk om te verkennen met de auto.

Waarom Gran Canaria voor een workation?

  • Snelle internetverbindingen en een groeiende gemeenschap van digitale nomaden.
  • Voldoende coworking spaces en cafés met wifi in de hoofdstad Las Palmas.
  • Betaalbare accommodatie, variërend van vakantiehuizen tot appartementen.

Activiteiten na het werk: Maak een wandeling in de bergen van Roque Nublo of verken de historische wijk Vegueta in Las Palmas.

strand van de canarische eilanden zonsondergang met oranje lucht op tenerife

2. Als digital nomad naar Madeira, Portugal

Madeira is een groen paradijs in de Atlantische Oceaan. Dit Portugese eiland staat bekend om zijn milde klimaat en spectaculaire landschappen. De prachtige natuur en de rustige sfeer maken het de ideale bestemming voor wie in alle rust wil werken. Madeira combineert prachtige natuur met veel goede werkfaciliteiten, waardoor het een aantrekkelijke bestemming is voor workations.

Waarom Madeira voor een workation?

  • Het rustige tempo van het eiland helpt je om meer ontspannen te zijn.
  • Verschillende coworking spaces in de hoofdstad Funchal.
  • Je vindt er de laatste jaren steeds meer coworking spaces en netwerkclubs voor digital nomads.

Activiteiten na het werk: Ontdek de prachtige levada wandelpaden, bezoek de tropische tuinen van Monte Palace of maak een boottocht om dolfijnen en walvissen te spotten.

3. Overwinteren in Kaapstad, Zuid-Afrika

Kaapstad is een bestemming die alles heeft: zon, zee, bergen en cultuur. Terwijl het in Nederland winter is, is het in Kaapstad zomer. De stad heeft een groeiende community van remote workers en biedt goede werkvoorzieningen. Het tijdverschil met Nederland is bovendien slechts een uur of twee, wat het handig maakt voor meetings met je collega’s of opdrachtgevers.

Als je de tijd hebt dan zou ik zeker aanraden om je bezoek aan Kaapstad te combineren met een rondreis door Zuid-Afrika. Dan niet zozeer om remote te werken, maar wel om de prachtige natuur en het wildlife van dit prachtige land te ontdekken. Dit is één van de meest indrukwekkende reizen die ik zelf ooit gemaakt heb.

selfie op de tafelberg in Kaapstad stand in kaapstad Zuid-Afrika

Waarom Kaapstad voor een workation?

  • Het kleine tijdverschil met Nederland (1 tot 2 uur) maakt werken op afstand eenvoudig.
  • Goede infrastructuur en veel coworking spaces in de stad. De stroomonderbrekingen hoeven geen probleem te zijn.
  • De afwisseling tussen stad en natuur zorgt voor inspiratie en ontspanning.

Activiteiten na het werk: Beklim de iconische Tafelberg, geniet van een wijntour in de nabijgelegen wijnlanden, of bezoek de pinguïns bij Boulders Beach.

Op zoek naar de perfecte workation accommodatie?

Sinds kort vind je op onze website accommodaties die perfect zijn voor jouw workation. Of je nou alleen op reis gaat, met een partner of met een groep. Wij hebben deze uitvoerig gecontroleerd en weten zeker dat je daar een geweldige tijd zult hebben. Ze hebben een fijne werkplek, betrouwbaar internet, vriendelijke eigenaren en liggen op de meest geweldige plekken!

4. Een tropische workation in Chiang Mai, Thailand

Chiang Mai in Noord-Thailand is een van de bekendste digitale nomaden hotspots ter wereld. De combinatie van lage kosten, heerlijk eten, een warme wintersfeer en uitstekende coworking spaces maakt deze stad een perfecte keuze voor een workation. Het winterseizoen (november tot februari) heeft een heerlijke aangename temperatuur. Ik vind het zelf een stuk leuker dan Bangkok, omdat dat zo ontzettend hectisch en druk is.

Waarom Chiang Mai voor een workation?

  • Betaalbare levensstijl met veel eetgelegenheden en goedkope accommodaties.
  • Een grote en levendige community van digitale nomaden om mee te netwerken.
  • Ruim aanbod van coworking spaces verspreid door de stad met snel internet.

Activiteiten na het werk: Bezoek de prachtige tempels zoals Wat Phra That Doi Suthep, maak een fietstocht door de rijstvelden of volg een kookcursus om de Thaise keuken beter te leren kennen.

pier in Santa Maria op het eiland Sal Alieke op het strand in Kaapverdie naast de zee

Benieuwd naar andere workation bestemmingen in Azië? Lees dan hier de ultieme gids voor digital nomads in Azië.

5. Remote werken in zonnig Kaapverdië

Kaapverdië, een eilandengroep voor de westkust van Afrika, heeft het hele jaar door zon, met temperaturen die in de winter rond de 25 graden liggen. Er staat vaak een lekker briesje, dus wat mij betreft is dat de perfecte temperatuur. Dit maakt het een ideale bestemming om de koude Nederlandse winter te ontvluchten. De eilanden zijn nog relatief onontdekt door de massa, waardoor het een rustige plek is voor een workation. Er zijn nog genoeg plekken waar je echt een goede indruk krijgt van het lokale leven hier, wat op mij persoonlijk enorm indruk heeft gemaakt. Zeker nadat ik vrijwilligerswerk ben gaan doen in een van de arme wijken.

Ik vond zelf Mindelo in Sao Vicente en Santa Maria op Sal de beste plekken voor een workation. Daar heb je genoeg plekken waar er goede en stabiele wifi is. Wat in Kaapverdië nog niet overal het geval is. Ook is er op die eilanden meer dan genoeg te doen, op de momenten dat je niet aan het werk bent.

Waarom Kaapverdië voor een workation?

  • Constante, lekkere temperaturen en veel zon tijdens de wintermaanden.
  • Vrij rustige en ongerepte omgeving, ideaal voor wie op zoek is naar een authentieke bestemming.
  • Verschillende mogelijkheden voor avontuur zoals kitesurfen, hiken en eilandhoppen.

Activiteiten na het werk: Relax op de stranden van het eiland Sal, leer kitesurfen op een prachtige locatie of verken de kleurrijke markten van Mindelo.

Tijd voor jouw zonnige workation

Of je nu kiest voor een tropisch eiland, een bruisende metropool of een plek in de natuur, deze winterzonbestemmingen bieden de perfecte plek voor jouw workation, met een goede balans tussen werk en ontspanning. Ik ga inmiddels zelf al 10 jaar weg in de winter en zou het nooit meer anders willen. Dus pak je laptop in, verlaat de koude Nederlandse winter en laat de zon je creativiteit en productiviteit boosten!

Meer tips over remote werken en workations:

Terug naar overzicht

X