fbpx

Workation voor recruitment marketing

Imane Baza
19 mei 2023
4 minuten leestijd

Steeds meer bedrijven bieden hun werknemers de mogelijkheid om op workation te gaan. Een workation is een combinatie van werk en vakantie, waarbij werknemers op een inspirerende locatie werken en tegelijkertijd kunnen genieten van de omgeving. Het idee achter een workation is dat werknemers productiever zijn wanneer ze zich bevinden in een inspirerende omgeving, en dat het ook bijdraagt aan hun persoonlijke ontwikkeling en werkgeluk. Maar niet alleen werknemers profiteren van een workation, ook werkgevers hebben er baat bij. In deze blog leggen wij uit waarom een workation goed is voor de recruitment marketing van je bedrijf.

Op bedrijfsworkation gaan trekt talent aan

Het aantrekken van talent is één van de grootste uitdagingen waar bedrijven vandaag de dag mee te maken hebben. Het kan moeilijk zijn om op te vallen tussen de vele concurrenten op de arbeidsmarkt. Door het aanbieden van een workation, laat je zien dat je als werkgever investeert in de ontwikkeling en het werkgeluk van je werknemers. Dit draagt bij aan een positief imago van je bedrijf en trekt werknemers aan die op zoek zijn naar een werkgever die meer biedt dan alleen een leuk salaris. En zeg nou zelf, iedereen wil toch werken bij een bedrijf waarbij je met elkaar een toffe reis gaat maken?!

Remote werken op een toffe plek

Een workation draagt bij aan de betrokkenheid van werknemers bij je bedrijf. Door werknemers de mogelijkheid te geven om te werken op een inspirerende locatie, geef je hen het gevoel dat hun werkgever hen waardeert en dat hun werkgeluk belangrijk is. Dit leidt tot een grotere loyaliteit en betrokkenheid van werknemers bij je bedrijf, wat op zijn beurt weer bijdraagt aan de productiviteit en de kwaliteit van het werk. Werknemers zullen hun werk meer waarderen en krijgen hierdoor meer motivatie. 

Vergroot de teambuilding tijdens een werkreis

Een workation draagt bij aan de teambuilding binnen je bedrijf. Wanneer werknemers samenwerken op een toffe plek, leidt dit tot een betere samenwerking en communicatie tussen collega’s. Ze zullen meer tijd en ruimte hebben om met elkaar in gesprek te gaan. Daarnaast creëer je ook een betere onderlinge band tussen collega’s, wat zorgt voor een positieve werksfeer. Hoe tof is het om zo’n unieke ervaring samen te delen. Collega’s zullen elkaar op een andere en betere manier leren kennen. Na een werkdag kunnen ze met de team groepsactiviteiten doen. Denk aan strandwandelingen, barbecuen, hiken, fietsen, suppen, een boottocht maken etc. Dit zorgt voor een hechter team. En trekt talent aan. Zij draagt het bij aan recruitment marketing. 

Sta open voor nieuwe ideeën

Door het aanbieden van een workation laat je als werkgever zien dat je innovatief bent en open staat voor nieuwe ideeën en manieren van werken. Dit zorgt voor een positief imago van je bedrijf en trekt werknemers aan die op zoek zijn naar een werkgever die niet bang is om te experimenteren en te vernieuwen. Door open te staan voor nieuwe ideeën en manieren van werken, laat je zien dat je de behoefte en wensen van je werknemers serieus neemt. Ook geef je hiermee veel vrijheid en laat het zien dat je een flexibele werkgever bent. Veel werknemers zoeken naar een goede balans tussen werk en privéleven, en de mogelijkheid om op afstand te werken op aantrekkelijke locaties helpt hierbij.  

Vergroot de exposure van je bedrijf

Een workation draagt ook bij aan de exposure van je bedrijf. Wanneer werknemers op een inspirerende locatie werken en genieten van de omgeving, delen ze dit vaak op sociale media. Dit leidt tot meer exposure en bekendheid, want mooie plaatjes delen doen mensen maar al te graag. Ook zorgt dit ervoor dat je nieuwe talenten zult aantrekken en kunt uitbreiden in personeel. 

Een workation biedt vele voordelen voor de recruitment marketing van je bedrijf. Het trekt talent aan door te laten zien dat je investeert in de ontwikkeling en het welzijn van je werknemers. Het vergroot de betrokkenheid van het team, wat leidt tot meer loyaliteit en productiviteit. Het draagt bij aan teambuilding, voor een betere band tussen collega’s. Het is tot slot interessant om deze manier van remote werken te faciliteren voor je huidige personeel en ook voor nieuw talent. 

Kortom, een workation is een fantastische ervaring voor jou en je team en slim voor recruitment marketing! Wil jij met jouw bedrijf op workation en ben jij benieuwd naar eerdere ervaringen? Lees de blog van het bedrijf Marketing Guys en lees wat een workation ze heeft opgeleverd. 

EN - 970x250

Terug naar overzicht