fbpx

Van ambtenaar met 9-tot-5-baan naar een vrij leven

Nancy Fielmich
19 maart 2024
5 minuten leestijd

Mijn naam is Nancy Fielmich en ik noem mezelf een remote ondernemer. Kort gezegd komt het erop neer dat ik al mijn inkomsten locatieonafhankelijk genereer. Dit geeft mij de vrijheid om te gaan en staan waar ik wil: in ons huisje in Spanje, rondrijdend in onze zelfgebouwde campervan, op groepsworkation in Kaapverdië met Working Remotely, of weer even terug op Nederlandse bodem om bij vrienden en familie te zijn.

Heeft mijn leven er altijd zo uitgezien? Zeker niet! Tot september 2022 werkte ik als ambtenaar in loondienst en had ik een 9-tot-5-baan. Als HR adviseur heb ik gewerkt voor verschillende gemeenten en de Nationale Politie. Ik heb altijd met erg veel plezier voor de overheid gewerkt, maar toen ik besloot remote te gaan leven, wist ik dat een werkgever bij de overheid niet meer bij mij zou passen. Ik neem jullie graag mee in hoe ik de afgelopen jaren het roer, stap voor stap, volledig heb omgegooid.

Mijn sabbatical was het begin van een ander leven

Na jaren korte reizen gemaakt te hebben met een backpack naar Azië, waren mijn vriend en ik toe aan een groter avontuur. We besloten in 2017 een sabbatical te nemen en reisden bijna 8 maanden door Midden- en Zuid-Amerika. In Chili en Argentinië huurden we een SUV met rooftoptent, reizen met je eigen vervoer en overnachtingsmogelijkheden gaf ons een nog groter gevoel van vrijheid. De droom om een eigen campervan te bouwen was al snel geboren. Ook hadden we deze reis een bijzondere ontmoeting met een Zuid-Afrikaans stel dat al 5 jaar rondreisde door hun inkomen uit vastgoed, een tweede zaadje naar een vrijer leven was geplant.

binnenkant van de campervan Nancy aan het werk op haar laptop in de tuin

Terug naar het 9 tot 5 leven

Na deze fantastische reis voelden we allebei dat we nog lang niet klaar waren met reizen. Maar inmiddels was onze bankrekening leeg en hadden we een nieuwbouwwoning gekocht, waar al onze aandacht én geld naartoe ging. Al snel zaten we weer in ons oude 9-tot-5-leven, en ondanks dat dit allemaal prima verliep, bleven de reiskriebels aanwezig. Zodra het huis klaar was, begonnen we als een gek te sparen om een campervan te kopen. 

Ondertussen verdiepten we ons in de mogelijkheden om een passief inkomen te genereren. In 2021 hadden we voldoende gespaard en kochten we een Mercedes Sprinterbus die we, met hulp van professionals, ombouwden tot een prachtige campervan. In de tussentijd steeg ons huis enorm in waarde, en we konden een deel van onze overwaarde opnemen om te investeren in ons eerste beleggingspand, en zo waren onze  eerste passieve inkomsten ook een feit.

Ons huis op wielen

Tijdens de bouw van onze campervan ontstond het idee om in de camper te gaan wonen. Ik werkte op dat moment al langere tijd vanuit huis en dacht: waarom zou dit niet ook vanuit de camper kunnen? Het zou onze wens om weer langere tijd op reis te gaan enorm kunnen versnellen. Toen het huis van onze buren voor de hoofdprijs wegging, pakten we door en belden we dezelfde makelaar. Binnen een week hadden we ons huis verkocht!

Uitzicht op het Spaanse landschap Nancy aan het werk in haar campervan

Locatieonafhankelijk werken als remote ZZP’er

Om zelf mijn voorwaarden te kunnen bepalen, besloot ik te starten als zelfstandig HR Professional. Ik begon mijn verhaal te delen en al snel volgde er een opdracht die ik remote kon gaan uitvoeren. Ik richt me vooral op kleine bedrijven die geen HR-medewerker of adviseur in dienst hebben, maar wel een paar uur per week werkzaamheden op dit gebied nodig hebben. Deze werkzaamheden kan ik prima op afstand uitvoeren.

Het roer om naar een remote leven!

Nu het huis verkocht was, ons huis op wielen gereed en de eerste remote opdracht binnen was, konden we overgaan naar de volgende stap. Onze banen in loondienst werden opgezegd. Op 1 september 2022 was het zover, ons werkzame leven in loondienst zat erop en met onze campervan reden we naar de notaris om ook ons huis officieel over te dragen aan de nieuwe bewoners. Na de overdracht vertrokken we naar het zonnige zuiden.

Op het dakterras aan het werk op de laptop in Spanje Het Spaanse huis van Nancy

We kochten een huis in Spanje

De verkoop van ons huis zorgde ervoor dat we een mooi bedrag aan overwaarde op onze rekening hadden staan. Het leek ons fijn om van dat geld een klein huisje in Spanje te kopen waar we een basisplek mee zouden creëren voor als we wat vaste grond onder de voeten wilden en om te verhuren als we er zelf geen gebruik van maakten. 

In november 2022 liepen we al tegen een idyllisch huisje aan in Canillas de Aceituno (provincie Málaga) en voor we het wisten zaten we bij de notaris in Spanje. De campervan ging in Spanje in de opslag, en in 5 maanden tijd maakten we ons huisje geschikt voor de verhuur. In mei 2023 opende Casa Corazón haar deuren, en inmiddels mogen we ons superhost noemen op Airbnb en hebben we enkel 5-sterren beoordelingen. Het beheer geven we volledig uit handen, zodat wij locatieonafhankelijk kunnen blijven.

Een vrij leven als remote ondernemer

Met de inkomsten uit de verhuur van ons pand in Nederland en ons vakantiehuis in Spanje hebben we een  basisinkomen. Als wij onze campervan zelf niet gebruiken, verhuren we deze ook. Door deze extra inkomstenbronnen is het voor ons voldoende als ik gemiddeld 10 uur per week werk voor opdrachtgevers. Daarnaast genereer ik ook nog inkomen door het geven van inspiratiesessies over volledig remote leven en ondernemen. Ook geef ik als ervaringsdeskundige 1-op-1 sessies aan mensen die ook graag een vrijer leven willen creëren zoals ik dat heb gedaan. Ik heb de 9-tot-5-baan nog geen dag gemist. 

Ben je geïnspireerd geraakt door mijn verhaal en zou je graag nog meer willen weten? Via mijn Instagrampagina geef ik een inkijkje in mijn dagelijkse leven als remote ondernemer. 

Benieuwd naar meer ervaringen van anderen die remote werken? Lees dan hier nog meer inspirerende blogs

 

Terug naar overzicht