fbpx

Op workation in de Catalaanse bergen in Spanje

Alieke Ingerman
20 oktober 2023
5 minuten leestijd

De laptop mocht weer mee op reis, dit keer naar een stukje Spanje waar ik nog niet eerder ben geweest. In Spanje heb je niet alleen een prachtige kustlijn, ook de binnenlanden zijn waanzinnig. Met mooie natuur, hoge bergen en veel groen. Ik ging op workation naar regio Girona. Dit ligt in Catalonië, in de buurt van het welbekende Barcelona.

Even ontsnappen in de Spaanse natuur

Hoe fijn is het om lekker de natuur in te gaan. Weg van de drukte, op zoek naar kalmte. Soms kies ik bij een workation heel bewust voor een plek met weinig prikkels, zodat ik echt even tot rust kom. Dit was zo’n plek. Can Bora Lodges ligt midden in het bos. Op ongeveer een half uur rijden van Girona stad.

Dat je echt midden in de natuur zit wordt je al snel duidelijk. In de avond hoor je namelijk overal om je heen wilde zwijnen, uilen en herten door de bosjes struinen. Geen zorgen, daar zit een goed hek tussen. Eén avond leek het net alsof pumpa letterlijk naast mijn bed liep, zo hard hoorde ik geknor. De echte wildernis beleving!

Verblijven in een safaritent

Om de ervaring compleet te maken sliep ik in een safaritent. Dat klinkt enorm avontuurlijk, maar in feite is het een glamping. Wat mij prima bevalt! Je hebt fijne voorzieningen in de logde, zoals een goed bed, eigen badkamer, zithoek, eethoek en keuken. Je kunt ook een tent kiezen waarbij je ‘s nachts wel met je wc rol onder je arm naar het sanitair gebouw moet lopen, mocht jij wel een echte kampeerder zijn.

Werken in de buitenlucht

Mijn bezoek aan Can Bora Lodges was half oktober, wat was dat een goede keuze. Het is dan namelijk al wat rustiger op het park en in de omgeving, maar het weer is nog heerlijk. Ik heb voornamelijk mijn korte broek aan gehad, heerlijk! In de avond koelt het af en zet je een kop thee en steek je het kacheltje aan.

Overdag kon je in alle rust werken. Wel even goed vooraf checken bij de Nederlandse eigenaar Joost dat de wifi goed werkt en je bent good to go. In je tent heb je een fijne werktafel, maar ook bij het restaurant kun je fijn zitten, zowel binnen als buiten (in de schaduw). Meetings doe ik eigenlijk altijd binnen, zodat ik zo min mogelijk gestoord word. Maar als het even kan ben ik buiten te vinden, heerlijk in de frisse lucht.

Na je werkdag ga je op pad

Een workation draait natuurlijk niet alleen om werk, de vrije tijd is net zo belangrijk. Het is juist fijn om voldaan je laptop dicht te klappen en daarna iets leuks te gaan doen. Zelf ben ik dan altijd binnen 5 minuten al vergeten dat ik die dag heb gewerkt en kan ik mijn werk heel goed loslaten.

Je kunt hier alleen naar toe, met een vriend, partner, collega of met je hele bedrijf. Er is een maximale capaciteit van circa 30 personen. Op het park zelf en in de omgeving is meer dan genoeg te doen. Ook is de stad Girona een bezoekje waard. Het is een mooie stad om doorheen te wandelen en overal vind je leuke pleintjes met lekkere tapas restaurants.

Duik het zwembad in na je werkdag

Niks lekkerder dan een verfrissende duik in het zwembad na je werkdag tijdens je workation. De beste manier om de knop om te zetten van werken naar ontspannen. Al is in oktober een zonnetje dan wel nodig, anders is het een beetje koud. Niet zo’n waterrat? Dan kun je heerlijk chillen op de bedjes naar het zwembad.

Over een bad gesproken, tijdens mijn bezoek heb ik een hele bijzondere ervaring opgedaan! Ik heb namelijk een ijsbad genomen. Onder de veilige begeleiding van een Wim Hof instructeur. Eerst doe je meditatie- en ademhalingsoefeningen en daarna is het moment daar. Na 40 seconden komt dat magische moment waar mensen het altijd over hebben, dus dat was mijn streven. Ik was dan ook compleet verbaasd dat ik zo ontspannen was dat ik na 2 minuten een seintje kreeg dat ik er uit moest. Gek genoeg had ik het niet eens koud!

Activiteiten in de omgeving

In een bosrijke omgeving moet je natuurlijk op avontuur. Mijn collega en ik gingen mountainbiken. Deze hele regio staat bekend om het fietsen, zowel wielrennen als mountainbiken. De fietsen waren elektrisch, dat is echt een aanrader. Als je actie wilt dan zet je de ondersteuning uit, wil je het wat minder zwaar hebben dan zet je de trapondersteuning hoger. Je kunt zelf via Google een route kiezen zoals deze padvinder deed en daardoor lichtelijk verdwalen, maar je kunt ook gewoon veilig met een gids op pad. Het landschap en de bergen zijn echt geweldig om doorheen te fietsen.

Vamos a la playa

Op een uurtje afstand vind je het strand van de Costa Brava. Je kunt kiezen voor een fijn ruim strand bij een leuk dorpje, maar ook vind je er verstopte kleine idyllische strandjes. De route langs de Catalaanse kust is werkelijk prachtig. De bekende Camino de Ronda loopt langs de Spaanse kustlijn en is erg mooi om een stuk over te wandelen.

Wil je wat meer actie? Kies dan voor een watersportactiviteit zoals surfen, kayakken of suppen. Of pomp je adrenaline op tijdens een klimtocht over de kliffen langs de kust. Helaas kon ik dit laatste niet doen vanwege een heftige regenbui, maar het zag er onwijs gaaf uit.

Enthousiast geworden over Can Bora Lodges
Ben je enthousiast geworden over deze leuke plek en wil jij ook een Spaanse workation in de bergen? Je kunt hier je verblijf boeken bij Can Bora Lodges. Stuur mij of Joost (eigenaar van Can Bora Lodges) dan een bericht. Ook met je bedrijf kun je hier een geweldig teamuitje beleven. We helpen je graag met de organisatie van jouw perfecte workation.

#samenwerking

 
300*252

Terug naar overzicht