Een week op workation in Stockholm

Alieke Ingerman
24 januari 2022
3 minuten leestijd

Het land van knäckebröd en Zweedse balletjes, dat is tenminste het eerste waar ik aan denk bij Stockholm. Ik ging hier in de eerste week van maart 2020 naar toe op workation. Net voordat het woord met een c overal ter wereld op dook. Normaal ga ik altijd graag naar de zon in de winter, maar ik wilde heel graag een keer naar Scandinavië. Dus dikke winterjas aan, handschoenen aan, muts op, en gaan! Het was ongeveer 3 graden, brrrrr.

Favoriete plek
Mijn favoriete wijk is Gamla Stan. Dit is het oude stadscentrum van Stockholm. Overal vind je prachtige gebouwen en gezellig straatjes. Ook kun je op veel leuke plekken wat drinken of lekker eten in een bistro. Als echte Hollanders ging ik natuurlijk met de fiets op pad. De ideale manier om een vrij grote stad te ontdekken.

Waar ik verbleef
Een reden waarom ik nog niet naar Zweden was geweest was vooral omdat ik het duur vind. Een biertje op een terras is hier al snel €6 (!). Dat maakt een lange vakantie hier al snel prijzig, en dus ideaal om als workation voor een kort weekje heen te gaan. Ik verbleef in het Generator Hostel in de wijk Norrmalm. Eigenlijk lijkt het een beetje op een hotel. De lobby is erg fancy en heel ruim, vol met prima tafels (en stopcontacten) om aan te werken. Absoluut een aanrader om te verblijven als je naar Stockholm gaat.

De bucketlist
Ik had een lijstje gemaakt met dingen die ik hier wilde doen. Ik was er 7 dagen, waarvan 1 weekend en nog 1 vrije dag, de andere dagen moest ik werken. Bovenaan die lijst stond viewpoint Skinnarviksberget in Södermalm. Een heuvel van waarop je prachtig uitzicht hebt op de stad, echt een aanrader!

De fietstocht er heen was ook al top, want de stad barst van de mooie gebouwen.
En de iconische gekleurde gebouwen in het centrum moesten natuurlijk op de foto worden gezet. Natuurlijk is een boottocht maken ook heel leuk, want zoals je wellicht weet is er hier veel water en eilandjes.

De ballen
Nog even terugkomend op de Zweedse balletjes, ik had de tip gekregen om naar Meatballs For The People te gaan (ik heb de naam niet bedacht) voor de beste balletjes in town. Ik kon niet wachten om daar na mijn werkdag lekker te gaan eten. Of het de beste waren weet ik niet, maar lekker was het zeker.

 

Terug naar overzicht

X