De workation van Sharon in Edinburgh

Sharon van Eck
2 december 2023
5 minuten leestijd

Deze keer delen we het verhaal van Sharon van Eck, zij ging naar Edinburgh op workation. Sharon is voedingsdeskundige, reisliefhebber en oprichter van de blog Travel Ingredients. Ze heeft zelf ervaren hoe lastig het soms is om een accommodatie te vinden waar je terecht kunt als je bepaalde dieetwensen hebt, nu helpt ze anderen om de beste plek te vinden. Zij deelt hieronder haar workation ervaring in Edinburgh, de hoofdstad van Schotland.

Hoe koos ik mijn workation bestemming?

Januari 2023, ik plande al een tijdje mijn workation en twijfelde tussen Malaga of Edinburgh. De weersvoorspellingen bepaalden grotendeels mijn keuze. Maar diep van binnen had ik al gekozen. Edinburgh stond al jaren op mijn verlanglijstje. Deze stad straalt een soort magie uit die je niet goed in woorden kunt vangen. Ik was op zoek naar inspiratie voor mijn platform Travel Ingredients, dat dacht ik hier wel te vinden, dus koos ik voor Edinburgh. In mijn beleving was deze stad een soort sprookje. Eenmaal aangekomen bleken mijn verwachtingen niet onder te doen voor de realiteit. Edinburgh is echt something else.

Zo heb ik mijn workation voorbereid

Als regeltante van nature had ik alles uitgezocht. Vanuit Edinburgh Airport kon ik eenvoudig de bus pakken, die me in een klein half uurtje naar het centrum bracht. Uiteraard koos ik een plek boven in de dubbeldekker en keek mijn ogen uit.

Op zulke momenten ben ik altijd weer verbaasd, wat het met me doet om ‘ineens’ in een compleet andere wereld te zijn.

Zodra ik een Starbucks had gespot, stapte ik snel uit, want er stond een online call gepland. Ondanks mijn planning, met genoeg ruimte voor onverwachte toestanden, zat ik toch krap in mijn tijd. Mijn vlucht eerder die dag had namelijk flinke vertraging. De call was een uurtje opgeschoven, maar het werd alsnog een uitdaging. Eenmaal binnen, half opgestart, besefte ik dat het koppelstuk voor het UK stopcontact nog thuis lag. Tot zover mijn perfecte voorbereiding. Mijn laptop kreeg geen verbinding met mijn earpods en dus moest ik de call met mijn telefoon doen. Het resultaat daarna? Battery down.

Daar stond ik dan. Een beetje verdwaald, middenin het centrum van Edinburgh. Gelukkig had ik, zo oldskool als ik ben, van tevoren wel uitgezocht waar ik ongeveer moest zijn. Natuurlijk had ik een manier kunnen vinden om mijn telefoon op te laden. But where’s the fun in that? 😉 Dus ging ik bepakt en bezakt op pad, vroeg in mijn beste Engels mensen naar de weg en vond na wat detours (lees: minimaal 3 x onnodig van de onder-naar-de-bovenstad te zijn gelopen, in een veel te warme jas met rugzak én koffer) het hostel. Eenmaal ingecheckt dropte ik mijn spullen in de kluis en vloog ik met mijn douche-tasje naar de badkamer. Ik besefte hoeveel inspiratie alleen deze dag mij al had gegeven.

Leuke activiteiten in Edinburgh

    1. Whisky or beer tasting
    2. Ontdek The Scottisch Highlands or Loch Ness
    3. Underground vaults tour
    4. Drankje drinken bij Grassmarket
    5. Rondstruinen in the oldtown

Meer details en tips van Sharon over Edinburgh vind je hier.

De 2 belangrijkste inzichten die deze workation brachten

Een flexibele houding doet wonderen
Een goede voorbereiding is het halve werk, maar besef dat dingen anders kunnen – en gaan – lopen dan verwacht. Zo plan ik op eerste dag geen meetings meer en check ik op voorhand al mijn apparatuur. Door je flexibel op te stellen naar locals of andere reizigers ontstaan daarnaast de leukste gesprekken en ervaringen. Voor mij maakten deze momenten écht mijn workation tot een unieke ervaring!

Je verblijf en locatie zijn van groot belang
De plek van mijn hostel was perfect voor solo-reizigers. Midden in het authentieke oude stadscentrum van Edinburgh. Met alle activiteiten, pubs en de welbekende Grassmarket op loopafstand. Het voelde er huiselijk en gezien de locatie verliet ik met een gerust hart alleen het hostel, ook ’s avonds. Doordat het hostel zowel privékamers als slaapzalen met pods aanbiedt en ook een geschikte werkruimte heeft, kwamen er veel verschillende ‘workation-gangers’.

Kortom bracht deze week op workation in Edinburgh mij veel meer dan enkel nieuwe inspiratie voor mijn platform. Ik deed kennis op over de historie van Edinburgh, ik proefde de lokale keuken en sprak enorm veel medereizigers met ieder een uniek verhaal. Door op pad te gaan in een onbekende omgeving, groei je enorm als persoon. Je leert nieuwe kanten van jezelf kennen en ontdekt nieuwe interesses. Voor mij genoeg redenen om te zeggen: iedereen zou zichzelf – of haar medewerkers – een workation moeten gunnen!

Benieuwd naar nog meer workation ervaringen? Lees ook het verhaal van Sandra, die woont in haar campervan.

Wil je ook locatieonafhankelijk werken, maar heb je wat hulp nodig en leer je graag van een workation-expert? Boek dan een eenmalig adviesgesprek met Alieke. In een videomeeting van 1 uur kun je haar het hemd van het lijf vragen en geeft ze je tips over remote werken. Ze helpt je om jouw workation vorm te geven. Bekijk meer informatie over ons advies vind je op deze pagina.

Terug naar overzicht

X