fbpx

De voordelen van een bedrijfsreis naar het buitenland

Alieke Ingerman
10 mei 2024
4 minuten leestijd

Een bedrijfsreis naar het buitenland is een waardevolle ervaring voor werknemers en bedrijven. Naast de zakelijke doelen die worden nagestreefd, biedt een dergelijke reis ook voordelen voor de persoonlijke en professionele groei van werknemers. In deze blog zetten we de voordelen van een bedrijfsreis naar het buitenland (ook wel bedrijfsworkation) voor je op een rij.

1. Culturele en professionele verrijking

Tijdens een reis naar een ander land komen werknemers in aanraking met verschillende culturen, gewoontes en leefstijlen. Deze ervaringen verrijken je leven. Je staat stil bij de verschillen tussen verschillende landen, wat goed is voor je relativeringsvermogen. Zo zal je bijvoorbeeld merken dat in Spanje het tempo een stuk lager ligt, soms tot ergernis van ons Nederlanders. Maar misschien kunnen wij daar als streberig volk met stijgende mentale problemen, o.a. vanwege hoge werkdruk, nog wat van leren.

Bovendien kan het helpen bij het ontwikkelen van interculturele vaardigheden die je zullen helpen als je bij een internationale organisatie werkt. Zo heeft het zowel op cultureel als professioneel vlak een toegevoegde waarde om met je bedrijf op reis te gaan.

2. Verbinding met je collega’s op reis

Samen op reis gaan gaat er absoluut voor zorgen dat je je collega’s beter leert kennen. Op kantoor blijft dit vaak heel zakelijk. Op reis met je team leer je vaak op persoonlijk vlak nieuwe dingen over iemand die je nog niet wist. In een ontspannen sfeer kun je elkaar beter leren kennen. Dat zorgt voor meer begrip en respect voor elkaar, wat de samenwerking ook zal verbeteren op de werkvloer.

met je team op workation uitzicht op de stad Mindelo

Working Remotely organiseert reizen voor bedrijven naar inspirerende locaties wereldwijd. Ben je benieuwd naar de ervaringen van andere bedrijven? Lees dan hier voorbeelden van reizen van andere bedrijven.

3. Teambuilding en samenwerking op workation

Een bedrijfsreis biedt vaak mogelijkheden voor werknemers om samen te werken aan projecten en taken buiten hun gebruikelijke kantooromgeving. Dit kan de teamdynamiek verbeteren en de samenwerking versterken. Bovendien kunnen werknemers elkaar beter leren kennen in een informele setting, wat kan leiden tot een hechtere en effectievere werkrelatie. Een workation is de ultieme bedrijfsreis voor teambuilding.

4. Productief werken op een bedrijfsworkation

Je kunt er ook voor kiezen om tijdens je bedrijfsreis door te werken. Dat noemen we een bedrijfsworkation. Je werkt dan met je collega’s tijdelijk vanaf een andere plek. Dit is meestal in het buitenland, maar kan ook een inspirerende locatie in eigen land zijn, als je weinig reistijd wilt. Het is een nieuwe manier van werken waarbij je als werkgever laat zien dat je mensen vrijheid geeft en flexibel bent.

zwembad met mooi uitzicht in spanje volleyballen met je collega's

Tijdens een workation kun je gewoon je klanten bedienen en gaat het werk gewoon door, alleen dan in een andere setting. Je zult je verbazen over de waardevolle gesprekken die teamleden met elkaar zullen hebben als je lekker bij het zwembad zit, of met elkaar op een zonnig terras een drankje drinkt.

5. Persoonlijke groei en ontwikkeling

Een bedrijfsreis naar het buitenland kan een uitdaging zijn, vooral voor werknemers die nog niet veel ervaring hebben met internationale reizen. Dit kan hen helpen om zelfstandiger en flexibeler te worden. Bovendien kunnen ze nieuwe talen leren of hun taalvaardigheden verbeteren. Het is een ervaring waar je als mens van groeit.
Er zijn ontelbaar veel leuke bestemmingen te vinden voor een reis met je bedrijf. Dit kan in Nederland zijn, binnen Europa, maar ook zelfs aan de andere kant van de wereld. Hier lees je de 5 populairste bestemmingen voor jullie reis.

6. Inspiratie en innovatie tijdens een bedrijfsreis

Het ervaren van nieuwe omgevingen en culturen zal werknemers inspireren en hun creativiteit stimuleren. Dit kan leiden tot innovatieve ideeën en oplossingen die kunnen worden toegepast op hun werk. Ideeën die in de dagelijkse werkomgeving op kantoor wellicht niet tot stand komen. Een frisse blik op bepaalde zaken heeft een positief effect op de bedrijfscultuur en bedrijfsvoering.

fietstour in Valencia met je team kayakken met je bedrijf in spanje

Kortom, ga met je team op bedrijfsreis naar het buitenland

Een bedrijfsreis naar het buitenland biedt een scala aan voordelen voor zowel werknemers als bedrijven. Het is een uniek bedrijfsuitje dat je collega’s niet snel zullen vergeten. Het is een culturele en professionele verrijking, kan bijdragen aan persoonlijke groei, zorgt voor inspiratie en is een geweldige manier van teambuilding. Door te investeren in dergelijke reizen kunnen bedrijven profiteren van een meer gemotiveerd en goed presterend team, wat klaar is om met elkaar mooie resultaten te behalen.

Wil jij met jouw bedrijf op reis? Dan helpen wij je graag. Bekijk hier alvast een greep uit de bestemmingen.

Terug naar overzicht