8 redenen voor een workation met je bedrijf

Imane Baza
22 juni 2023
4 minuten leestijd

Ben je op zoek naar een unieke en effectieve manier om je team te belonen, te versterken en te motiveren? Overweeg dan eens een workation voor je bedrijf! Een workation, een combinatie van werk en vakantie, is een innovatief concept dat steeds populairder wordt onder bedrijven. Wij delen graag 8 redenen waarom een workation een geweldig idee is voor jouw bedrijf. 

Vanuit de bergen mooi uitzicht op het strandTeambuilding tijdens workation in Spanje

1. Beloning voor hard werk of het behalen van doelen 

Een workation is een unieke beloning voor het team na een periode van hard werken of het behalen van belangrijke doelen. Het is de perfecte manier om bepaalde mijlpalen te vieren. Het biedt de mogelijkheid om successen te vieren op een onvergetelijke manier, waarbij je met elkaar mooie herinneringen maakt.

2. Jubileum vieren op workation 

Een werkvakantie, ofwel workation, is een geweldige manier om een bedrijfsjubileum te vieren. Het biedt de gelegenheid om terug te kijken op de prestaties, de groei van het bedrijf en tegelijkertijd vooruit te kijken naar nieuwe kansen en doelen. Een glas champagne drinken om te proosten op een mooi jubileum is al helemaal gaaf om te doen tussen de palmbomen en met een heerlijk zonnetje. 

3. Behoud van personeel

Een workation helpt bij het behouden van je medewerkers. Door een leuke en inspirerende werkomgeving te bieden, vergroot het bedrijf het gevoel van betrokkenheid. Dit helpt om het personeel tevreden te houden. Het leidt tot hogere retentiepercentages en minder verloop binnen het team. Zeker in de war for talent kan een workation het verschil maken. 

Ben je benieuwd wat Working Remotely voor je kan betekenen? Bekijk dan hier de mogelijkheden voor een bedrijfsreis met jou team.

4. Teambuilding tijdens een workation

Een workation is een uitstekende gelegenheid voor teambuilding. Door samen op reis te gaan en te werken, kunnen teamleden elkaar op een andere manier leren kennen en sterke onderlinge relaties opbouwen. Dit verbetert de communicatie, samenwerking en cohesie binnen het team, wat op zijn beurt de productiviteit en effectiviteit verhoogt. Het is een unieke manier om te werken aan teamspirit, die men zich nog lang zal herinneren. 

Teamwandeling op het strandMooi uitzicht vanuit de bergen

5. Aantrekken van nieuw personeel

Een workation is ook een aantrekkelijke factor bij het werven van nieuw talent. Steeds meer mensen zijn op zoek naar vrijheid en flexibiliteit van een werkgever, zeker de jonge generatie. Het laat zien dat het bedrijf zich inzet voor een positieve werkcultuur en het welzijn van de medewerkers. Potentiële werknemers worden aangetrokken door de mogelijkheid om deel uit te maken van een bedrijf dat dit soort unieke ervaringen biedt.

6. Employer branding

Een workation draagt bij aan het versterken van het werkgeversmerk van het bedrijf. Het laat zien dat het bedrijf investeert in het welzijn en de ontwikkeling van zijn medewerkers, wat aantrekkelijk is voor zowel huidige als toekomstige werknemers. Een positieve werkervaring verspreid via mond-tot-mondreclame en sociale media, waardoor het imago van het bedrijf wordt versterkt.

7. Unieke reiservaring

Een workation biedt de mogelijkheid om een unieke reiservaring te creëren voor het hele team. Wie gaat er nou op reis met collega’s, dat is toch ontzettend gaaf! Het stelt medewerkers in staat om nieuwe culturen, plaatsen en ervaringen te ontdekken, wat hun perspectieven verbreedt en hen inspireert. Dit stimuleert ook de creativiteit en innovatie binnen het bedrijf. 

8. Internationaal team samenbrengen

Als het bedrijf een internationaal team heeft, kan een workation een geweldige gelegenheid zijn om alle teamleden op één locatie samen te brengen. Zo zien medewerkers elkaar face to face en biedt het de gelegenheid om een band te creëren. Zeker als je alleen online samenwerkt en zo’n moment om het team fysiek samen te brengen erg krachtig.  

Een workation biedt veel voordelen voor jouw bedrijf. Het stimuleert teamontwikkeling, zorgt voor een positieve werkcultuur, versterkt de banden tussen teamleden en vergroot de productiviteit en creativiteit. Bovendien draagt het bij aan het aantrekken en behouden van talent, versterkt het het werkgeversmerk en biedt het unieke reiservaringen. Dus waar wacht je nog op? Plan een workation voor jouw team en ervaar zelf de vele voordelen die het te bieden heeft!

Benieuwd naar een geschikte locatie voor jullie bedrijfsworkation? Bekijk dan alvast een greep uit onze accommodaties, waar je met je team een geweldig bedrijfsuitje zult ervaren.

Terug naar overzicht

X