fbpx

25 of 50-something? Groepsworkation voor iedereen geschikt

Marja Engelaar
8 juni 2022
5 minuten leestijd

In maart was de eerste groepsworkation van Working Remotely in Valencia. Het was een geweldige groep met fantastische dames. Een van die dames was Marja, zij schreef een gastblog over haar ervaring.

Ik ben zó blij dat ik dit voorjaar de knoop heb doorgehakt om op workation te gaan naar Valencia. Om te ondervinden hoe het is om in een totaal andere omgeving, met onbekende mensen, werk en vakantie te combineren. En leeftijd? Dat is gewoon een getal, het gaat erom wie je bent en wat je doet. Een workation is écht niet alleen geschikt voor 25 tot 40-jarigen. Zolang je openstaat voor je medereizigers en niet in je eigen bubbel blijft zitten is het een zeer inspirerende manier van werken. En om dan tóch nog even die leeftijd aan te stippen, voor mij is het juist dé manier om me jong te blijven voelen.

Even voorstellen. Ik ben Marja, 53 jaar. Ik werk al jaren in het marketingcommunicatie-vak in de breedste zin van het woord, de laatste jaren vooral op online vlak, onder andere als content creator. Ik heb een vriend, maar geen kinderen en ik woon in de Betuwe. Zingen is een hobby van mij (van rock tot jazz), daarnaast dans ik graag en hou ik van lekker eten. En de zon is écht heel belangrijk voor mij, het zou niet vreemd zijn als ik over een aantal jaartjes verhuis naar een zonnig oord. En m’n werk? Dat neem ik dan toch gewoon mee?

Workation extra boost na corona-jaar

Het eerste corona-jaar heb ik prima doorstaan, ik was al gewend om 1 dag per week thuis te werken, dus voor mij was het niet een grote omschakeling om dat een hele week te doen. Ik vond het juist spannend en was benieuwd hoe dit zou bevallen. En we hadden lekker veel zon in 2020, dus de pauzes in de tuin bevielen prima. Het tweede jaar hoopte ik op een soort herhaling, met een zonnig buitenleven kon ik ook een lockdown best aan dacht ik.

Helaas ging 2021 de boeken in als het jaar met veel te weinig zonuren en voelde ik me steeds meer als een zombie. Enthousiasme en creativiteit verdwenen als sneeuw voor de zon. Tot overmaat van ramp ging de korte vakantie naar Mallorca in april 2021 niet door omdat precies op dat moment Nederland code rood had en vluchten werden geannuleerd. Hoe dan ook, na 2021 had ik nieuwe impulsen, energie en inspiratie nodig. Toevallig zag ik een berichtje voorbijkomen van Alieke op Instagram over de Workation die zij organiseerde. Perfecte timing wat mij betreft, dus vroeg ik meer informatie op.

Goedkeuring voor de groepsworkation

Thuis overlegde ik eerst met mijn vriend. Hij wist dat ik in een dip zat en vond het een goed idee, want voorlopig had hij zelf geen tijd of kans om er samen met mij tussenuit te gaan. Maar wat zou mijn werkgever ervan vinden? Ik vroeg aan mijn leidinggevende bij OHRA wat zij ervan vond om in maart op Workation naar Valencia te gaan. Zij vond het een goed idee en was vooral benieuwd naar mijn bevindingen. Om mezelf voldoende flexibiliteit en vrijheid te geven stelde ik voor om tijdens de groepsworkation halve i.p.v. hele dagen te werken. Wel moest ik nog officieel goedkeuring vragen om vanuit het buitenland te werken. Deze goedkeuring had vooral te maken met eventuele belastingtechnische aspecten en security.

Optimale vrijheid en flexibiliteit

Voordat ik op groepsworkation naar Valencia ging was ik een beetje zenuwachtig. Niet omdat ik bang was dat ik werk en vakantie niet kon combineren, want ik weet dat ik voldoende discipline heb om te doen wat nodig is. Daarnaast had ik van tevoren mijn werkzaamheden zo georganiseerd dat ik deze week niet al te heftige deadlines had. Maar… met mijn 53 jaar was ik iets ouder dan de andere dames en ik hoopte dan ook dat ik voldoende aansluiting zou vinden.

Wat een opluchting was het dan ook dat na een dag samen in de villa de leeftijdsgrenzen niet meer belangrijk waren.

Eerlijk gezegd was niemand bezig met leeftijd. Wel met praten, lachen, werken, ervaringen uitwisselen, samen Valencia ontdekken en lekker eten. Ik heb een week lang mogen genieten van de vrije geesten en verschillende levensvisies. Wat ik leuk vind aan jonge mensen is dat ze negatieve bagage thuislaten en met een backpack vol levenslust de toekomst inkijken. Erg waardevol voor mij.

300*252
 

Van tapas eten tot Eviva España zingen

De week vloog om. Mijn werkdagen startte ik meestal in Banana Beach bar. Zo had ik ’s morgens vroeg meteen al een wandelingetje te pakken langs het strand. Met een goede internetverbinding, heerlijke latte’s en goed eten vlogen de uren om. Rond 13.00 uur liep ik dan terug naar onze villa en lunchte ik vaak aan het strand met een aantal dames. Tegen de avond of ‘s avonds startte het gezamenlijke programma, al was niets verplicht. Stel dat het werk het bijvoorbeeld niet toeliet, dan kon je ook later aanhaken of een keertje overslaan. Maar meestal waren we met de hele groep op pad.

Zo hebben we die week na de kennismakingsavond in de villa genoten van een flamenco-avond onder het genot van tapas, een fietstocht gemaakt door Valencia, terrasjes gepakt en yogales gevolgd bij Christa op het strand, onder de palmen ????. Hilarisch was dat ik ‘Eviva España’ gezongen heb met Spaanse muzikanten tijdens Las Fallas feest! En natuurlijk mocht een avondje in de club niet ontbreken; ‘Oeps. I did it again’ zingen en dansen op Britney en natuurlijk op latin beats.

Opgeladen en met mooie herinneringen in mijn rugzak ging ik weer terug naar huis, klaar voor een nieuwe werkweek in Nederland met hernieuwde energie. Wat heeft deze week bij de groepsworkation me goed gedaan!

Benieuwd naar andere ervaringen? Bijvoorbeeld als bedrijf op workation, lees Wat een workation Marketing Guys oplevert.

Wil jij ook nieuwe mensen leren kennen en mee op groepsworkation naar Spanje? Klik hier voor meer info!

 

Terug naar overzicht