fbpx

Op workation op jouw manier

Imane Baza
15 juni 2023
5 minuten leestijd

Stel je voor: je zit op een terras in Valencia, laptop voor je neus en je bent aan het werk. Klinkt als een droom, toch? Voor sommige mensen is het werkelijkheid. Wij delen graag verschillende workation verhalen. Zo ontdek je dat er vele manieren zijn om remote te werken. Of het nu een korte week of een langere periode is, iedereen ervaart een workation op zijn eigen manier.

Sandra, ondernemer en deelnemer groepsworkation

Sandra is ondernemer en woont permanent in haar minibus. Hiermee reist ze door Europe en werkt ze vanuit de meest waanzinnige plekken. Ze is blogger en webdesigner. Working Remotely organiseerde in maart 2022 de eerste workation in Valencia, waarbij deelnemers een week lang de stad ontdekten en nieuwe mensen ontmoetten. Sandra nam hieraan deel en heeft veel voordelen ervaren. Ze haalde inspiratie uit het sparren met verschillende professionals in de groep en ontdekte het authentieke karakter van Valencia dankzij de kennis van Alieke. 

Sandra vond een workation in Spanje een waardevolle ervaring, die haar carrière een boost heeft gegeven en onbetaalbare herinneringen heeft opgeleverd. Ze moedigt anderen aan om deel te nemen aan een groepsworkation. Lijkt dit jou ook super tof? Meld je dan aan voor de groepsworkation naar de Costa Brava. 

Eros ging 2 maanden op workation met gezin

Eros, moeder van twee kids en werkt in loondienst als CDD Analist bij de Rabobank. Samen met haar man en hun vierjarige tweeling brachten ze maar liefst twee maanden door in Valencia, waar ze werk en vakantie combineren. Het idee om vanuit het buitenland te werken en avontuur te beleven was niet zomaar ontstaan, het was altijd al haar droom om in het buitenland te werken. 

Na het verkrijgen van toestemming van haar werkgever gingen ze het avontuur in Spanje aan. Ze regelden een oppas voor hun kinderen in Valencia en genoten van het werken in een inspirerende omgeving waar de zon elke dag scheen. Hoewel ze Nederland soms misten, waardeerden ze de positieve energie en de quality time die ze als gezin in het buitenland konden ervaren.

Lars ging 2 maanden remote werken in Kaapstad

Lars, een freelancer in digitale marketing, ging voor 2 maanden op workation in Kaapstad, Zuid-Afrika. Hij genoot van het het lekkere weer en de adembenemende natuur. Kaapstad onderscheidt zich door zijn schitterende natuur, minimale tijdverschillen met Nederland, goede faciliteiten voor remote werken en aangename temperaturen. 

Lars verbleef in co-working ruimtes en benadrukte dat hoewel er soms elektriciteitsproblemen zijn in Zuid-Afrika, heeft Kaapstad er gelukkig minder last van dan bijvoorbeeld Johannesburg en zijn er veel plekken met een generator voor de downtime. Je kan verschillende activiteiten doen in Kaapstad en de omgeving, zoals wandelen, naar het strand, markten en evenementen bezoeken. Lars geeft ook aan om de prachtige omgeving van Kaapstad te verkennen, waaronder wijnstreken en nationale parken. Hij vond zijn ervaring in Kaapstad een uniek avontuur en raad iedereen aan om daar op workation te gaan.

 

Marja, in loondienst bij Ohra en groepsworkation deelnemer

Marja werkt als marketing communicatie bij Ohra. In maart nam ze deel aan een groepsworkation van Working Remotely in Valencia. Ondanks haar leeftijd van 53 jaar voelde ze zich direct op haar gemak met de andere deelnemers. ‘’Zolang je openstaat voor je medereizigers en niet in je eigen bubbel blijft zitten is het een zeer inspirerende manier van werken. En om dan tóch nog even die leeftijd aan te stippen, voor mij is het juist dé manier om me jong te blijven voelen.’’ 

De week was gevuld met werk, ontdekkingen in Valencia, lekker eten en het delen van ervaringen. Marja genoot van de positieve energie van de alle deelnemers en keerde vol nieuwe energie en mooie herinneringen terug naar huis.

Sam ging remote werken in Barcelona

Remote werken wordt steeds populairder en werkgevers spelen daarop in. Zo ook bij het test consultancy bedrijf Salves, waar medewerkers de mogelijkheid hebben om een maand lang vanuit Barcelona te werken, op kosten van de werkgever. Dit biedt niet alleen een nieuwe werkelijkheid, maar vervult ook een sterke behoefte van veel collega’s. Naast het werk kunnen ze genieten van de stad en zelfontwikkelings-trainingen volgen. 

Sam vond het fijn om aan zichzelf te werken als je even uit je eigen omgeving bent. Je kunt namelijk werken aan je skills, die je daarna weer verder helpen in je werk. Deze nieuwe manier van werken is zowel aantrekkelijk voor werknemers als voor het aantrekken van nieuw talent. Op workation gaan is een spannende ervaring en biedt werknemers de mogelijkheid om even weg te zijn van huis en een nieuwe omgeving te ervaren.

Ben je geïnspireerd geraakt door de avonturen van mensen die op workation zijn gegaan en benieuwd naar nog meer verhalen en ervaringen? Laat je verder inspireren en lees meer blogs over workations!

Op zoek naar een baan waarbij je remote kunt werken? Bekijk dan hier vacatures van Nederlandse bedrijven die remote werken omarmen.

300*252

Terug naar overzicht