Meet de avonturier met organisatieskills

Hey, ik ben Alieke. De oprichter van Working Remotely. Ik werkte eerder 13 jaar als event- en campagnemanager in loondienst. Iedere vakantiedag ging op aan het ontdekken van de wereld. Zo maakte ik meerdere soloreizen. Van Zuid-Afrika tot Malaga en van New York tot Vietnam. Mijn liefde voor reizen, culturen, natuur, de wereld ontdekken en talent voor organiseren komen samen bij Working Remotely. Zo is mijn bedrijf ook ontstaan.

In 2021 vertrok ik wederom naar Spanje, maar dit keer voelde het anders. Ik merkte dat ik anderen kon inspireren ook op workation te gaan. Ik deelde mijn ervaringen in de Lonely Planet en het AD. Ook maakte ik een workationgids voor Cosmopolitan. Voor ik het wist organiseerde ik groepsworkations naar Valencia en ging ik voor bedrijven aan de slag. Inmiddels heb ik een groot netwerk met eigenaren van villa’s, tourguides, sportinstructeurs en locals. Daarnaast deel ik mijn kennis en adviseer ik individuen, werknemers, managers en werkgevers. In de krant, op een podium, op tv of in de vorm van een blog.

Mijn eerste workation

Ruim 4 jaar geleden ging ik op mijn eerste workation. Samen met twee collega’s een week werken in Kroatië. Stipt om 17.00 uur klapten we de laptop dicht en gingen we op pad. Binnen 5 minuten waren we vergeten dat we gewerkt hadden. Ik voelde me vol energie en was helemaal om! Er volgden nog vele workations naar onder andere de Veluwe, Stockholm, Valencia, Mallorca en Sevilla. Ik wist: dit moet iedereen ervaren! 

Lees mijn blogs Neem contact op