Working Remotely in de media

Frankwatching

Onze werkplek is de afgelopen jaren flink veranderd. Waar dat eerst vooral het kantoor was, werd dat vervolgens thuis en is het nu hybride. Bedrijven en medewerkers zijn zoekende naar de beste vorm. Voor de één is werken vanuit huis een uitkomst, de ander wil graag met collega’s op kantoor zijn. Er is veel flexibiliteit ontstaan in onze werkplek. En als dat niet per se op kantoor hoeft te zijn, dan kan dat dus ook vanuit het buitenland. Maar welke afspraken moet je dan maken?

Lees het artikel

AD.NL

Overdag werkt Alieke voor haar baas in Nederland, daarna geniet ze van Spanje.,,Workation is de samenvoeging van work en vacation, werk en vakantie dus. Steeds meer mensen kennen het begrip, maar nog lang niet iedereen. Eigenlijk komt het er gewoon op neer dat mijn baas in Utrecht, het prima vindt dat ik in de Spaanse zon aan het werk ben. Ik werk op afstand en aan het eind van mijn werkdag doe ik nieuwe indrukken op’’, vertelt Ingerman.

Lees het artikel

LONELY PLANET

Werken vanuit het buitenland? Als ervaringsdeskundige geef ik tips over een “workation”. Een tijd op reis gaan: voor velen klinkt het als een droom. Maar helaas moet er ook geld worden verdiend, dus voor veel mensen in loondienst was het niet haalbaar. Totdat we door de pandemie massaal meer vrijheid kregen in onze werkplek. Benieuwd of jij straks ook de wereld kunt gaan ontdekken zonder je inkomen op te geven?

Lees het artikel

COSMOPOLITAN

Op workation terwijl je in loondienst bent? Soms kan het! Alieke is eventmanager in loondienst voor een Nederlands bedrijf geweest, maar werkte vanaf verschillende plekken in binnen- en buitenland. Weet jij wat erbij komt kijken als je remote gaat werken? Speciaal voor Cosmopolitan stelde ik een 8-stappenplan op voor je eerste workation.

Lees het magazine

RUMAG

Op workation in loondienst? Yes please! Misschien herken je het wel, je hebt meer reiskriebels dan vakantiedagen. Mooi shit! Tot je ontdekt dat een workation DE oplossing is voor dat probleem. Ik wil het liefst de hele wereld zien. Zo’n 4 jaar geleden ontdekte ik dat een baan in loondienst niet hoeft te betekenen dat je weinig kunt reizen, als je gewoon je laptop mee neemt.

Lees het artikel

FRANKWATCHING

In loondienst werken vanuit het buitenland? Handige tips voor een workation. Een vaste baan hebben betekent niet dat je niet kunt reizen, en reizen hoeft niet alleen maar lang leve de lol te zijn. Dus schieten de zogeheten workations als paddenstoelen uit de grond, the best of both worlds. Waarom zou je dit willen en waar moet je op letten?

Lees het artikel

WE ARE TRAVELLERS

Op workation terwijl je in loondienst bent? 4 tips om dit te fixen! Lijkt een workation jou ook te gek, maar ben je in loondienst en lijkt dat daarom geen optie? Think again. Mijn advies: Ga nu! Veel mensen hebben last van een (winter)dip. Positieve energie is soms ver te zoeken. Een zonnetje kan een mens dan zo goed doen. Juist dan is een workation ontzettend fijn.

Lees het artikel

AD / indebuurt Utrecht

Utrechter van de week! Utrecht missen doet Alieke niet echt, al zit ze heerlijk op haar plek in haar stadsie. “Het is een fantastische plek om te wonen, maar ik heb gewoon nooit zoveel last van heimwee.” Momenteel past een vriendin op haar huis en verblijft Alieke in Valencia waar ze ontzettend van geniet. “Het is hier echt fantastisch! Het is een hele grote stad, maar het is heel sfeervol.”

Lees het artikel

VRIJE MEID

Op workation in loondienst? Alieke Ingerman bewijst dat het kan. Ze schreef hierover een gastblog: Op dit moment werk ik drie maanden vanuit het zonnige Spanje, mijn werkgever vindt dat prima. Ik was enorm toe aan een change of scenery en wat positieve energie. Reizen is altijd de manier om vrolijk te worden. Nieuwe culturen ontdekken, andere mensen leren kennen, lekker weer. Allemaal fijne ingrediënten voor een grote glimlach bij mij. Dus adios Nederland, hola Spanje!

Lees het artikel

GIRLS WHO MAGAZINE

Op workation in loondienst? Goed idee! Want niet alleen zzp’ers zijn digital nomads. Dat bewijst Alieke Ingerman (33). Ze werkt voor het Nederlandse Frankwatching, en doet haar werk regelmatig vanuit het buitenland. Zij weet dus als geen ander hoe je werken vanuit het buitenland, in loondienst, aanpakt. In dit artikel vind je Alieke’s tips om een workation voor te bereiden.

Lees het artikel

COLUMBUS TRAVEL MAGAZINE

Waar klap jij je laptop open? Komen de muren op je af? Denk dan eens na over een workation in het buitenland. Work hard, play hard! Met de laptop onder de Spaanse zon bijvoorbeeld zoals Alieke. Een workation is de ultieme combinatie tussen werken en reizen – een manier om lang en vaak weg te zijn zonder dat je veel vakantiedagen hoeft op te nemen. Tegelijkertijd kun je nieuwe mensen ontmoeten, mooie plekken zien en vreemde culturen; een workation verrijkt je leven.

Alleen in print

indebuurt Utrecht

Op workation in Spanje? Utrechtse Alieke doet het én helpt je als jij dit ook wilt doen. Eind december spraken we Alieke Ingerman die in loondienst werkt, maar in het buitenland verblijft. Hierover blogt ze actief en aan de positieve reacties die ze daarop krijgt, merkt ze: workations zijn hot! De vragen van mensen die dit ook willen vliegen haar om de oren.

Lees het artikel

AD RIVIERENLAND

Overdag was ik druk aan het werk voor mijn baas in Utrecht en ’s avond genoot ik van de Spaanse zon. De eventmanager in loondienst daagt anderen uit eens na te denken over een workation. Binnen 48 is was het artikel op AD al meer dan 100.000 keer gelezen. Workations zijn hot, Alieke deelt haar ervaring.

Lees het artikel

FRANKWATCHING

Een tijd geleden schreef ik mijn eerste artikel op Frankwatching over mijn workation. Dat heb ik geweten! Daar kwamen heel wat reacties op. Ik beantwoord de meestgestelde vragen: 1. Waarom zou je op workation willen? 2. Zeg je tegen je baas dat je weg bent? 3. Hoe ga je het gesprek met je werkgever aan? 4. Hoe stippel je je reis uit? 5. Hoe vind je een geschikt verblijf voor je workation? 6. Zijn hostels nog leuk voor dertigers?

Lees het artikel

High Profile Events

Deze eventmanager werkt vanuit de zon! Een eventmanager (in loondienst) die regelmatig vanuit het buitenland werkt, yeah right?! Maar toch bewijs ik dat het kan! Ik werk al 12 jaar in de evenementenbranche en werkt regelmatig even vanuit het buitenland. ‘Ik werk al een jaar of 4 remote, vooral omdat een change of scenery een mens erg goed doet. Zo ging ik bijvoorbeeld een week naar Stockholm, midweek naar Kijkduin en een tijdje naar Spanje.’

Lees het artikel

ONVZ Zorgverzekeraar

Tijdelijk een andere werkplek op workation. 1 of 2 weken op een andere plek werken, ergens in Nederland of in het buitenland, waar men hun normale taken uitvoert net als thuis. Een workation is onder werknemers en werkgevers nog niet zo vanzelfsprekend, maar de waarde van remote working wordt steeds duidelijker, zegt ook Alieke Ingerman van Working Remotely: ‘Het is belangrijk dat je personeel goed in zijn vel zit.’

Lees het artikel

THE HAPPY FINANCIAL

In deze editie het ondernemersverhaal van Alieke Ingerman, oprichter en eigenaar van Working Remotely. “Ik reis graag de wereld over. Onlangs startte ik mijn workation bedrijf: Working Remotely. Hiermee organiseren wij workations voor bedrijven en individuen, waarbij je korte tijd vanuit het buitenland werkt. Dit avontuur begon eind 2021. Toen postte ik over remote werken op LinkedIn en vanuit daar is mijn bedrijf ontstaan.”

Lees het artikel

Blue Sky Monday

Wil jij in januari aan Blue Monday ontsnappen en juist genieten van een geweldige workation in het Spaanse zonnetje? Bekijk snel deze tijdelijk actie voor jullie bedrijfsworkation!